Grönt kaffe bäst i test – hitta bästa gröna kaffet!

Är även du ute efter grönt kaffe bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Nedan hittar du nämligen en topplista där du kan hitta det bästa grön kaffet utefter dina behov. Så vad väntar du på egentligen? Skrolla ner till topplistan!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Grönt kaffe bäst i test

Andra artiklar om kosttillskott:

Bäst i test: Better You Grönt Kaffe

En vit burk som innehåller grönt kaffe med hallonketon tillverkat av märket "Better You"
Unik kombination
Naturliga ingredienser
Vegetabiliska kapslar
Svensktillverkad
Stark smak

Better You’s burk med gröna kaffe-kapslar får verkligen toppbetyg! Förutom att den är svensktillverkad är kapslarna helt vegetabiliska och innehåller hallonketon, vi utser den därför till grönt kaffe bäst i test!

Det vi först noterar är den unika kombinationen av grönt kaffe och hallonketon. Varje dos innehåller 500 mg grönt kaffeextrakt och 400 mg hallonketon, vilket enligt oss är en perfekt mix. Gröna kaffebönor är rika på klorogensyra, ett ämne som annars kan förloras i processen att skapa svarta kaffebönor. Hallonketon, som finns naturligt i hallon, är här koncentrerat för att maximera dess förmåner.

En annan stor fördel är att den har ett 100%-igt naturligt ursprung. Vi älskar också det faktum att kapslarna är vegetabiliska och godkända av Djurens Rätt. Som vegetarian känns det riktigt bra att det finns produkter på marknaden som tar hänsyn till djuren.

Men jag anser också att det finns plats för förbättring. Produkten kan smaka ganska starkt, så det kan ta lite tid att vänja sig vid smaken. Om man förbiser det är det dock verkligen ett toppval enligt oss på SportMange.se

Dämpar sötsuget: Svenskt Kosttillskott “Core green coffee”

En vit burk med blå etikett som innehåller green coffee tillverkat av märket "Svenskt Kosttillskott"
Effektiv
Balanserar blodsockret
Naturlig
Enkel att svälja
Inte så stor rabatt i storpack

Core Green Coffee är ett intressant kosttillskott utvecklat av det folkkära märket “Svenskt Kosttillskott”. De har bland annat tidigare vunnit test av proteingröt, och vi på SportMange gillar även den här produkten!

Klorogensyran spelar en framträdande roll här, den har potentialen att balansera blodsockret genom att begränsa upptaget kolhydrater i kroppen. Med cirka 50% klorogensyra i varje kapsel, är “Core Green Coffee” verkligen ett effektivt tillskott.

Svensk Kosttillskott’s “Core Green Coffee” kommer i högkoncentrerade kapslar, vilket gör det smidigt och enkelt att inkludera i den dagliga rutinen. Det är värt att notera att tillskotten endast innehåller naturliga ingredienser, vilket vi på SportMange verkligen ger de eloge för.

“Kaffesyran som frigörs från klorogensyra är en så kallad fenolisk antioxidant, förklarar han. Fenoliska antioxidanter kan, precis som flera andra antioxidanter, ha positiva hälsoeffekter.”

Göran Petersson, biträdande professor i kemisk miljövetenskap på Chalmers

Starkast: Närokällan grönt kaffe & krom

En brun burk som innehåller 60 kapslar grönt kaffe och krom tillverkad av märket "Närokällan"
Balanserar blodsockernivån
Värdefull klorogensyra
Kraftig dosering grönt kaffeextrakt (1200 mg)
84 mg koffein/dos
Lite dyrt

Närokällan Grönt Kaffe & Krom är ett inspirerande kosttillskott som är packad med hela 1200 mg grönt kaffeextrakt och 8 μg krom per dos. Det betyder att man ofta bara behöver ta en kapsel per dag för att nå sin dagliga dos, alltså är det billigare än man först tror. Dessutom innehåller kapslarna hela 600 mg klorogensyra!

Kromets närvaro i Närokällan’s “Grönt Kaffe & Krom” är något vi inte ofta ser, men det bidrar till att hålla blodsockret på en jämn nivå. Något som vi inte kan göra annat än uppskatta.

När vi närmare betraktar formeln av Närokällan Grönt Kaffe & Krom tydliggörs det att de aktiva ingredienserna i varje dosering är vässade för maximal effekt. Med 1200 mg grönt kaffeextrakt är detta tillskott en kraftfull allierad för din hälsa och välbefinnande.

Effekten är nästan lite för hög kan man tycka, men kan vara bra för dig som ofta glömmer att ta den andra kapseln mot kvällen. Dessutom gillar vi Närokällans val att addera krom i mixen här, en stor tumme upp!

Bästa gröna kaffet

Bästa gröna kaffet – så väljer du rätt!

Kostnad per kapsel

Istället för att enbart titta på vad burken kostar är det istället mer värdefullt att ta en titt på vad varje kapsel kostar. Värt att ha i åtanke är dock att en normal dos är ungefär 1200 mg grönt kaffe-extrakt per dag. Alltså kan du ibland behöva ta flera kapslar per dag, du ska då ha med det i din uträkning.

Pris per kapsel = pris för burken / antal kapslar

ProduktnamnPris för burkenAntal kapslarPris per kapsel
Alternativ A399 kr120 st~3,33 kr
Alternativ B199 kr60 st~3,33 kr
Alternativ C295 kr60 st~4,90 kr
Ett räkne-exempel för hur man räknar ut vad priset per kapsel är när man köper grönt kaffe

Andra ingredienser

Nästa kriterie att titta på är vilka andra ingredienser som finns i kapslarna. Vissa gröna kaffe-kapslar kan kompletteras med extra ingredienser som skulle påverkar effekten av kaffe-extraktet. Exempelvis kan tillsatsen av koffein, laktos eller gluten vara till en betydande fördel, men även en nackdel. Det beror helt på vad just din kropp behöver. Andra tillsatser som antioxidanter eller vitaminer kan förstärka effekten av det gröna kaffet.

Grönt kaffe test

Grönt kaffe test – så gjorde vi

För att göra vårt test av grönt kaffe tog vi främst en titt på vad som erbjuds där ute. Vi valde ut en handfull av de mest omtyckta alternativen på marknaden. Vi tittade sedan på vad kunder tyckte om de olika tillskotten och skrev våra egna recensioner utifrån det vi läst.

Källor