Steggolf bäst i test – hitta bästa steggolfspelet!

Är du också ute efter steggolf bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! Nedan letar vi fram det bästa steggolfspelet i alla olika prisklasser. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide för att du ska kunna hitta rätt från början. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Steggolf bäst i test

1. Steggolf i trä

2. Steggolfspel av trä

3. VidaXL steggolf

Bäst i test

Mest stabilt

Bäst premiumval

Prisklass: Billigt

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Partykungens steggolf – bäst i test!

Ett enkelt steggolfspel tillverkat av trä med hängande steggolfkulor i olika färger
Stadigt trä
Billig
Kulorna sitter ihop stabilt

Den modell vi tycker ger bäst valuta för pengarna är den från Partykungen. Med sin simpla men stabila design i trä utser vi den härmed till steggolf bäst i test! Dessutom kommer den med kulor som verkligen håller stabilt och tål mycket stryk.

Mest stabilt: Trä-steggolf från Partyhallen

Ett steggolfspel som är tillverkat av trä med tillhörande steggolfkulor upphängda
Stabil
Stor
Kommer med förvaringspåse

Detta är en lite mer stabil modell som också är tillverkat av trä. Det som skiljer den är främst att den är ungefär dubbelt så stor som testvinnaren, och lite dyrare. Den är väldigt bra konstruerad och står otroligt stabilt. Dessutom kommer den med en schyst förvaringspåse och kastbollar som även de är tillverkade i trä. Vi på SportMange rekommenderar den varmt om du har en extra hundring att spendera!

Bäst premiumval: VidaXL steggolf i trä

Ett stort steggolfspel tillverkat av trä gjort av märket "VidaXL"
Stort
6 par bollar
Bärväska

Även VidaXL’s steggolfspel kommer med en bärväska, något vi uppskattar enormt. Det gör det enkelt att lägga i boden under vinterhalvåret. Det som också skiljer den här från andra modeller är att den är så enkel att skruva isär! Istället för att dra upp verktygslådan kan den enkelt skruvas ihop och isär för hand med hjälp av de smidiga muttrarna.

Står stabilt även om vi skulle önskat en support-planka mellan de två benen.

Vanliga frågor

Är steggolf roligt?

Steggolf är otroligt roligt för dig som gillar utomhusaktiviteter som kubb eller krocket. Det erbjuder en unik kombination av balans, strategi och skicklighet som många tycker är underhållande. Dessutom är det kul att det passar hela familjen, även de små!

Vad är steggolf?

Steggolf går ut på att du håller en boll i handen och kastar. Målet är att försöka få bollen att lindas runt ribborna. Hur mycket poäng du får beror på vilken ribba du träffar.

Hur mycket kostar ett steggolfspel?

Ett steggolfspel kostar mellan 200kr och 1000kr, lite beroende på hur stabil modell du vill ha. Ett tips för att spara på kostnaden är att titta när sommaren är över, då är det ofta rea!

Bästa steggolfspelet

Bästa steggolfspelet – så väljer du rätt!

1. Materialval: Trä eller plast?

Trä

Det vanligaste, och även bästa materialet man kan välja. Det ger en robust känsla, klassisk estetik och en hållbarhet som nästan alltid är överlägsen. Dessutom brukar de vara lättare att montera.

Lång livslängd
Klassisk design
Står stabilt
Ofta dyrare
Trät kan böjas över tid när det regnat på det

Plast

För dig med en tightare budget är plast ett bra alternativ. Plastvarianterna tenderar dock att vara betydligt mindre hållbara än motsvarande i trä. Men något måste man tyvärr uppoffra för det billigare priset.

Billigare
Lättare att bära
Mindre hållbart
Ofta svårare att montera

2. Enkelhet att plocka isär

För dig som vill ha med dig steggolfspelet eller vill kunna lägga det i boden under vinterhalvåret, är det viktigt att spelet enkelt kan plockas isär. Se därför till att stolparna och basen kan monteras ner utan verktyg.

3. Kommer det med en bärväska?

En bärväska är en riktigt fiffig grej att leta efter. Den skyddar det från vatten, smuts och gör det lättare att ta med sig.

4. Extratillbehör

Vissa steggolfspel kommer med tillägg som extra bollar, poängtavlor eller till och med instruktionsböcker för nybörjare. Det brukar ofta inte vara någon större prisskillnad, så vi rekommenderar att som kommer med tillbehör!

Steggolf test

Steggolf test – så genomförde vi det

För att genomföra vårt steggolf test behövde vi först och främst hitta några passande modeller att ha med på topplistan. Det gjorde vi dock ganska lätt genom att bara ta de som fått bäst betyg från kunderna.

Vi läste sedan en drös kundrecensioner, men även en del av de beskrivningar som e-handlarna lagt ut själva. Med hjälp av den informationen satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla steggolf-varianterna.

Hur spelar man steggolf?

Det är väldigt simpelt att spela steggolf, kolla bara in den här instruktionsvideon. Det faktum att videon är på under 2 minuter säger nog hur lätt det faktiskt är;

Källor

  • https://www.partykungen.se/steggolf-i-tra-tradgardsspel-74638.html
  • https://www.partyhallen.se/steggolf-tra
  • https://www.traningsmaskiner.com/sv/articles/1.2306.147182/vidaxl-steggolf-tra
  • https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ladder_Golf_Pati_rzuca.JPG