Hopfällbar motionscykel bäst i test

Är även du på jakt efter hopfällbar motionscykel bäst i test? Då har du hittat rätt ställe! I den här guiden leder vi dig till den bästa hopfällbara motionscykeln. Dessutom har vi besvarat lite av de vanligaste frågorna kring motionscyklar i slutet av artikeln. Vad väntar du på egentligen? Sätt igång och spana in testvinnarna redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Hopfällbar motionscykel bäst i test

1. Gorilla Sports "X-frame" hopfällbar motionscykel

2. VidaXL "X-bike"

3. Tunturi "fitness mini"

Bäst i test

Bästa billiga

Bästa utan säte

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Gorilla Sports hopfällbar motionscykel – bäst i test!

En svart hopfällbar motionscykel tillverkad av märket "gorilla sports" som heter "x-frame"
Bra byggkvalitet
Höj & sänkbar sadel
Bra överblick på skärmen

Den modell vi ser som lämpligast för titeln hopfällbar motionscykel bäst i test är Gorilla Sports “X-frame”. Den är inte bara innovativ på den platsbesparande fronten – utan är också riktigt smart uttänkt med sin integrerade dator! Där får man en överblick på brända kalorier, totala distansen och tiden man tränat.

Förutom datorn finns det flera regleringsmöjligheter med cykeln. Du kan till exempel dra upp och ner sadeln genom att dra i en knopp baktill. Du kan också reglera motståndet med en annan knopp som har hela 8 inställningar! Detta kan göras samtidigt som du cyklar, ungefär som att växla upp. Vi på SportMange rekommenderar den mycket varmt!

Bästa billiga: VidaXL hopfällbara träningscykel

En röd och svart hopfällbar motionscykel tillverkad av märket "VidaXL" som heter "X-bike remdrift"
Schyst LCD-display
Billig
Halkfria pedaler

Den här hopfällbara träningscykeln tillverkad av VidaXL är ett bra val för dig som vill spara lite pengar. Den är lätt att vika ihop på grund av sina X-formade design. Dessutom har den en schyst LCD-display som visar; skanning, hastighetet, sträcka, brända kalorier och tid. Med den blir det väldigt lätt att få en överblick på hur passet faktiskt går, utan att behöva ta upp mobilen.

I basen hittas stabilisatorer för att cykeln ska stå så stadigt som möjligt. Något vi faktiskt uppskattar, eftersom många hopfällbara träningscyklar kan vingla lite.

Det som skiljer den från konkurrenternas modeller är dock att pedalerna är halkfria. Det känns nästan som att man klickar i spinningskorna när man trampar på den!

Bästa utan säte: Tuntury fitness “mini bike”

En liten motionscykel utan säte tillverkad av märket "Tunturi fitness"
Pedaler med spännen
Kompakt och lätt att förvara
Billig
Svårt att se displayen
Dåligt grepp på golvet

Det här är en lite annorlunda variant utvecklad av märket “Tunturi Fitness”. Den har nämligen inget säte, så man får köpa det till eller sätta sig i en fåtölj/stol. Det som dock drar tillbaka betyget på den är att den glider runt på golvet om man inte har en yogamatta under… Den får liksom inget grepp på golvet, vilket är förståeligt eftersom man faktiskt inte sitter på den.

I övrigt är det ett bra alternativ för dig som vill ha en riktigt kompakt och hopfällbar motionscykel som tar upp otroligt lite plats när den inte används.

LCD-displayen är lite svår att läsa av eftersom man sitter så långt ifrån den, men visar ändå antal rotationer, tid, rotationer per minut och brända kalorier. En smidig litet budgetalternativ helt enkelt!

Vanliga frågor

Hur mycket utrymme sparar jag med en hopfällbar motionscykel?

En hopfällbar motionscykel kan minska dess plats med upp till 50% jämfört med en icke-hopfällbar modell. Exakta mått kan såklart variera beroende på modell, men det är en ungefärlig siffra.

Är hopfällbara motionscyklar lika stabila som vanliga motionscyklar?

Även om hopfällbara motionscyklar är konstruerade för att vara kompakta, har många modeller robusta ramar som ger en stabil träningsupplevelse. Dock kan stabiliteten variera beroende på modell, och ofta är de billigare varianterna vingliga.

Hur fungerar en hopfällbar motionscykel?

En hopfällbar motionscykel är designad för att ta så lite plats som möjligt. Den har en mekanism som gör att den kan fällas ihop när den inte används, vilket gör den lättare att förvara i mindre utrymmen.

Bästa hopfällbara motionscykeln

Bästa hopfällbara motionscykeln: så väljer du

Utrymme: Hur lite plats tar den?

Många av oss skaffar hopfällbara motionscyklar för att spara plats.

  • Kolla de exakta måtten när cykeln är ihopfälld. Passar den på den uttänka platsen? Tänk både på platsen den tar när den är uppfälld och hopfälld.
  • Är det lätt att fälla ner och upp den? En cykel som är jobbig att fälla ner kommer antagligen aldrig vikas ihop…

Stabilitet: Står den stadigt på golvet?

Att träningscykeln står stabilt på golvet är verkligen A och O. Många billigare modeller vinglar på golvet och gör det svårt att cykla ordentligt.

Titta därför efter cyklar som har en stark bas och är tillverkade av hållbara material (helst stål). Du kan också titta på hur brett benen står. Ju bredare, desto bättre. Om du inte har tillgång att testa de i butik rekommenderar vi att du läser produktrecensioner. I de står det alltid om det skulle vara så att träningscykeln är vinglig.

Displayen: Vad visar den på skärmen?

En informativ display kan göra din träning mer engagerande och hjälpa dig följa din träning. Här är de viktigaste funktionerna;

  • Brända kalorier
  • Tid
  • Distans

Vi tipsar också om att para ihop den med ett pulsband, då kan du på riktigt spåra allt under träningspasset!

Sadelns höjd: Kan man reglera den?

Det är viktigt att kunna justera sadelns höjd för att hitta den mest bekväma positionen och minimera risk för skador.

Motstånd: Är det justerbart?

För att få mest ut av din träning behöver du kunna justera motståndet. Se därför till att cykeln har flera olika nivåer att välja mellan, så att du kan “växla upp” under passet. Då kan du utmana dig själv mer och mer, samt simulera uppförs- och nedförsbackar.

Hopfällbar motionscykel test

Hopfällbar motionscykel test: så gjordes det

För att genomföra vårt hopfällbar motionscykel test började vi med att titta på vad som fanns där ute. Vi gillar verkligen gorilla sports, och valde därför bland annat en av deras modeller. De övriga modellerna valdes utefter hur populära de var och om de fått bra eller dåliga recensioner.

Vi läste sedan igenom en drös kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån informationen vi hittade i de skrev vi alltså sedan våra egna recensioner om alla träningscyklarna.

Källor