Druvsockerpulver bäst i test – hitta bästa dextrosen!

Är du också på jakt efter druvsockerpulver bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan går vi igenom toppvalen, och hjälper dig dessutom jämföra på egen hand med hjälp av vår korta köpguide i slutet.

Druvsockerpulver är samma sak som dextros.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Druvsockerpulver bäst i test

Spana in våra andra artiklar om kosttillskott:

Bäst i test: Pro Nutrition dextros

En stor blå burk som innehåller dextros tillverkat av märket "Pro Nutrition"
Rent dextros
Passar bodybuilding
Enkel dosering
Bra burk
Något högre pris

Detta 100%-iga dextroset från Pro Nutrition är det vi utser till bäst i test! Visserligen lite högre pris än andra märken, men det snabba upptaget och fina kvalitet gör att vi fortfarande ser det som det bästa alternativet.

Pro Nutrition’s druvsockerpulver är inte bara kraftfullt – det är också riktigt lätt att använda. Det finns inga komplicerade doseringar, utan bara att skopa som vanligt. Att använda det i samband med träningen är en riktig favorit här på SportMange.se!

Näringsinnehåll
NäringsvärdePer portion (30 g)
Kolhydrater29,88 g
Protein0 g
Fett0 g

Bästa billiga: Body Science druvsockerpulver

En grå påse som innehåller ett druvsockerpulver tillverkat av märket "Body Science"
100% rent druvsocker
Naturlig söt smak
GMO-fritt
Lätt att ta med sig
Kräver noggrann dosering

Det som vinner i vår billiga priskategori är Body Science rena druvsockerpulver. Det absorberas snabbt och enkelt av kroppen. Dessutom har det den där naturligt goda, söta smaken vilket gör det lätt att blanda med annat.

Body Science har dessutom fokuserat på hållbarhet här, och sett till att ingredienserna är GMO-fria! Ett annat plus är just förpackningen, trots att den i sig kanske inte är särskilt hållbar (den är trots allt av plast). Men den går riktigt smidigt ner i träningsväskan!

Näringsinnehåll
NäringsvärdePer portion (30 g)
Energi109 kcal
Fett0 g
– varav mättat0 g
Kolhydrater27 g
– varav sockerarter25 g
Protein0,3 g

Bästa dextrin: Star Nutrition ‘cyclic dextrin’

En svart burk med cykliskt dextrin tillverkat av märket "Star Nutrition"
100 % rent
Löser sig lätt i vatten
Lätt att använda
God, naturlig smak
Inte druvsocker

Dextrin är inte samma sak som dextros (druvsocker), men vi tyckte ändå att den svenska tillverkaren Star Nutrition platsade på topplistan. De har trots allt nästan samma effekter (läs mer om skillnaderna här).

Pulvret består av 100% rent cykliskt dextrin, vilket vi på SportMange.se verkligen ser som ett plus. I vår erfarenhet tas dextrinet faktiskt upp snabbare än traditionellt dextros. Det betyder också att den är helt fri från tillsatser. Något vi ser som upplyftande i dagens kosttillskottsmarknad.

Det som också utmärker Star Nutritions cykliska dextrin är att den löser upp sig så lätt i vatten. Inga klumpar eller konstiga smaker, det smakar naturligt.

Näringsinnehåll
NäringsvärdePer portion (20 g)
Energi76 kcal
Fett0 g
– varav mättat0 g
Kolhydrater19,4 g
– varav sockerarter0 g
Bästa druvsockerpulvret

Så väljer du det bästa druvsockerpulvret

100% rent druvsockerpulver

Det bästa druvsockerpulvret är 100% rent. Renheten av druvsockerpulvret kan påverka dess förmåga att höja blodsockernivåerna snabbt och effektivt, vilket såklart är det man är ute efter. Produkter som innehåller fyllmedel eller andra tillsatser kan kompromissa med dessa fördelar och kan potentiellt influera både smak och struktur.

“Medan ökningen av kalorier och den lätta att bryta ner naturen av dextros kan gynna kroppsbyggare eller de som vill öka muskelmassan, är det viktigt att notera att dextros saknar andra väsentliga näringsämnen som protein och fett.”

översatt text från Healthline.com

Pris per gram

Det är också viktigt att jämföra priserna per gram inte per förpackning. Gör så här;

Pris per gram = pris för burken / antal gram

ProduktnamnPris för burkenAntal gramPris per gram
Pulver A119 kr1700 g0,07 kr
Pulver B79 kr1500 g~0,05 kr
Pulver C169 kr400 g~0,423 kr
En uträkning på hur mycket det kostar per gram för druvsockerpulver

Tänk på miljön!

För att kunna lita på produktens renhet och kvalitet, kan det vara en bra idé att leta efter ett druvsockerpulver som har miljöstämpel. Ekologiska produkter produceras utan användning av syntetiska bekämpningsmedel och kemiska gödsel, vilket faktiskt kan lämna skadliga ämnen i slutprodukten.

Smak och löslighet

Druvsockerpulver används ofta i drycken, så både smaken och lösligheten är viktiga saker att tänka på. Helst ser vi på SportMange.se att druvsockerpulvret har en neutral smak som inte påverkar smaken negativt. Dessutom ska pulvret lösa upp sig bra i vätska, utan de där klumparna efteråt.

Dextros test

Druvsockerpulver test: så gjorde vi på SportMange

För oss på SportMange var druvsockerpulver testet hyfsat lätt faktiskt. Vi började med att gå igenom vilka märken som tillverkade druvsocker, och valde därefter ut de mest populära. Vi tog sedan hjälp av kunders recensioner och produktbeskrivningar för att bilda oss en bättre uppfattning i hur de presterade. Med hjälp av det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om pulvren.

Källor