Shilajit bäst i test – hitta bästa shilajiten!

Är även du på jakt efter shilajit bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi har satt ihop en topplista, så att du ska hitta den bästa shilajiten som passar dig. Dessutom hittar du lite tips på hur du ska tänka mot slutet av artikeln.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Shilajit bäst i test

Andra artiklar om tillskott:

Bäst i test: Nature Provides “Mountain Blood” shilajit

En förpackning som innehåller ett shilajit-pulver tillverkat av märket "Nature Provides" som heter "Mountain Blood"
Från Himalaya/Altai-/Kaukasus-bergen
100% äkta shilajit
Rik på aminosyror
Mycket för pengarna
Svår att svälja
InnehållPer kapsel
Shilajt1 g

Nature Provides “Mountain Blood” är det vi nu utser till titeln som shilajit bäst i test. Denna produkt är känd för sin molekylära komplexitet som ger en rik källa till aminosyror, växtbaserade mineraler och vitaminer i en biologiskt aktiv form. Att den dessutom har höga halter fulovasyra ger optimal syresättning och genomströmning av näringsämnen till cellerna.

“Mountain Blood” Shilajit utvinns från unika bergsformationer som Himalaya, Altai- och Kaukasusbergen. Denna produkt hyllas för sin kvalitet och autentiska ursprung, och har en riktigt ren och potent shilajit till skillnad från många konkurrenter.

Det enda vi egentligen ser som negativt är det faktum att den är så svår att svälja. Den är trots allt i pulverform, vilket gör att man känner smaken betydligt mer än med kapslar. Trots det tycker vi det är värt det – den är trots allt gjord på 100% äkta shilajit!

Bästa shilajit-kapslarna: Dragon Herbs

En mörkbrun burk shilajit med fulvosyra tillverkad av märket "Dragon Herbs" som utvunnits i himalayabergen
Rik på antioxidanter
Full av organiska mineraler
Högt fulvosyra-innehåll
Labbtestad kvalitet
Smakar inte så gott
InnehållPer kapsel
Shilajt450 mg

Hämtad från de högsta topparna i Himalaya, kombinerar denna shilajit uråldriga mineraler av hög kvalitet med idag bevisat effektiva ingredienser för att skapa riktigt bra kapslar.

Dragon Herbs Shilajit är inte bara rik på organiska mineraler utan också en stark källa till antioxidanter, aminosyror och phytonäring. Med ett komplex av upp till 85 mineraler och spårämnen sägs det förstärka kroppens naturliga försvar och bidrar till att skapa en frisk och nöjd kropp.

En framstående ingrediens i Dragon Herbs Shilajit är fulvosyran. Denna kraftfulla makromolekyl fungerar som katalysator för näringsämnesupptag, vilket ökar kroppens förmåga att utnyttja mineralerna i shilajiten. Dessutom har kasplarna testats i labb och garanteras innehålla minst 40% fulvosyra, vilket är en imponerande mängd jämfört med andra varumärken på marknaden.

“Shilajit är ett kraftfullt och mycket säkert kosttillskott, som potentiellt kan förebygga flera sjukdomar…”

text översatt från National Library of Medicine

Låt mig avsluta med att säga att Dragon Herbs Shilajit verkligen lever upp till sitt goda rykte och får full pott i vår bok. Trots den dåliga smaken, tycker vi att de är lätta nog att svälja eftersom de är i kapselform.

Bäst med Ashwagandha: Nature Provides Shijalit & Ashwagandha

En stor svart burk med 90 veganska kapslar shilajit och ashwagandha tillverkad av märket "Nature Provides"
Energigivande
Vegansk
Synergetisk blandning
Bra balans
Smaken
InnehållPer kapsel
Shilajt1000 mg
Ashwagandha240 mg

Tillskottet har unika egenskaper som vi på SportMange verkligen gillar, tack vare dess adaptogena komponenter.

Produkten är en kombination av Shilajit och Ashwagandha, två potenta adaptogener, som är kända inom Ayurvedisk medicin. Leveransen från dessa två ingredienser kompletterar varandra väl.

Vi på SportMange.se tycker verkligen om priset på den! Nästan 25% billigare än konkurrenters likande produkter, och denna innehåller då också Ashwagandha.

Bästa shilajit

Den bästa shilajiten – lite kriterier

Kvalitet på ingredienserna

När du ska välja den bästa Shilajiten, är kvalitén på ingredienserna extremt viktig. Shilajit bör fortfarande behålla alla sina naturligt förekommande mineraler och näringsämnen för att optimera hälsofördelarna. Det finns många företag som marknadsför billigare versioner av Shilajit som är kraftigt bearbetade och inte innehåller den nödvändiga näringen som man egentligen letar efter.

Var kommer det från?

Miljön som den odlats i spelar en stor roll i dess kvalité. Shilajit som har skördats i Himalayaområdet anses generellt vara av den absolut bästa. Det är för att den bergiga miljön i området ger optimala förutsättningar för produktionen av Shilajit. Kontrollera alltid var den kommer ifrån och gör lite research för att garantera att du väljer ett produkt från ett område känt för sin bra produktion av Shilajit.

Färgen & konsistensen

När det kommer till Shilajit, är förhållandet mellan färg och konsistens mycket viktig och kan ofta ge en stark indikation på dess kvalité. Det är därför viktigt att kontrollera färg och konsistens innan du köper. Shilajit har ofta färger som varierar från mörkbrun till svart och bör ha en halv-vätska till fast konsistens beroende på temperaturen.

Testa det själv

Sist men inte minst är testet. För att säkerställa att du köper äkta Shilajit, finns det några enkla tester du kan göra hemma. När det utsätts för kyla, ska äkta Shilajit stelna och när det utsätts för värme, ska det bli vätska. Om Shilajiten inte uppfyller dessa kriterier, kanske det inte är äkta. Det ska också lösas upp helt i vatten och inte lämna några rester efter sig.

Shialjit test

Vårt shilajit test – så gjordes det

För att göra vårt shilajit test behövde vi först och främst titta på vilka alternativ som fanns där ute. Vi läste sedan igenom produkternas recensioner för att djupdyka oss i hur de faktiskt presterade. Det var utifrån det vi läst som vi sedan skrev våra egna recensioner om produkterna.

Källor