Blåbärspulver bäst i test – hitta bästa blåbärspulvret!

Är även du på jakt efter det bästa blåbärspulvret? Vilken tur! I den här artikeln ska vi ge dig en blåbärspulver bäst i test lista. Vi har valt att ta med varianter med olika sammansättningar, men också i olika prisklasser.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Blåbärspulver bäst i test

Andra artiklar med blåbär:

Bäst i test: Holistic blåbärspulver

En vit burk som innehåller blåbärspulver tillverkad på Svenska blåbär av märket "Holistic"
Från vilda svenska blåbär
100% rent blåbärspulver
Håller länge
Burken håller tätt
Lite dyrt

Holistics burk med pulver är den vi utser till blåbärspulver bäst i test! Den innehåller 100% rena blåbär från svenska skogar, inget tillsatt socker eller onödiga e-medel. Dessutom är pulvret i sig mycket drygt och håller länge.

Holistics pulver strös lätt över fil, yoghurt eller gröt. Det faktum att den har den där naturligt fina blåa färgen är också väldigt aptitligt. Det är ju trots allt 100% blåbär, ett riktigt plus från oss på SportMange.se

Den enda nackdelen vi kan hitta är priset. Det är lite högt, men eftersom det är så drygt tycker vi det är okej ändå. Holistic är verkligen ett framtidstänkande kosttillskottsmärke – en stor tumme upp från oss!

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer 100 g
Energi284 kcal
Protein10,2 g
Kolhydrat27,2 g
– varav sockerarter16 g
Fett4,5 g
– varav mättat fett0,5 g
Fiber46,9 g
Salt0 g

Bäst premiumval: Rawpowder blåbärspulver

En brun påse ekologiskt blåbärspulver tillverkad av märket "Rawpowder"
Veganskt
Lätt i smoothies & bakning
Ekologiskt
Lätt att stänga påsen
Dyr

Rawpowder har tänkt på allt när det kommer till EKO, till och med förpackningen är miljövänlig! Den är för övrigt lätt att öppna och stänga, vilket vi tycker är ett plus i kanten. Att pulvret dessutom har en rik och naturlig blåbärsnyans vilket gör att den blir en fin addition i smoothien.

Blåbärspulvret i sig är också ekologiskt, vilket höjer vårt betyg. Den är dessutom helt vegansk (eftersom den innehåller 100% blåbärspulver).

Vi på SportMange gillar verkligen Rawpowder överlag, det var därför de fick så högt betyg i vårt test av aktivt kol. De fokuserar verkligen på miljön, vilket är något vi gillar skarpt. Det enda egentligen negativa vi ser här är att det inte är Svenska blåbär.

Näringsinnehåll
Näringsinnehållper 100 g
Energi239 kcal
Fett3,1 g
– varav mättade fettsyror0,5 g
Kolhydrater61 g
– varav naturligt socker8,8 g
Fibrer30,8 g
Protein3,8 g
Salt0,01 mg

Bästa billiga: Superfruits blåbärspulver

En vit påse som innehåller ett ekologiskt  blåbärspulver tillverkat av märket "Superfruit" som heter "Blueberry"
100% naturliga blåbär
Billig
Lätt att använda i smoothies
Blåbär från Norden
Finns inte i fysiska butiker

Vi gillar Superfruits blåbärspulver, inte minst för att den är så otroligt mycket billigare än alla andra, utan också för att den är lätt att använda.

Innehållet av 100% naturligt frystorkade blåbär är ett klart plus. Att de dessutom plockat blåbären i nordiska länder ger den en naturlig smak – rik på antioxidanter. Vi ska även lägga till att det är ekologiskt.

“Fakta om blåbär… Innehåller flera olika vitaminer, till exempel vitamin C och E”

skrivet av Hjärt och Lungfonden

Vi gillar också att de inte har tillsatt socker. Övriga tillsatser har också undvikits, vilket är ännu ett plus.

Innehållsförteckning
NäringsinnehållProcent
Blåbärspulver (ekologiskt)100%
Bästa blåbärspulvret

Bästa blåbärspulvret? SportMange visar dig hur det hittas

Innehåller det tillsatt socker?

En av kriterierna att titta på när du ska välja ut det bästa blåbärspulvret är om det innehåller tillsatt socker. Varför är detta så viktigt? Eftersom blåbär är naturligt söta, finns det ingen anledning att välja en produkt som innehåller ytterligare socker. Tillsatt socker kommer inte bara att göra din produkt mindre hälsosam, utan det förstör också den naturliga blåbärssmaken.

Var kommer blåbären ifrån?

En annan kriterie att tänka på är var blåbären kommer ifrån. Vi på SportMange.se ser helst att de är från Sverige. Svenska blåbär innehåller nämligen hög koncentration antioxidanter i jämförelse med blåbär från andra länder. Svenska blåbär är dessutom mer miljövänliga eftersom de då inte transporteras långt – tänk på miljön! Dessutom kan du då vara säker på att de har odlat enligt svenska lagar och regler, vilket vi faktiskt har väldigt höga krav på.

Är pulvret en ren produkt?

Du bör även bestämma dig för om du vill ha helt rent blåbärspulver eller inte. En del pulver innehåller nämligen utfyllnader, färgämnen eller konserveringsmedel, vilket kan påverka både smaken. Om du dessutom använder pulvret i smoothien är det betydligt godare med rent pulver.

100% blåbär är att föredra.

Hållbarhet och förpackning?

Detta kan verka mindre viktigt, men faktum är att hållbarhet och förpackning påverkar både smaken och näringsinnehållet. Ett blåbärspulver som förvaras fel eller har dålig förpackning kan snabbt förlora sina hälsofördelar och bli härsken. Satsa därför på ett blåbärspulver med en förpackning som är;

  • Lätt att förvara
  • Går att stänga
  • Skyddar pulvret från ljus och fukt
Blåbärspulver test

Blåbärspulver test – så gjorde vi på SportMange

För att vi skulle kunna utse en testvinnare behövde vi först och främst ta fram lite olika pulver att jämföra. Det gjordes ganska snabbt eftersom vi har bra koll på de olika märkena där ute. Därefter tog vi en titt på de utvalda produkternas recensioner och beskrivningar. Med hjälp av det vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om de.

Källor