Ögonvitamin bäst i test – hitta bästa ögonvitaminerna!

Är även du på jakt efter ögonvitamin bäst i test? Då är detta sajten för dig! Här hittar du en topplista över de bästa ögonvitaminerna på marknaden idag. Så vad väntar du på egentligen? Ta en titt på vår topplista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ögonvitamin bäst i test

Andra artiklar om kosttillskott:

Bäst i test: New Nordic ‘Blue Berry Plus’ Ögonvitamin

En lila förpackning med ögonvitamin från märket "New Nordic" som heter "Blue Berry Plus"
Naturliga ingredienser
Kompletterar dagligt kostintag
Verkar skyddande för ögonen
Lätta att ta
Något dyrare

Vi gillar verkligen New Nordic’s “Blue Berry Plus” och utser den härmed till ögonvitamin bäst i test! Det är en antioxidantrik ögonvitamin som lovar att komplettera vård av dina ögon. Som dess namn antyder, är huvudingrediensen blåbär, vilket har en lång historia av användning i folkmedicinen för att hjälpa till med diverse ögonproblem. Dessa smarta små tabletter får sin kraft från naturen och är skapade av ett varumärke som verkligen överträffar alla förväntningar!

Men vad skiljer denna produkt från resten? New Nordic “Blue Berry Plus” är mer än bara en blåbärstablett. Den innehåller även naturlig lutein, vitamin A, zink och koppar – vilket alla samverkar för att upprätthålla din normala syn. Vid dagsdosering får man ett hälsosamt tillskott av 10 mg lutein. Dessutom bidrar A-vitaminen till ögats normala funktion. Zink vid sidan om det, ger ett ytterligare lager skydd genom att minska cellskador orsakade av fria radikaler.

De unika egenskaperna hos “Blue Berry Plus” är det som gör den så otroligt populär. Detta beror på de fyra huvudsakliga fördelarna – naturliga ingredienser, kompletterar dagligt kostintag, verkar skyddande för ögonen och lätta att äta.

Dock är kostnaden något högre än genomsnittet för andra ögonvitaminer. Men med tanke på ingrediensernas kvalitet tycker vi på SportMange.se det är värt det.

För extra mycket A-vitamin: Healthwell 10 000 IE

En vit burk som innehåller 90 kapslar av Vitamin A för ögonen tillverkad av märket "Healthwell" som heter "10 000 IE"
Extra hög dos A-vitamin
Stärker immunsystemet
Förbättrar hudkvalité
Optimal upptag med MCT-olja
Höga dosen passar inte alla

Healthwell Vitamin A 10 000 IE sticker ut på ett positivt sätt bland vitamin A-tillskott. Vad som främst gör produkten unik är den extra höga doseringen som ger oss en rejäl vitaminboost. Det innehåller hela 3 milligram per dos vilket är imponerande.

Tillsatsen av MCT-olja från kokos är ett smart drag som vi på SportMange.se berömmer de för. Denna finess resulterar i att kroppen kan ta till sig A-vitaminet på bästa möjliga sätt för maximal verkan. Dessutom är MCT-olja känt för sina hälsofördelar vilket ger en extra bonus utan extra att behöva ta andra kapslar.

Som ytterligare plus är kapslarna veganska. Med sitt veganska innehåll levererar Healthwell A-vitamin för ögonen ett kraftfullt tillskott som kan användas av i princip alla. Notera dock att den extra höga dosen A-vitamin kanske inte passar alla.

Bäst vitamin E för ögonen: Healthwell 200 IE

En vit burk med grön etikett som innehåller ett Vitamin E-kosttillskott tillverkat av märket "Healthwell" som heter "200 IE"
Naturlig E-vitamin
Kraftfull antioxidant
Bra för ögonhälsan
Veganvänlig
Låg dos

Healthwell Vitamin E 200 IE har verkligen hittat rätt kombination av ett effektivt kosttillskott med naturlig kvalitets-E-vitamin. Varje kapsel innehåller 200 IE av denna värdefulla vitamin, vilket gör det lätt att anpassa utefter just dina behov. Det faktum att E-vitaminet presenteras i form av d-alfa tokoferolacetat, en form som kroppen lätt absorberar.

