Aktivt kol bäst i test – hitta bästa aktiva kolen!

Uppdaterad av: "Lungan", 2023-10-09

Är även du ute efter aktivt kol bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! Nedan går vi igenom olika aktiva kol tillskott, och hittar det som passar dig allra bäst. Vi har dessutom valt att ha med både kapslar och pulverform. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Aktivt kol bäst i test

Andra artiklar om kosttillskott:

Bäst i test: KiKi health aktivt kol

En svart burk som innehåller 50 stycken kapslar aktivt kol tillverkad av märket "KiKi Health"
Tas upp bra av kroppen
Vegetabiliska kapslar
Lätta att svälja
300 mg/kapsel
Smaken

KiKi Health är ett märke vi förvånas över, och det tar nu hem priset som aktivt kol bäst i test. Med sitt innehåll på 300 mg finmalet aktivt kol tillverkat på kokosnötter blir det verkligen en fin blandning som tas upp enkelt av kroppen.

En annan utmärkt egenskap hos KiKi Health’s “Activated Charcoal”-kapslar är dess flexibilitet. Dessa kapslar intas smidigt antingen före, eller efter måltider. Därefter ger det en mer balanserad mage.

Denna produkt är inte bara effektiv men också framställd med tanke på miljön – kapslarna är vegetabiliska. Något vi på SportMange.se uppskattar enormt! Det är detta som lyfter den från en andra plats till en första plats – vi tycker verkligen om de.

Innehållsförteckning
InnehållPer kapsel
Aktivt kol300 mg

Bästa pulver: Rawpowder aktivt kol

En brun påse som innehåller aktivt kol pulver tillverkat av märket "RawPowder"
Veganskt
Lätt att konsumera
Maghälsa
Neutral smak
Färgar dryck
Innehållsförteckning
InnehållPer 100 g
Aktivt kol97 g (97%)
Järn0,45 µg
Fosfor4,6 µg
Kalcium3 µg

RawPowder’s aktiva kol är i pulverform, som direkt kommer från naturen. Tillverkad av karboniserad bambu, har kolpulvret en uppsjö användningsområden och är värt en särskild plats på vår topplista.

Det första som slår oss på SportMange.se är att detta kolpulver är av vegetabiliskt ursprung, gjort på bambu, vilket vi verkligen uppskattar. Dess neutrala doft och smak gör det utmärkt att inkludera i mat och dryck. Det ger tyvärr dock en ful färg, men det är förstås inget man direkt kan undvika…

När det gäller hudvård, är RawPowder Aktivt Kol Pulver en verklig stjärna. Det har populariserats i ansiktsmasker och kroppsprodukter, tack vare sin förmåga att dra ut orenheter från huden. Det lämnar huden med en ren, frisk känsla som tilltalar många.

För att summera, erbjuder RawPowders aktiva kol imponerande nytta och flexibilitet. Det kan göras till en del av din kost för att främja maghälsa, eller för att läggas på huden. Då det dessutom är veganskt, passar det alla. Vi tycker det är det bästa aktiva kol pulvret på marknaden just nu.

Bästa billiga: Healthwell aktivt kol

En vit burk som innehåller 90 kapslar aktivt kol tillverkad av kokosnöt gjord av märket "Healthwell"
Effektiv adsorbent
Motverkar gasbildning
Lätta att svälja
Organisk källa (kokosnöt)
Tar ett tag att visa effekt
Innehållsförteckning
InnehållPer kapsel
Aktivt kol450 mg

Vi kan starkt rekommendera Healthwell’s aktiva kol, trots att det hamnar trea på listan. Märket är med i nästan alla våra tester av kosttillskott, och vann till och med titeln Vitamin D3 + K2 bäst i test! Det är verkligen ett märke man kan lita på överlag, och som dessutom ofta är billigare än genomsnittet.

Healthwell’s aktiva kol kommer i smidiga kapslar, vilket gör dem enkla att svälja. De är tillverkade av aktivt kol från organiska kokosnötter, vilket vi på SportMange.se verkligen uppskattar. Detta ger en hög nivå renhet och effektivitet, vilket förstår är något vi letar efter.

Trots dess lite längre tid att visa effekt tycker vi ändå om de och kan rekommendera de till dig som vill spara några kronor.

Vad säger experterna om effekten av aktivt kol?

Inom vården används det aktiva kolet istället för att driva ut oönskade gifter ur kroppen…

Rebecca på hälsasomlivsstil.com
Bästa aktivt kol

Bästa aktiva kolen – så väljer du

Kvalitet på den aktiva kolen

Ett centralt kriterie i valet av den bästa aktiva kolen är kvaliteten på kolen i sig. Kolet bör vara av hög renhet, utan någon form av föroreningar eller tillsatser. Denna faktor är extra viktig eftersom kvaliteten spelar en stor roll för hur effektivt kolet kan binda upp gifter och andra skadliga ämnen i kroppen.

Innehåll av andra ingredienser

Aktivt kol tillsammans med andra komponenter kan förändra dess effektivitet. Medan vissa ingredienser kan förstärka effekten av det aktiva kolet, kan andra försvaga eller till och med motverka dess effekt. Därför är det viktigt att läsa ingredienserna noggrant och se till att de kompletterar snarare än hindrar kolens effekt. Kapslar med tillsatser som pektin kan vara fördelaktiga, eftersom pektin kan förbättra tarmarnas förmåga att utsöndra gifter.

Jämför priserna

När du ska välja ut den bästa aktiva kolen ska du alltid jämföra priset per kapsel, snarare än vad hela förpackningen kostar. Gör så här;

Pris per kapsel = pris för burken / antal kapslar

ProduktnamnPris för burkenAntal kapslarPris per kapsel
Alternativ 1139 kr50 st~2,78 kr
Alternativ 2229 kr90 st~2,54 kr
En tabell som visar hur man räknar ut vad varje kapsel kostar i en burk aktivt kol

Källan

Aktivt kol kan tillverkas från olika råvaror som kokosnötter, trä, kol, och mer. Det bästa är att använda kokosnötsbaserat aktivt kol på grund av dess överlägsna förmåga att binda till gifter och har därför en bättre reningsförmåga. Dessutom är kokosnötsbaserade produkter miljövänliga och hållbara.

Tid före effekt

Aktivt kol har inte en omedelbar effekt, vissa kapslar tar längre tid att visa effekt än andra. Hur snabbt kan variera beroende på blandning och formula. En viktig poäng att notera här är att ju snabbare kapslarna verkar, desto snabbare kommer kroppen att börja frigöra toxiner – vilket såklart är positivt.

Aktivt kol test

Aktivt kol test – så gjordes det.

För att utföra vårt test av aktivt kol började vi först och främst med att ta en titt på marknaden. Rätt snabbt hade vi hittat lite olika varianter som fått topprecensioner av kunder. Vi läste sedan på om dessa produkterna med hjälp av recensioner och tillverkarnas beskrivningar. Med hjälp av det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om de.

Källor