Biffproteinpulver bäst i test – bästa biffproteinpulvret!

Är du också på jakt efter biffproteinpulver bäst i test? Vilken tur att du hittat till oss! Idag ska jag, “Lungan”, letar fram det bästa biffproteinpulvret. Dessutom kommer jag ge dig lite korta tips i slutet av artikeln – för att du lättare ska kunna välja själv. Hur låter det?

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy.

Biffproteinpulver bäst i test

Andra proteintester:

Bäst i test: Dense biffproteinpulver

En brun påse biffproteinpulver med chokladsmak tillverkat av märket "Dense"
Från svenska gräsbetande kor
Hydrolyserat
God chokladsmak
Inget socker
Lite dyrare

Det vi tycker är det allra bästa biffproteinpulvret är det här från märket “Dense”. Visserligen kanske inte jättekänd tillverkare, men det smakar riktigt gott! Dessutom kommer det från gräsbetande svenska kor, ett riktigt plus!

Med tanke på att pulvret är hydrolyserat, tas det upp effektivt av kroppen. Biffprotein överlag är dessutom känt för att vara fritt från allergener som mjölk, laktos, och ägg.

En annan härlig aspekt av Dense biffproteinpulver är chokladsmaken! Den är skapad av en kombination äkta kakao och stevia (sötningsmedel). Det ger den där naturliga smaken vi på SportMange.se så väl tycker om.

Den enda nackdelen vi ser här är egentligen den högre prislappen. Men något extra får man ju kanske betala för att djuren ska ha det bra.

Ett utomordentligt högkvalitativt och lättuptagligt biffproteinpulver, vi gillar det skarpt! Trots det högre priset tycker vi det är värt det.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer 25 g (1 portion)
Energi100,5 kcal
Fett0,9 g
– varav mättat0,3 g
Kolhydrater0,45 g
– varav sockerarter0 g
Fiber0,9 g
Protein22,8 g
Salt450 mg

Lägst fetthalt: BioTechUSA biffprotein

En blå och silvrig påse med biffproteinpulver tillverkad av märket "BiotechUSA"
Högklassigt protein
Laktos- och glutenfritt
26 g protein per portion
Låg fetthalt
Svårt att blanda med yoghurt

BioTechUSA’s “Beef Protein” får toppoäng när det kommer till kvalitet och renhet av protein. Detta proteinpulver, framtaget från nötkött, presenteras i ett mycket effektivt och lättupptaglig proteinform. Med hela 26 gram protein per portion tycker vi det är tillräckligt bra för att få en silvermedalj på vår topplista.

En stor fördel med BioTechUSA’s biffprotein är dess förmåga att följa med dagens skiftande kostbehov. Det innehåller inget gluten och är dessutom laktosfritt.

Vi på SportMange.se blev imponerade av det låga fettinnehållet. Detta kombinerat med att det finns i smakerna “chocolate-coconut”, “strawberry” och “vanilla-cinnamon” lyfter betyget. Vi måste dock nämna att det är svårt att mixa den med frukt eller yoghurt, vilket är ett minus.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer 30 g (1 portion)
Energi119 kcal
Fett0,6 g
– varav mättat0,3 g
Kolhydrater2 g
– varav sockerarter0,5 g
Protein26 g
Salt0,39 g

Högst proteinhalt: Golf Beef Pro-Tein

En gul påse som innehåller biffproteinpulver tillverkat av märket "Olimp Sports Nutrition"
Snabb upptagning
Finns i flera smaker
31 g protein per portion
Dammar en del
Smakar lite konstgjort

Olimp Sports Nutrition har jobbat ihop en formula av bovint proteinhydrolysat och bioaktiva peptider, samt proteiner från bovin blodplasma, som vi på SportMange.se verkligen gillar!

Det innehåller hela 31 gram protein per portion! Dessutom tas detta proteinet upp snabbt av kroppen.

Den får minus från oss på grund av smaken, att blanda den i smoothie gör det något bättre men den smakar lite konstgjort. Den finns dock både i “Cookies & cream” och blåbär, vilket förstås uppskattas.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer 35 g (en portion)
Energi130 kcal
Fett0,6 g
– varav mättat fett0,6 g
Kolhydrater<0,5 g
– varav sockerarter<0,5 g
Protein31 g
Salt0,8 g
Bästa biffproteinpulvret

Bästa biffproteinpulvret – så väljer du

Proteinhalt

Det allra viktigaste är förstås proteinhalten. Ett biffproteinpulver med mer än 30 g protein per skopa är det vi på SportMange.se hade rekommenderat. Visst, det funkar bra med de som har 26 g också, men så hög proteinhalt som möjligt är alltid optimalast!

Smak

Även om näringsinnehållet är viktigast, är smaken såklart också viktig. Även om pulvret har all den näring du behöver, kommer chansen vara stor att du aldrig tar det om det smakar äckligt. Naturliga smaker är de vi föredrar, artificiella smaker verkar de inte riktigt få till när det kommer till just biffprotein.

Näringsinnehållet

Att titta på näringsinnehållet är något du alltid ska göra när det ska handlas kosttillskott. Utöver protein, kolla om tillverkaren till exempel lagt till socker. Väldigt låga halter socker kan vara okej, men mer än 1% är en röd flagga!

Prisvärdhet

Titta på vad pulvret kostar per portion, inte vad hela burken kostar. Ofta är de allra billigaste burkarna/påsarna faktiskt dyrast i längden. Räkna helt enkelt ut hur mycket det är i en skopa (ofta 35 g), hur mycket protein det då är, och hur mycket det kostar per sådan portion.

Biffproteinpulver test

Biffproteinpulver test – så gjorde SportMange.se

För att utföra vårt biffproteinpulver test började vi först och främst med att ta en titt på vad som fanns där ute. Ganska snabbt hittade vi några tillverkare som hade olika smaker. Vi läste sedan näringsinnehållen noggrant, och tog även en titt på vad kunderna hade att säga. Med hjälp av det vi läst skrev vi våra egna recensioner.

Källor