Kamomillte bäst i test – hitta bästa kamomillteet!

Uppdaterad av: "Lungan", 2023-10-09

Är du också sugen på kamomillte bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! I den här guiden visar vi dig vägen till det bästa kamomillteet. Dessutom har vi avslutat artikeln med en kort köpguide för att du ska kunna välja det absolut bästa. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Kamomillte bäst i test

Andra artiklar för dig som älskar te;

Bäst i test: Örtagubbens kamomillte

En vit förpackning som innehåller 20 påsar kamomillte tillverkad av "Örtagubben"
God smak
Ekologiskt producerat i Europa
100% kamomillblomma

Last updated: 2024-06-13 18:39:39

Örtagubben är välkänt för sina grymma ekologiska teer. Denna är inget undantag, vi utser den till och med till kamomillte bäst i test! Med sin fantastiska smak med precis rätt touch bitterhet tycker vi om den riktigt mycket.

Förutom den goda smaken är den gjord på 100% kamomillblomma från ekologiska odlare i Europa. Perfekt som avslut på kvällen!

Bästa kamomillte i lösvikt: Sonnentor

En brun påse te med kamomill tillverkad av märket "Sonnentor"
Gör sig bra med citron & honung
Ekologiskt
Bra smak

Även detta är en påse kamomillte som innehåller 100% ekologisk kamomillblomma. Det är den påsen vi tyckte om allra bäst i lösvikt. En god smak som gör sig riktigt bra med den klassiska blandningen av citron och honung. Vi på SportMange rekommenderar den mycket varmt för dig som söker kamomillte i lösvikt!

Bästa billiga kamomillte: Friggs

En gul och vit förpackning med kamomillte tillverkad av märket "Friggs" som ger en lugnande effekt
Billigt (~1kr/påse)
Endast kamomillblommor
Inte ekologiskt
Tyvärr hittar vi inga ehandlare för denna produkt

Friggs är välkända för deras billiga teer, och vi älskar verkligen deras “Kvällsro”. Detta är dock ett bra kamomillte som passar dig som vill spara lite pengar i längden. Det är otroligt billigt, men det betyder också att det inte är ekologiskt producerat.

En grym avslappnande effekt som passar perfekt innan man ska gå och lägga sig. Vi gillar det verkligen!

Vanliga frågor

Vad är kamomillte gjort av?

Kamomillte görs av torkade blommor från kamomillväxten, antingen från den tyska kamomillen (Matricaria chamomilla) eller den romerska/engelska kamomillen (Chamaemelum nobile).

Vilka hälsofördelar har kamomillte?

Kamomillte tros ha flera hälsofördelar, inklusive lugnande effekter på magen, hjälp mot sömnsvårigheter och en milt lugnande effekt. Det innehåller även antioxidanter som kan vara bra för huden och immunsystemet.

Bästa kamomillteet

Bästa kamomillteet – så väljer du rätt

Lugnande effekt

För att få den bästa lugnande effekten bör kamomillblommorna vara av hög kvalitet. Det bästa sättet att avgöra detta är att titta på färgen och doften. Blommorna ska vara ljusa och ha en stark, söt doft.

“Kamomill anses allmänt vara ett milt lugnande medel och sömninducerare. Lugnande effekter kan bero på flavonoiden apigenin som binder till bensodiazepinreceptorer i hjärnan”

översatt text från National Library of Medicine

Tips: Mörka eller missfärgade blommor kan indikera att de har blivit för gamla eller inte förvarats korrekt.

Ekologisk produktion

Certifieringar: Ett te som är ekologiskt certifierat garanterar att det är fritt från skadliga kemikalier och bekämpningsmedel. Letar du efter en sådan produkt? Titta efter märkningar som “ekologiskt certifierad” eller Svanen-märkning.

Rekommendation: Naturskyddsföreningen är en utmärkt källa för att lära sig mer om ekologiska produkter och dess märkningar.

Priset

Pris per gram eller påse: Det kan vara frestande att bara titta på prislappen när man köper te, men det bästa sättet att jämföra priser är att titta på priset per gram eller påse. Detta ger dig en rättvis jämförelse av kostnaden i relation till mängden te du får.

Pris per påse = pris / antal påsar

ProduktPrisAntal påsarPris per påse
Kamomillte #165 kr203,25 kr
Kamomillte #225 kr251 kr
Ett räkne-exempel på hur man räknar ut kostnad per påse på kamomillte

Smaken

Kamomillte är känt för sin lugnande effekt, och många dricker det därför inte för smaken. Men det är ändå bra om det inte är alltför beskt. Provsmaka olika märken för att hitta en med en mjuk känsla i halsen, istället för den beska.

Tips: Förbättra smaken genom att lägga i en skiva citron eller en tesked honung.

Kamomillte test

Kamomillte test – så gjordes det

För vårt kamomillte test har jag faktiskt testat alla teerna på riktigt. Jag har gett ovanstående varianter ett riktigt test och skrev sedan recensionerna därefter.

För att avsluta artikeln behövde jag få ihop själva kamomillte bäst i test listan också. Den skrevs egentligen enbart baserat på hur bra effekt och smak teerna hade. Det är ändå så billigt att köpa tepåsar.

Källor