Glutation bäst i test – hitta bästa glutation-tillskottet!

Är du också på jakt efter glutation bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Här jämför vi olika burkar, men har även valt att ha med en flytande variant. Vi utser även det bästa glutation tillskottet enligt oss på redaktionen. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Glutation bäst i test

Läs våra andra artiklar om kosttillskott;

Bäst i test: Holistic glutation

En vit burk tillverkad av märket "Holistic" som innehåller 60 vegetabiliska kapslar glutation liposomal
Återanvänder antioxidanter
Liposomal
Vegetabilisk
Inga konserveringsmedel
Smakar inte så neutralt
Innehållsförteckning
Innehåll1 kapsel
Glutation150 mg

Vi utser nu Holistic till vinnare i kategorin glutation bäst i test. De har en unik blandning glutation som använder sig av liposomer för att passera magsyran utan att förstöras. Den tas mycket enkelt upp av kroppen och är enligt oss en exemplarisk kapsel.

De främsta attribut som gör den så speciell är dess avancerade, men naturliga uppbyggnad. Användningen av liposomer ökar upptagningen av glutation, och gör den därmed ännu mer effektiv.

Produkten är också värd att hylla för dess ansvarsfulla formula – den innehåller inga konserveringsmedel, vilket ger de en stor guldstjärna i vår bok.

Bästa billiga: Healthwell glutation 250

En vit burk med svart etikett som det står "Glutation 250" på, tillverkad av märket "Healthwell" som innehåller 60 kapslar reducerad L-glutation
Kraftfull antioxidantfunktion
Veganvänlig
Syraresistent formula (bryts inte ned i magen)
Bra ihop med <a style=”display: inline !important;” href=”https://sportmange.se/basta-vitamin-b3/” data-type=”post” data-id=”258″>vitaminer</a>
Innehåller utfyllnad (rismjöl)
Innehållsförteckning
Innehåll1 kapsel
L-Glutation250 mg

Healthwell har här kommit med en riktigt billig burk glutationskapslar som vi på SportMange.se tycker förvånansvärt gott om. De har bland annat fått ihop en riktigt bra effekt för att aktivera andra vitaminer, Q10 och ALA. Vilket gör det perfekt att kombinera med andra kosttillskott.

De syraresistenta kapslarna säkerställer att glutationen passerar genom magsäcken utan att förstöras, något som en hel del konkurrenter faktiskt glömmer. Dessutom är dessa kapslar veganska, vilket ger de ännu ett plus i kanten.

Vi tycker verkligen om Healthwell, de har trots allt figurerat i många av våra tester (bla. lecitin bäst i test), och även detta tycker vi håller standard. Det är dessutom billigt, sett till pris per kapsel.

“Glutation är essentiellt för immunsystemets korrekta funktion och är vitalt för att bygga upp och reparera vävnad. Det fungerar som en viktig antioxidant, vilket hjälper till att skydda din kropp från skador på celler orsakade av fria radikaler.”

översatt text från Dany Paul Baby, på WebMD.com

Bäst flytande glutation: Aurora

En lila flaska flytande liposomal glutation tillverkad av märket "Aurora" med fruktsmak
Högkvalitativ glutation
Förbättrad absorption
Smakar frukt!
Naturliga ingredienser
Lite dyr
Innehållsförteckning
Innehåll1 portion
Glutation750 mg
C-vitamin180 mg

Aurora’s liposomal glutation är det bästa flytande vi kunde hitta. Med sin liposomala teknik, ger den ett förbättrat upptag av kroppen jämfört med traditionell glutation.

Den sticker verkligen ut just tack vare den liposomala tekniken. Detta innebär att glutation-molekylerna är inbäddade i liposomer, vilket är en fettliknande substans som gör det lättare för kroppen att ta upp det. Denna unika teknik garanterar att glutationet inte bryts ned i magen på samma sätt.

Det som också är bra med just Aurora’s liposomal glutation är att det är gjort på naturliga ingredienser, producerad i kroppen genom aminosyror. Det innebär att det är ännu lättare för kroppen att plocka upp det!

Vi tycker verkligen om det och rekommenderar det till dig som har svårt att svälja kapslar. Det är däremot betydligt dyrare än att ta glutation-kapslar.

Bästa glutation

Bästa glutation – så väljer du rätt.

Konserveringsmedel?

De bästa glutation kapslarna innehåller inga konserveringsmedel, så är det bara! Konserveringsmedel används ofta för att förlänga hållbarheten på produkten, men de kan ha potentiella negativa effekter, särskilt vid långtidsanvändning.

Hur lätt det är att svälja

Att kunna svälja kapslarna utan besvär är ett annat viktigt övervägande. De bästa glutation kapslarna ska inte bara vara effektiva utan även ha en rimlig storlek och form för att underlätta intaget. Dessutom kan smaken påverka vad du tycker om kapslarna. Här ska du leta efter en så neutral smak som möjligt (om den inte kommer med fruktsmak förstås).

Jämförelse av pris per kapsel

När man väljer bästa glutation kosttillskott, är det också nödvändigt att ta hänsyn till priset. Det handlar inte bara om att hitta det billigaste alternativet, utan snarare om att söka bäst värde för dina pengar. Det betyder att du måste jämföra priset per kapsel. Gör så här;

Pris per kapsel = pris för burken / antal kapslar

ProduktnamnPris för burkenAntal kapslarPris per kapsel
Burk A599 kr60 st~9,98 kr
Burk B299 kr60 st~4,98 kr
Burk C649 kr90 st~7,21 kr
Ett exempel på hur man räknar ut vad det kostar per glutation-kapsel

Kliniskt bevisade fördelar

Ett viktigt kriterium för att välja det bästa glutation kosttillskottet är att verifiera att det finns kliniska studier som bevisar dess fördelar. Detta garanterar att produkten har testats för sin potentiella effekt. Eftersom glutation spelar en så viktig roll i kroppens antioxidativa funktioner är det är viktigt att produkten verkligen kan leverera.

Formeln

Även om glutation kan vara huvudingrediensen, kan andra ingredienser i formeln spela en minst lika viktig roll. Vissa produkter kan innehålla extra antioxidanter, aminosyror, vitaminer eller mineraler. Att ta reda på vilka andra ingredienser ingår i formulan och deras fördelar tycker vi på SportMange.se ofta ger ett mer komplett kosttillskott.

Glutation test

Glutation test: så gjorde vi

För vårt glutation test började vi först och främst med att titta på vad experter säger om glutation och dess effekter. Efter det tog vi en titt på vad för produkter som fanns där ute, här hittade vi en del inhemska märken, men också internationella som var poppis. Vi läste på mer ingående om de och skrev därefter våra recensioner om kapslarna.

Källor