Boron kosttillskott bäst i test – bästa boron-tillskottet!

Vi på SportMange ska idag ge dig en boron kosttillskott bäst i test lista. Jag (“Lungan”), ska visa dig vägen till det bästa boron-tillskottet, samtidigt som jag ska ge dig lite tips på hur du själv skiljer de bra burkarna från de dåliga. Häng med!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar till olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Boron kosttillskott bäst i test

Andra artiklar om kosttillskott:

Bäst i test: Healthwell boron

En vit burk med blå etikett som innehåller ett boron-tillskott tillverkat av märket "Healthwell"
Lättanvänd burk
Vegetabiliska kapslar
Riktigt billiga
Veganskt
Lite för stora kapslar

Healthwell tar ännu en gång hem första pris i vårt test. Den snygga burken i kombination med det riktigt billiga priset är vad som denna gång får de att vinna. Boron av hög kvalitet och vegetabiliska kapslar är det som utmärker de ytterligare.

Tyvärr innehålelr kapslarna rismjöl- och stärkelse vilket ger de ett litet minus. Men i övrigt har de fortfarande 3 mg Bor från Natriumborat i varje kapsel, vilket gör de till ett perfekt billigt alternativ. Vi gillar verkligen Healthwell, och de bevisar sig ännu en gång som ledande på kosttillskottsmarknaden.

Healthwell’s boronkapslar är dock lite för stora för vår smak. Men går trots allt att svälja ner med ett glas vatten. Deras fördelar och pris på under kronan per kapsel väger trots allt upp för dess negativa aspekter.

Ingredienser
 • Rismjöl
 • Vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa)
 • Mineral (natriumborat)
 • Risstärkelse
 • Bor

Bäst gel kapslar: NOW Boron

En vit burk som innehåller boron-tillskott tillverkad av märket "NOW"
Inga utfyllnader
Vegetabiliska kapslar
Fungerar ihop med kalcium & magnesium
Gel-kapslar
Lite dyrt

Vi gillar NOW’s boron-kapslar, trots att de innehåller rismjöl. Det är trots allt helt veganska kapslar. Dessutom kommer de i gel-form! Ett stort plus eftersom de då är så lätta att svälja.

Vi ger också NOW eloge för att ha skippat billiga fyllnadsmedel, och de är faktiskt hyfsat prisvärda trots att de ligger högre i pris än konkurrenterna. Det vi dock ser som negativt är att de inte är så lätta att få tag på, finns de ens i fysiska butiker?

I övrigt är de helt okej, och kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha just gel-kapslar.

Ingredienser
 • Boron (från Bororganic Glycine)
 • Rismjöl
 • Hypromellos (cellulosakapsel)
 • Stearinsyra (vegetabilisk källa)

Bästa billiga: Solgar boron

En mörk glasburk som innehåller boron-kosttillskott tillverkat av märket "Solgar"
Utfyllnadsmedel

Förutom utfyllnadsmedlet (i form av citronsyra) tycker vi att Solgar’s boron-tillskott är helt okej. Det är trots allt vegetabiliska kapslar med högkvalitativt boron. Dessutom är det väldigt billigt (nästan exakt samma pris som Healthwell’s).

Vi gillar glasburken! Locket är lätt att öppna och stänga, samtidigt som det tonade glaset gör att kapslarna hålls utom räckhåll för solljus. Dessutom gillar vi att det är just glas – eftersom det lättare återvinns än plast. Bra tanke på miljön där Solgar!

Det är trots allt ett effektivt boron-tillskott, men får stort minus för sina utfyllnader.

Ingredienser
 • Fyllnadsmedel (mikrokristallincellulosa, citronsyra)
 • Bor (borsyra)
 • Vegetabiliskt kapselskal (hydroxipropylmetylcellulosa, klumpförebyggande medel,kiseldioxid, vegetabiliskt magnesiumstearat)
Bästa boron-tillskottet

Bästa boron-tillskottet: så väljer du!

Att kapslarna är lätta att svälja

Den främsta kriterien som skiljer ett bra boron-kosttillskott från ett dåligt är hur lätta kapslarna är att svälja. Den ideala kapseln ska vara i gel-form. Kapslar i gel-form är vanligtvis mindre och lättare att få ner. En stor kapsel som dessutom är sträv blir svår att svälja, inte minst utan vatten.

Vegetabiliska

En annan viktig sak är att kapslarna ska vara vegetabiliska. Detta innebär att ingredienserna är av vegetabiliskt ursprung, vilket gör dem lämpliga för både vegetarianer och veganer. Inte bara det – det gör mindre avtryck på miljön också.

Utan utfyllnader

Ett optimalt boron-tillskott ska inte innehålla några utfyllnader. Fyllnadsmedel (ofta i form av citronsyror) är endast där för att fylla ut kapslarna, men tillför inga hälsofördelar. Tvärtom kan vissa fyllnadsmedel ha negativa hälsoeffekter, så som att blockera näringsupptag eller leda till allergibesvär.

Testning av tredje part

Ett bra boron kosttillskott ska ha genomgått tredjeparts testning minst en gång. Det innebär att en oberoende organisation har verifierat att produkten innehåller vad den påstår sig innehålla och att den inte innehåller skadliga ämnen.

Boron kosttillskott test

Boron kosttillskott test: så gjorde vi

För att vi på SportMange.se skulle kunna göra vårt test av boron kosttillskott behövde vi först och främst ta en titt på vad som fanns där ute! Genom gedigen research och jämförelse kunde vi välja ut en handfull burkar som var lämpliga. Vi tog sedan hjälp av kunders recensioner och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om tillskotten.

Källor