Mariatistel bäst i test – bästa mariatistel-tillskottet!

Är även du på jakt efter mariatistel bäst i test? Då är detta stället för dig! Vi letar nämligen fram de allra bästa mariatistel-tillskotten i den här artikeln. Dessutom går vi igenom vad experterna säger om dess effekter, och hur du ska tänka inför ditt köp.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Mariatistel bäst i test

Våra andra artiklar om kosttillskott:

Bäst premiumval: Swanson Milk Thistle

En grön burk som innehåller 100 kapslar mariatistel tillverkad av märket "Swanson"
Effektiv
Högt innehåll silymarin
Lätta att svälja
Låg dos (500 mg/kapsel)
Lite dyr
Innehållsförteckning
InnehållPer kapsel
Mjölktistel/mariatistel500 mg

Swanson’s “Milk Thistle,” även känt som St. Mary’s tistel, är ett örtbaserat kosttillskott utformat för att ge optimalt stöd åt leverns funktion.

Det som främst skiljer Swanson Milk Thistle från konkurrenterna är dess effektivitet. Detta är möjligt tack vare det höga innehållet av silymarin. Med hjälp av deras unika formula, kan Swanson’s mariatistel-kapslar blir den verkligen hyllad från många håll.

Det vi tycker är lite dåligt är dock att det endast innehåller 500 mg mariatistelextrakt per kapsel. Det gör att man behöver ta många per dag och på så sätt går burken åt väldigt snabbt. Trots det gillar vi sammansättningen som Swanson satt ihop och kan definitvt rekommendera den.

Bäst för djur: Healthwell mariatistel

En vit burk som innehåller 120 kapslar mariatistel extrakt för djur
Optimalt balanserat
Tas upp lätt av kroppen
Vegetabiliska kapslar
Hög silymarinnivå
Många kapslar behövs för daglig dos
Innehållsförteckning
InnehållPer kapsel
Mariatistelextrakt175 mg
Silymarin70 mg
Piperin1 mg

Healthwell Mariatistel är en burk kapslar specifikt framtagen för hundar. Varje vegetabilisk kapsel innehåller 175mg mariatistel, vilket även ger användaren 40% av det aktiva ämnet silymarin. Denna höga silymarinnivå ger ökad effektivitet och pålitlig kvalitet. Kapslarna är även förstärkta med svartpeppar, vilket optimerar kroppens möjlighet att ta hand om ämnena i de.

Healthwell har bland annat figurerat i vårt olivbladsextrakt test, och vi på SportMange.se tycker att de kommit med en bra balans även denna gång. Varje ingrediens är perfekt balanserad och vi gillar verkligen det faktum att kapslarna är vegetabiliska. Detta innebär att de inte endast passar hundar, utan även oss människor (trots att vi behöver ta otroligt mycket fler kapslar).

Billigast: WeightWorld’s mariatistel

En brun burk som innehåller 180 stycken mariatistel-kapslar tillverkade av märket "WeightWorld"
Leverstöd
Hög dos (1000 mg / kapsel)
Billigast
Naturliga ingredienser
Kräver 2/dag för daglig dos
Innehållsförteckning
InnehållPer kapsel
Mariatistel extrakt1000 mg

WeightWorld’s mariatistel är kanske precis det stöd man behöver. Med dess huvudkomponent silymarin är detta tillskott utformat för att rikta in sig på att ge levern optimala arbetsförutsättningar.

En av de mest framträdande egenskaperna hos detta tillskott är den höga dagliga dosen av 2000 mg mariatistel. Denna överträffar många konkurrenters erbjudanden, men man behöver tyvärr ta 2/dag för att nå den dosen. Med 180 kapslar i varje burk, räcker en burk för tre hela månader! Detta gör tillskottet både ekonomiskt och praktiskt att använda, och kräver inte påfyllning särskilt ofta.

WeightWorld har lyckats skapa ett robust och effektivt tillskott som vi på SportMange.se verkligen gillar. Vi tycker absolut den höga dosen per kapsel gör att de förtjänar att vara vinnare i den billiga priskategorin.

Bästa mariatistel

Bästa mariatisteln hittas med dessa kriterier

Vad säger experterna om mariatistelns effekter?

Generellt säker
Mariatistel kan ha en roll i behandlingen av vissa leversjukdomar.

översatt text från Mayo Clinic

Icke-GMO

Kriteriet om att den ska vara “icke-GMO”, dvs. inte genetiskt modifierad, är också viktigt. Genetiskt modifierade organismer kan ha potentiella bieffekter. Många hävdar att endast naturligt odlade växter bör konsumeras för att undvika potentiella hälsorisker kopplade till GMO, vi tycker absolut man hellre är på den säkra sidan!

Vegansk tillverkning

Att mariatisteln är veganskt tillverkad är enligt oss på SportMange mycket viktigt. Det innebär att inga animaliska produkter har använts vid framställningen, vilket vi tycker extra viktigt nu när miljöfrågan är i ropet.

Jämför priset per kapsel

Det kan vara frestande att bara köpa den billigaste produkten, men det är mer rättvist att jämföra priset per kapsel. Detta är för att vissa produkter kan vara billigare, men innehåller färre kapslar, då får du ju faktiskt mindre för pengarna. Gör så här;

Pris per kapsel = pris för burken / antal kapslar

ProduktnamnPris för burkenAntal kapslarPris per kapsel
Burk A299 kr120 st~2,49 kr
Burk B199 kr100 st~1,99 kr
Burk C215 kr180 st~1,19 kr
En tabell som visar hur man jämför priset per kapsel på mariatistel-kapslar

Andra ingredienser

En annan viktig faktor att tänka på är vilka andra ingredienser som finns i den. Ibland tillsätts utfyllnader eller bindemedel, som kan förändra hur effektivt tillskottet fungerar. Titta på vad som finns utöver just mariatistel!

Dosering

Varje burk kommer att ha sin egen rekommenderade dosering, men det kan vara klokt att jämföra dessa innan du gör ditt val. Vissa kräver att du tar flera kapslar per dag, medan andra bara behöver en. Att balansera detta med priset per burk visar ju på vad det faktiskt kostar per månad.

Mariatistel test

Mariatistel test: så gjordes det

För att komma fram till vilket som faktiskt var det bästa mariatistel-tillskottet tittade vi först och främst på vad som var mest populärt där ute. Ganska snabbt hittade vi 3 olika varianter från olika märken som vi tyckte verkade bra. Vi läste deras recensioner och tittade på vad tillverkarna själva hade att säga. Med hjälp av det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om de.

Källor