Lecitin bäst i test – hitta bästa lecitinen!

Uppdaterad av: "Lungan", 2023-10-11

Letar du också efter lecitin bäst i test? Då har du hittat rätt! Nedan har vi satt ihop en topplista över de bästa lecitin-tillskotten. Dessutom går vi igenom lite tips för att du ska välja det perfekta alternativet.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Lecitin bäst i test

Andra artiklar om kosttillskott:

Bäst i test: Helhetshälsa Solroslecitin

En vit burk lecitin gjort på solros tillverkat av märket "Helhetshälsa" i pulverform
Full av näring
Stöder vitala organ
Veganvänlig
Non-GMO
Smakar illa

Helhetshälsas solroslecitin är ett enastående tillskott som vi nu utser till lecitin bäst i test. Det 100 % rena lecitinpulvret kommer från icke-genmodifierade solrosor, en detalj som imponerar. Inte bara det, produkten är också helt vegetabilisk och godkänd av Vegan Society – verkligen bevis på dess äkthet som naturligt tillskott.

Produktens förmåga att vara naturligt rikt på fosfor och kolin gör det utmärkt. På grund av dess egenskaper blir solroslecitinet ett grymt tillskott till vardagen.

Helhetshälsas lecitin gjort på solroser är ett kraftfullt alternativ i pulverform. Vi gillar verkligen dess naturnära karaktär och tycker burken är den bästa på marknaden just nu.

Innehållsförteckning
NäringsinnehållPer portion (10 g)
Energi89 kcal
Fett i form av fosfolipider9,9 g
– varav mättat fett1,2 g
– varav enkelomättet fett2,3 g
– varav fleromättet fett6,4 g

Bäst utan tillsatser: Healthwell Lecitin Pulver

En vit burk som innehåller solroslecitin-pulver tillverkat av märket "Healthwell"
Veganskt
Utan tillsatser
Lätt att blanda
Allergenfritt
Klumpar sig lätt

Healthwell är ofta med i våra tester och har bland annat utsetts till resveratrol bäst i test, även deras lecitinpulver imponerar på oss. Med sin rena sammansättning av solroslecitin i pulverform, är det ett riktigt bra tillskott enligt oss på SportMange.

En utmärkande drag hos detta Healthwell produkt är dess ytterst minimalistiska formula. Inget mer än solroslecitin går in i sammansättningen. Den är helt utan tillsatser, vilket erbjuder renheten vi på SportMange söker i våra tillskott. Dessutom gör pulverformen det smidigt att dosera och enkelt att blanda i vilken dryck eller mat som helst. Vi tycker dock den kan klumpa sig lätt, det enda vi egentligen finner negativt med pulvret.

Ytterligare en stor fördel är att det är allergenfritt. Med dess bas av solrosfrön finns det inga allergen-element att bekymra sig över. Vi rekommenderar pulvret varmt!

Vissa studier har funnit att lecitintillskott kan hjälpa till att sänka kolesterol, sänka blodtrycket och förbättra symtom på ulcerös kolit.

översatt text skriven av Jillian Kubala, RD på health.com
Innehållsförteckning
NäringsinnehållPer 10 g
Energi85 kcal
Fett9,2 g
– varav mättat1,7 g
– varav enkelomättat1,1 g
– varav fleromättat5,3 g
Kolhydrater0,1 g
– varav sockerarter0,1 g
Fiber0 g
Protein0,4 g
Salt0,01 g

Bäst lecitinkapslar: A.Vogel Lecithin

En burk som innehåller 60 stycken kapslar lecitin tillverkade på naturlig soja av märket "A.Vogel"
Naturligt tillverkad
Miljövänligt
Kemikaliefritt
Non-GMO
Kapselform

A.Vogel’s lecitinkapslar, är en ersättare till kemiska kosttillskott. Det har nämligen tagits fram ur naturlig soja, vilket säkerställer dess renhet och säkerhet. Tillverkningsprocessen är också unikt framtagen utan användning av kemisk blekning eller lösningsmedel, vilket garanterar att lecitinet bibehåller sina hälsofördelar utan onödiga tillsatser.

En huvudfaktor för produkten är dess råmaterial, soja, som inte bara är känd för sina hälsofördelar utan också för sin miljövänlighet. Tack vare dess rena och naturliga tillveringsprocess, kan A.Vogel’s lecitinkapslar erbjuda en mängd hälsofördelar, vi gillar det skarpt!

Innehållsförteckning
NäringsinnehållPer kapsel
Sojalecitin1200 mg
Bästa lecitinet

Bästa lecitinet – så väljer du enligt SportMange.se

Ursprung och råmaterial

När det kommer till att välja det bästa lecitinet, är det första steget att se över vilket råmaterial det är gjort av. Lecitin kan antingen vara plantbaserat eller animaliskt. De vanligaste källorna är soja, solrosfrön och ägg. Plantbaserade lecitiner är såklart lämpliga för veganer och de med särskild kost, medan ägg-lecitin kan vara mer passande för dem som föredrar animaliska produkter. Råmaterialet avgör också vilka ytterligare näringsämnen lecitinet kan innehålla som ger extra hälsofördelar.

Pris per gram eller kapsel

En annan sak att ha i åtanke när man ska hitta det faktiskt bästa lecitinet, är priset per gram eller kapsel. Titta på det och jämför, istället för att bara titta på den faktiska prislappen. Här är det också bra att ta med hur stor mängd lecitin den faktiskt innehåller, så att det inte är ett lockande pris…

Kvalitet och renhet

En annan viktig faktor att överväga är kvaliteten och renheten av lecitinet. Det bör vara fritt från skadliga ämnen och utfyllnader. Undersök om lecitinet gått igenom någon form av raffinering. Även om en viss grad bearbetning kan vara nödvändig för att framställa produkten i sig, kan överdriven raffinering leda till förlust av viktiga näringsämnen.

Form och användarvänlighet

Ta hänsyn till produktens form – kommer lecitinet i kapslar, pulver, eller flytande form? Varje form har såklart sina för- och nackdelar. Kapslar kan vara mer bekväma att ta, särskilt på resande fot, medan pulver och vätskor kan vara lättare att blanda i drycker och mat. Tänk också på dess användarvänlighet – är förpackningen lätt att öppna och stänga? Är doseringsanvisningarna tydliga och lätta att följa? Smakar det någorlunda okej?

Lecitin test

Lecitin test: så skrev vi det

För att göra vårt test av lecitin började vi med att först och främst leta fram lite produkter. Här valde vi främst att utgå från de märken vi tidigare tyckt om, och tittade om de erbjöd lecitin. Lyckligtvis gjorde både Helhetshälsa (som bla. varit med i vår Wild Yam bäst i test) och Healthwell det! Vi tog med de och ett till som fått bra betyg av kunder.

Sedan läste vi kunders recensioner, men också en del produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst där satte vi oss sedan ner och skrev våra egna recensioner om alla varianterna!

Källor