Resveratrol bäst i test – hitta bästa resveratrol!

Uppdaterad av: "Lungan", 2023-10-09

Är du också på jakt efter resveratrol bäst i test? Då har du hittat rätt artikel. Nedan har vi recenserat flera alternativ, och även utsett vilken som är den bästa resveratrolen. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Resveratrol bäst i test

Andra artiklar om kosttillskott:

Bäst i test: Healthwell resveratrol

En vit burk som innehåller 60 kapslar resveratrol tillverkad av märket "Healthwell"
Vegansk
Trans-resveratrol
Naturlig antioxidant

Healthwell tar hem första plats, och klassas av oss som resveratrol bäst i test. Den har en hög resveratrolhalt (i form av trans-resveratrol från parkslide-extrakt). Det som också utmärker burken är dess val att förstärka det med C-vitamin.

Den här veganska burken resveratrol är i vårt tycke den perfekta. Den har en lagom mängd vitamin C, resveratrol och svartpepparextrakt för att kroppen ska ta upp det bättre. Rekommenderas varmt av oss på SportMange!

Innehåller
Näringsinnehåll1 kapsel
Extrakt fr Polygonum cuspidatum500 mg
– trans-resveratrol250 mg
Vitamin C40 mg
Piperin5 mg

Bäst GMO fria: Dr. Mercola ‘Purple Defense’

En brun burk med kosttillskott som heter "purple defense" tillverkat av Dr Mercola som innehåller reservatrol
Naturligt tillskott
Fitt från GMO
Extrakt från vinbär, vindruvor & plommon

Dr. Mercola har kommit med en burk kosttillskott som vi tycker fungerar riktigt bra; nämligen “Purple Defense”. Den innehåller extrakt från vinbär, plommon och vindruvor. Det de naturliga ingredienserna har gemensamt är höga halter aktiva ämnen som fungerar som antioxidanter. Bland annat quecetin, antocyaniner och trans-resveratrol.

Det som skiljer den här från andra burkar resveratrol är att den är fritt från animaliska ingredienser, soja, gluten och GMO. Vi kan inte göra annat än att ge den en stor tumme upp!

Innehåller
Näringsinnehåll1 kapsel
Svarta vinbär150 mg
Vindruvkärnextrakt100 mg
Vindruvsskalextrakt100 mg
Plommonfruktextrakt50 mg
Resveratrol rotextrakt50 mg

Bästa mjuka kapslarna: Solgar resveratrol

En ljusbrun burk mjuka kapslar resveratrol med vinextrakt tillverkad av Solgar
Lätta att svälja
Riktigt god!
Proteinrik
Dyra

Trots att de innehåller 250 mg resveratrol per dos tycker vi ändå de har en lite väl hög prislapp. Men det är väl det priset man får betala när man vill ha mjuka kapslar helt enkelt.

Utöver prislappen så har den fantastiska egenskaper! Den innehåller bland annat rödvinsextrakt och naturligt resveratrol.

Innehåller
Näringsinnehåll1 kapsel
Polygonum cuspidatum (rot)500 mg
varav resveratrol250 mg
Rödvinsextrakt (från Vitis vinifera)10 mg

Vanliga frågor

Vad är resveratrol?

Resveratrol är en typ av naturligt förekommande fenol som återfinns i flera olika växter, bland annat vindruvor, bär och jordnötter. Den är mest känd för sin närvaro i rödvin och tros ha flera hälsofrämjande effekter.

Finns det några biverkningar med att ta resveratrol?

De flesta människor tolererar resveratrol bra, men vissa kan uppleva biverkningar som illamående, diarré och magont. Det finns också tecken på att det kan vara dåligt i kombination med vissa läkemedel, så det är bäst att prata med en läkare innan du börjar ta resveratrolkapslar.

Bästa reservatrol

Så hittar du de bästa resveratrolkapslarna

Källa till resveratrol

Naturligt eller syntetiskt? Det första steget för att hitta de bästa resveratrolkapslarna är att titta på var den kommer ifrån. Naturliga källor till resveratrol, som rödvin och jordnötter, innehåller flera andra fördelaktiga antioxidanter och näringsämnen. Men om du föredrar en renare form av resveratrol, kan du överväga produkter framställda av Polygonum cuspidatum, även känd som japansk knotweed, eftersom den har den högsta koncentrationen av resveratrol.

“Liksom andra antioxidanter innehåller resveratrol olika skyddande egenskaper som kan hjälpa din kropp att utföra ett antal dagliga processer och bekämpa sjukdomar.”

översatt text från Clevelandclinic.org

Tillsatta ingredienser

Resveratrolprodukter kan också innehålla andra ingredienser. Till exempel kan de ha tillsatt vitamin C, vilket kan öka antioxidant-effekterna av resveratrol. Var dock medveten om att tillsatserna bör bidra till resveratrolens fördelar och inte bara vara där som utfyllnad.

Kostnad per dos

Glöm inte att titta på kostnaden per dos när du jämför burkarna. Detta innebär att du inte bara ska titta på kostnaden för hela behållaren, utan också räkna ut priset per kapsel och hur många kapslar per servering. Om du behöver ta flera kapslar för att få önskad dos, kan en produkt som initialt verkar billig faktiskt bli betydligt dyrare över tid.

Så här räknar du ut det faktiska priset (ha i åtanke att ungefär 200mg resveratrol är en dos);

Kostnad per dos = ( pris för burken / antal kapslar ) * antal kapslar per dos

Här är ett räkne-exempel;

ProduktnamnPris för burkenAntal kapslarResveratrol per kapselPris per dos
Alternativ A475 kr30 st250 mg15,83 kr
Alternativ B339 kr30 st200 mg11,30 kr
Alternativ C299 kr60 st200 mg4,98 kr
En uträkning på hur mycket det kostar att köpa resveratrolkapslar

Enligt ovanstående exempel blir alltså alternativ C det billigaste, både i kostnad per burk, men också per dos.

Certifieringar och kvalitetskontroller

När du väljer en produkt, se till att den har genomgått ordentliga kvalitetskontroller. Leta efter produkter som är GMP-certifierade (Good Manufacturing Practices) och helst testade av tredjepartslaboratorier för att säkerställa produktens renhet och kvalitet.

Produktens biotillgänglighet

Ett annat kriterium att titta på är biotillgängligheten av resveratrolprodukten. Detta handlar om hur lätt kroppen kan absorbera och använda resveratrol. Vissa produkter kan innehålla svartpepparextrakt (piperin) för att öka biotillgängligheten, och på så sätt faktiskt bli mer effektiva.

Resveratrol test

Så gjordes SportMange.se sitt resveratrol test

För att göra vårt resveratrol test började vi med att först och främst titta om några av de producenter vi föredrar erbjöd det. Ja! Healthwell till exempel, som vi verkligen älskar, var ju de som till slut blev utsedda till bäst i test.

Nåväl… vi började testet genom att läsa kundrecensioner, inehållsförteckningar och produktbeskrivningar om tre stycken utvalde produkter. Med hjälp av informationen skrev vi sedan våra egna recensioner om alla burkarna.

Källor