En av de viktigaste egenskaperna hos E-vitamin är dess förmåga att fungera som en antioxidant. Det är dock värt att notera att Healthwell’s 200 IE inte enbart fokuserar på dessa övergripande hälsofördelar. Det kan också spela en viktig roll för att stärka ögonhälsan, vilket gör det perfekt som ögonvitaminer.

Det vi på SportMange tycker om allra mest är att det är helt vegetabiliskt!

Bäst för ansträngda ögon: Elixir Pharma ‘Blicka’

En blå förpackning ögonvitamin tillverkad av märket "Elexir Pharma" som heter "blicka"
Främjar ögonen
Innehåller viktiga antioxidanter
Enkla att äta
Bra för långa dagar framför skärmen
Intag på 250 mg DHA dagligen kan kräva kostanpassning

Dessa kapslar från Elexir Pharma är utvecklad med specifik tanke på ögon som blivit ansträngda efter långa timmar framför skärmen. Vi har tidigare gett företaget bra betyg i vårt test av havtornskapslar, och de presterar även bra denna gång.

En av de mest framstående egenskaperna hos “Blicka” är dess innovativa formula. Denna består av DHA-rik omega-3-olja och vitamin A, två komponenter som är kända för att bevara synen och främja ögonhälsan. Det förhöjda DHA-innehållet, som är en väsentlig del av Blicka, är positivt för normal synförmåga.

På ingredienslistan hittar vi också blåbärsextrakt och ringblomsextrakt, som både är kända för sina höga innehåll av antioxidanter. Dessa får Blicka att sticka ut från konkurrenterna.

Ytterligare en egenskap hos Blicka som inte går att ignorera är dess innehåll av vitamin A. Elexir Pharma har verkligen tänkt på allt här! Vi rekommenderar det varmt.

Bästa ögonvitaminerna

Bästa ögonvitaminerna: så ska du tänka

Jämför priset per kapsel

Istället för att enbart titta på priset för hela burken, rekommenderar vi på SportMange.se att du tittar på priset per kapsel eller tablett istället. Så här gör du;

Pris per kapsel = pris för burken / antal kapslar

ProduktnamnPris för burkenAntal kapslar/tabletterPris per kapsel/tablett
Alternativ A189 kr60 st~3,15 kr
Alternativ B139 kr90 st~1,54 kr
Alternativ C119 kr60 st~1,98 kr
Ett räkne-exempel på hur man räknar ut priset per kapsel eller tablett på ögonvitaminer

Vad de innehåller

En annan viktig faktor att överväga när du väljer ögonvitaminer är vilka ämnen de faktiskt innehåller. Du borde förstå funktionen av varje aktiv ingrediens i produkten. Nyckelingredienser att leta efter inkluderar lutein och zeaxantin, två viktiga ämnen för att upprätthålla ögats hälsa. Dock bör du vara medveten om att vissa tillskott kan innehålla utfyllnader och onödiga ingredienser, så det lönar sig att läsa på etiketten ordentligt.

“Bioavailability”

“Bioavailability” hänvisar till hur väl kroppen kan absorbera och använda ett visst ämne. Detta är särskilt viktigt när det gäller att välja ögonvitaminer, eftersom du vill veta att din kropp faktiskt kommer att kunna ta upp de näringsämnen du ger den. Ju högre en produkts “bioavailabilty” är, desto effektivare kommer din kropp kunna ta upp och dra nytta av ingredienserna.

Produkternas certifieringar

Det lönar sig att granska om ögonvitaminerna har någon form av certifiering. Se om de har testats av tredje part för renhet och styrka, för att bekräfta att de innehåller ingredienserna som de påstår, samt inte innehåller några skadliga ämnen. Denna information kan vanligtvis hittas på tillverkarens webbplats eller direkt på etiketten.

Titta på bieffekterna

Innan du köper ögonvitaminerna, bör du titta om produkten har rapporterade bieffekter. Även om de är säkra att äta, kan vissa vara känsliga för specifika ingredienser.

Ögonvitaminer test

Ögonvitamin test: så genomfördes det

För att genomföra vårt ögonvitamin test började vi först och främst med att titta på vilka varianter vi kunde hitta på marknaden. Ganska snabbt hade vi letat fram en handfull modeller som fått bra betyg av sina kunder – de fick det bli! Utifrån det vi sedan läste i kunders recensioner och produkternas beskrivningar skrev vi våra egna recensioner om alla vitaminerna.

Källor