Olivbladsextrakt bäst i test – bästa olivbladsextraktet!

Uppdaterad av: "Lungan", 2023-10-11

Är du också på jakt efter olivbladsextrakt bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Nedan visar vi dig det bästa olivbladsextraktet baserat på olika behov. Vi har nämligen tagit fram en testvinnare inom varje kategori! Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Olivbladsextrakt bäst i test

Andra artiklar om kosttillskott:

Bäst i test: Healthwell olivbladsextrakt

En vit burk med grön etikett som innehåller 90 kapslar olivbladsextrakt tillverkad av märket "Healthwell"
Hög halt antioxidanter
Bra mängdrabatt
Innehåller 11 viktiga polyfenoler
Enkla att äta
Jobbig burk
Innehållsförteckning
InnehållPer kapsel
Olivbladspulver310 mg
Olivbladsextrakt125 mg
Oleuropein50 mg

Healthwell har bland annat vunnit vårt resveratrol test, men även denna gång kammar de hem första platsen. Direkt från medelhavets soliga klimat stoltserar de med en imponerande koncentration av oleuropein och hydroxytyrosol (kraftfulla antioxidanter). Vi utser nu denna burken till olivbladsextrakt bäst i test!

De polyfenoler kapslarna innehåller är vitala för olivträdet, som hjälper det att stå emot angrepp från mikroorganismer, bakterier, virus och parasiter. Den är därför lika kraftfull i din kropp, eftersom det fungerar som ett skydd mot liknande saker. Dessutom är olivbladsextraktets antioxidanter mer koncentrerade än vad de är i traditionell olivolja, vilket betyder att du får mer hälsofördelar per portion.

Vi på SportMange.se gillar verkligen Healthwell’s produkter och tycker de konstant kommer med nya schysta tillskott; deras olivbladsextrakt är inget undantag.

Bäst premiumval: Solaray ‘GPH’ olivbladsextrakt

En vit burk som innehåller 60 stycken vegetariska kapslar olivbladsextrakt tillverkade av märket "Solaray"
Främjar ögonen
Innehåller viktiga antioxidanter
Enkla att äta
Bra för långa dagar framför skärmen
Intag på 250 mg DHA dagligen kan kräva kostanpassning
Innehållsförteckning
InnehållPer kapsel
Olivbladsextrakt250 mg
Oleuropein55 mg
Citronmeliss85 mg

Solaray’s olivbladsextrakt är ett hållbart och potent tillskott med djupa rötter i antikens traditioner. Runt medelhavet har olivblad självklart en lång historia av användning för sin medicinska potential.

Det som framförallt imponerar oss på SportMange.se är dess rika innehåll. Varje kapsel bjuder på en dos av 250 mg extrakt, vilket är rikligt med tanke på att de flesta då bara behöver en om dagen. Utmärkande är också att varje kapsel innehåller 55 mg av den aktiva substansen oleuropein – en bitter substans som först isolerades från olivblad på 1960-talet, samt 85 mg av citronmeliss. Vi gillar verkligen citronmeliss, och har en förkärlek för teer som innehåller det, schyst att det även hittas i dessa kapslar!

Det vi finner negativt med den är dock priset, betydligt högre än genomsnittet. Men kvaliteten på ingredienserna kan tyckas väga upp för det. Vi tycker fortfarande det förtjänar en andra plats på listan; ett bra val överlag.

  • Sänker kolesterol: Studier på djur har visat en möjlig effekt. Studier på människor saknas.
  • För att bekämpa infektioner: Laboratorieresultat visar att olivbladsextrakt är effektivt mot en mängd mikroorganismer.
översatt text från MSKCC.org

Bästa flytande olivbladsextrakt: Vimergy ‘Olive Leaf’

En liten pipettflaska som innehåller olivbladsextrakt tillverkat av märket "Vimergy"
Antioxidantrik
Högkvalitativa ingredienser
Vegetabiliskt baserad
Smakar gott!
Ganska dyr
Innehållsförteckning
InnehållPer dos (2 pipetter / 2 ml)
Olivbladsextrakt200 mg
Oleuropein50 mg

Vimergy’s “Olive Leaf” är ett örttillskott som kommer med en mängd kraftfulla ingredienser. Huvudingrediensen i den är förstås olivbladsextraktet, som är känt för sitt höga innehåll av ämnet oleuropein.

Vimergy har valt att framställa 50 mg oleuropein per dos, vilket får oss på SportMange.se att höja ögonbrynen. Det är verkligen högt, och det gillar vi.

Även de övriga ingredienserna sticker ut. Med äppeljuice, mullbärsextrakt, citronjuice och glycerin får man en produkt som inte bara är bra för dig, men dessutom smakar gott. Det är enligt oss den enda som faktiskt gör det (i alla fall av de vi tittat på).

Bästa olivbladsextraktet

Bästa olivbladsextraktet – så väljer du rätt.

Vad kostar det?

Istället för att bara titta på vad burken i sig kostar – rekommenderar vi att du istället jämför vad varje kapsel kostar. Gör så här:

Pris per kapsel = pris för burken / antal kapslar

ProduktnamnPris för burkenAntal kapslarPris per kapsel
Burk #1249 kr90 st~2,77 kr
Burk #2299 kr60 st~4,98 kr
Burk #3669 kr270 st~2,48 kr
Burk #4199 kr60 st~3,31 kr
Ett exempel på hur man räknar ut kostnad per kapsel för olivbladsextrakt

Ytterligare ingredienser

Det är värt att överväga vilka andra ingredienser som finns i olivbladsextraktet. Vissa tillverkare kan lägga till slutfyllnader, konserveringsmedel, bindemedel eller artificiella färgämnen. Idealiskt sett ska både kapseln och innehållet vara naturliga och fria från konstgjorda tillsatser. Det bästa olivbladsextraktet kommer enbart att innehålla olivbladsextrakt och eventuellt ett naturligt bindemedel för att hålla kapseln ihop.

Lätt att svälja

Det är förstås viktigt att det är lätt att konsumera. Kapselns storlek spelar en stor roll för hur lätt den är att svälja. Många föredrar mindre kapslar, även om det kan innebära att man tar fler för att nå dagsintaget.

Koncentration olivbladsextrakt

Olivbladsextraktets koncentrering är en av de viktigaste sakerna att titta på. Högre koncentration innebär att en mindre mängd ger samma effekt, vilket betyder att du behöver ta färre kapslar (och då spara pengar). En del anger den exakta mängden olivbladsextrakt per kapsel, dessa tenderar dessutom att ha högst koncentration.

Certifieringar

Det kan vara fördelaktigt att välja ett olivbladsextrakt som är certifierade av en oberoende tredjepart Dessa certifieringar kan bland annat vara GMP (Good Manufacturing Practices), eller Svanen. Andra märkningar som organisk, icke-GMO och glutenfri också vara viktiga.

Olivbladsextrakt test

Olivbladsextrakt test: så gjordes det

För vårt olivbladsextrakt test tog vi först och främst en titt på marknaden. Ganska snabbt hittade vi lite omtyckta kapslar, vi läste därför på mer djupet om de. Utifrån det vi sedan läste i recensioner från kunder och beskrivningar från tillverkarna själva skrev vi våra egna recensioner om alla extrakten.

Källor