Romerska ringar bäst i test – hitta bästa gymringarna!

Letar även du efter romerska ringar bäst i test? Då är denna artikel perfekt! Vi ska idag leta fram de allra bästa gymringarna utefter olika behov. Dessutom har vi satt ihop en lista tips för att du ska göra rätt val (den hittar du i slutet).

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Romerska ringar bäst i test

Andra träningsredskap:

Bäst i test: Virtufit romerska ringar

Ett par romerska ringar av trä med tillhörande remmar tillverkade av märket "Virtufit"
Hög belastningskapacitet (300kg)
Riktigt bra grepp
Längre remmar (4,6 m)
Smidiga att justera
Spännena lite veka

Vi anser att Virtufit’s är de allra bästa, och vi utser de därför till titeln som romerska ringar bäst i test! De erbjuder fantastiskt trämaterial, med grymt grepp som inte glider när man svettas.

För det första erbjuder de riktigt imponerande belastningskapacitet på hela 300kg, mer än nog för majoriteten där ute. De är dessutom tillverkade i slitstarkt och greppvänligt trä som ligger skönt, men stabilt i handen. Med 28mm i diameter passar de dessutom oavsett storlek på händerna, och greppets sköna struktur garanterar att man inte tappar greppet.

Remmarna på 4,6 meter gör de till en av de längsta vi på SportMange.se hittat på marknaden. Den extra längden erbjuder dessutom mer flexibilitet när man justerar de.

Vi tycker definitivt Virtufit erbjuder värde för pengarna här, med den adderade hållbarheten, schysta materialet, och justerbara remmar. Rekommenderas mycket varmt!

Bästa billiga: Corength romerska ringar

Ett par romerska ringar med justerbara remmar av trä tillverkade av märket "Corength"
Högkvalitativt trä
Justerbart spänne
Enastående grepp
Passar bra i gymväskan
Svåra att sätta fast på skrovliga ytor

Corength’s romerska ringar erbjuder spektakulär funktion och design både för nybörjare och proffset.

Materialvalet av trä tycks verkligen om av oss på SportMange. Det är dessutom högkvalitativt vilket gör ringarna starka, robusa och lättviktiga. Den naturliga finishen tillför estetik samtidigt som det ger ett fantastiskt bra grepp.

Känslan av greppet imponerar direkt: strukturen på träet är inte bara skönt för händerna utan gör också att man inte halkar, även med riktigt svettiga händer.

Ett annat inslag vi gillar är de justerbara spännena. Med dessa kan man enkelt ställa in ringarna på olika höjder, vilket gör dem flexibla för olika typer av övningar och användare.

Bäst premiumval: Titan Life gymringar

Ett par vita romerska ringar med tillhörande remmar tillverkade av märket "Titan Life"
Utmärkt hållbarhet
Olika övningsmöjligheter
Snabb montering
Bra grepp
Lite dyra

Titan Life’s gymringar levererar kvalitet och prestanda på riktigt, men är prissatta lite högre. De är laminerade, och hårda vilket gör de oerhört tåliga, designade för att tåla användarvikter på upp till 250 kg. De är till och med utformade för elitgymnaster, vilket gör dem bland de starkaste gymringarna på marknaden.

Settet inkluderar två straps som är enkla att installera. Dessa robusta remmar har en längd på 450 cm, och är konfigurerade med ett säkert quick release-lås som gör justeringen riktigt smidig.

Monteringen av Titan Life gymringarna är snabb och smidig på alla ställen. Ringarna har en diameter på 28 mm, vilket ger ett tillräckligt grepp för både stora och små händer.

Bästa romerska ringarna

Hur man väljer de bästa romerska ringarna

Material av hög kvalitet

Det första kriteriet för att hitta de bästa romerska ringarna är utan tvekan materialet de är tillverkade av. Material av hög kvalitet kommer att säkerställa ringarnas hållbarhet och livslängd. Greppvänligt material som hårdplast, metall eller trä, är de vi på SportMange.se föredrar. Dessa material ger extra stabilitet och hindrar att händerna halkar mitt under en övning.

Justerbara remmar

Vi rekommenderar också att det finns möjlighet till justering av remmarna. Detta ger dig möjligheten att använda ringarna på precis rätt höjd och gör det möjligt att anpassa träningen efter olika typer av övningar och nivåer.

Komfort

Komforten borde också tittas på när man väljer romerska ringar. Välj ringar som känns bekväma i händerna och inte ger skavsår under passet. Detta kan blanda annat vara ringar med en viss diameter eller med vadderade grepp.

Kan du ta med de till gymmet?

Ringar som är lätta att stoppa ned i träningsväskan kommer göra att du använder de betydligt oftare. Om ringarna dessutom är svåra att sätta upp och ta ner kommer du inte heller använda de särskilt ofta.

Romerska ringar test

Romerska ringar test: så gjordes det

För att göra vårt test av romerska ringar tittade vi först och främst på vilka modeller som var mest populära. Vi läste sedan deras recensioner från andra, och tog även hjälp av produktbeskrivningarna. Det var utifrån det vi läst som vi sedan skrev våra egna recensioner om produkterna.

Källor