Proteingröt bäst i test – hitta bästa proteingröten!

Letar du också efter proteingröt bäst i test? Då har du hittat till rätt sajt! Nedan letar vi fram den allra bästa proteingröten. Dessutom går vi igenom lite vanliga frågor om proteingröt. Så vad väntar du på? Kolla in topplistan redan nu!

Artikeln uppdaterades senast 10/10-23

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Proteingröt bäst i test

1. Svenskt kosttillskott proteingröt

1. Fairing proteingröt

Bäst i test

Godast

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Våra andra artiklar om protein:

Svenskt kosttillskott proteingröt – bäst i test!

En vit och blå påse med proteingröt tillverkad av Svenskt kosttillskott
30% protein
MCT-fetter
Smakar riktigt gott!

Den här påsen är den vi utser till proteingröt bäst i test! Den smakar verkligen fantastiskt, både hallon & vanilj och äpple & kanel. När man dessutom tillsätter bär är det en riktigt schyst måltid!

Havregrynet i gröten kommer med långsamma kolhydrater för en längre mättnad. Samtidigt så är havregrynet rik på vitaminer, mineraler och har högt fiberinnehåll. Det gör den här proteingröten till en av marknadens allra bästa.

Näringsinnehåll60 g (1 portion / 2 skopor)
Energi223 kcal
Fett4,1 g
– varav mättat1,1 g
Kolhydrater27 g
– varav sockerarter1,6 g
Fibrer4,9 g
Protein18 g
Salt0,17 g
Betaglukaner2 g

Godast: Fairing proteingröt

En stor vit burk med proteingröt tillverkad av Fairing
Riktigt god
23 g protein/portion
Låg laktoshalt

Trots att Fairings proteingröt endast kommer i smaken vanilj och kanel är den riktigt god. Det är till skillnad från många andra proteingröt-sorter gjort på manna- istället för havregryn. Det tar bara några minuter att koka upp den med tillsatt vatten och ger en riktigt mättande portion.

Det som också skiljer den från andra varianter är att den har låga halter laktos! Det gör att den även kan passa den känsligare magen.

Väldigt låg fetthalt!

Näringsinnehåll70 g (1 portion)
Energi240 kcal
Fett0,7 g
– varav mättat0,5 g
Kolhydrater35 g
– varav sockerarter12 g
Protein23 g
Salt0,35 g

Vanliga frågor

Vilken proteingröt är godast?

Vilken proteingröt som är godast är mycket subjektivt och kan variera beroende på personliga preferenser, men vår favorit är Fairings proteingröt tack vare deras balanserade smaker och höga proteininnehåll.

Är proteingröt bra?

Proteingröt kan vara bra som en del av en balanserad kost, särskilt för dem som försöker öka sitt proteinintag. Det är ett snabbt och enkelt sätt att få i sig protein, vilket är viktigt för muskelreparation och -tillväxt.

När ska man äta proteingröt?

Proteingröt kan ätas när som helst under dagen, men det är särskilt effektivt efter ett träningspass för att hjälpa kroppen återhämta sig och bygga muskler. Det kan också vara ett mättande mellanmål eller en del av en stabil frukost.

Vad skiljer proteingröt från vanlig gröt?

Proteingröt skiljer sig från vanlig gröt genom sin högre proteinhalt. Den är ofta berikad med proteinpulver eller andra proteinrika ingredienser, vilket gör den mer mättande och lämplig för muskelbyggande jämfört med vanlig gröt.

Bästa proteingröten

Bästa proteingröten: så väljer du rätt

Innan vi dyker in i detaljerna, låt oss börja med att definiera vad vi menar med “bästa proteingröten”. Vi söker efter en produkt som har:

  • Hög proteinhalt
  • Låg fetthalt
  • Smakar gott
  • Finns i flera smaker
  • Prisvärd per portion

Låter det som ett orimligt mål? Oroa dig inte! Nedan bryter vi ner dessa kriterier så att du kan hitta den allra bästa gröten med protein.

Protein- och fettinnehåll

Den mest avgörande faktorn när det gäller att välja en proteingröt är naturligtvis dess proteininnehåll. Hela syftet med att äta proteingröt är ju trots allt att boosta ditt proteinintag. Som en riktlinje bör en bra proteingröt ge cirka 25 g protein per portion. Detta kommer att upprätthålla och öka muskelmassan, vilket är viktigt både för fysisk prestation och allmän hälsa.

Samtidigt vill vi hålla fetthalten låg, helst runt 1g per portion. Varför är det viktigt då? Medan fett är en viktig del av vår kost, kan för mycket av det, särskilt mättat fett, leda till ökade kolesterolnivåer och andra hälsoproblem.

Smak och variation

Det spelar ingen roll hur mycket protein en gröt innehåller om den smakar äckligt. Därför är smaken en viktig komponent i valet av proteingröt. Oavsett om du föredrar något sött, som choklad, eller kanske något mer fruktigt, bör det finnas en proteingröt som uppfyller dina krav. Det handlar bara om att leta lite extra!

För att undvika att tröttna på samma smak varje dag, se till att välja en proteingröt som finns i flera smaker. Att rotera mellan olika smaker i träningsväskan kan du få frukosten att kännas både spännande och mättande.

Pris per portion

Även om vi alla kanske handlar baserat på smak är det också viktigt att den är billig i längden. När du jämför proteingröt är det viktigt att ta hänsyn till priset per portion. Som en allmän riktlinje bör en portion god proteingröt kosta omkring 10kr. Det håller plånboken tjock och magen mätt.

Tips: gör egen proteingröt för att spara pengar!

Här går TV4 igenom hur de gör egen protengröt i Biggest Loser

Proteingröt test

Proteingröt test: så gjorde vi

Vi påbörjade vårt proteingröt test med att titta på vilka olika tillverkare det fanns där ute. Svenskt kosttillskott är välkända för sina goda grötar. Vi valde därför att ta med en av deras varianter i testet.

Sedan läste vi helt enkelt recensioner och produktbeskrivningar om de utvalda proteingrötarna. Utifrån den information vi läste i de skrev vi sedan våra egna recensioner.

Källor

Lämna en kommentar