Blåbärsextrakt bäst i test – hitta bästa blåbärsextraktet

Letar du också efter det bästa blåbärsextraktet? Då har du hittat rätt ställe! I den här artikeln välkomnar vi “Lungan” – vår senaste addition till skribentteamet. Han ska sätta ihop en blåbärsextrakt bäst i test lista, och visa vad hans frilansande inom ämnet gett honom.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Blåbärsextrakt bäst i test

Bäst i test: Elexir Pharma ‘Blue Eye’ blåbärsextrakt

En förpackning som innehåller ett blåbärsextrakt som heter "Blue eye" tillverkat av märket "Elexir Pharma"
Vann pris i Swedish Health Awards
25 mg lutein per tablett
Mycket adderade ingredienser
Bred användning
Stora tabletter

Elexir Pharma’s “Blue Eye” sticker verkligen ut i våra ögon, och vi utser det här med till blåbärsextrakt bäst i test. Trots att det inte nödvändigtvis har den högsta blåbärsextrakt-halten, anser vi att de övriga ingredienserna väger upp för det.

Bland annat är tabletterna rika på naturligt rika på ämnet lutein. Lutein, som även finns naturligt i ögat, är en essentiell komponent för ögonhälsan, särskilt viktig för oss över 50 (jag hoppas inte jag gav dig åldersnoja nu). Tyvärr kan kroppen inte producera lutein på egen hand, vilket gör att det behöver tillföras genom diet eller i detta fall, genom Blue Eye-tabletterna.

Vad som särskiljer Blue Eye-tabletterna ännu mer, är det tillagda luteinet från ringblomma. Detta ger en rejäl boost av lutein i varje tablett och säkerställer ett ännu mer effektivt tillskott. Inte konstigt att Blue Eye tilldelades priset för Årets seniorprodukt 2017 på Swedish Health Awards.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer tablett
Blåbärsextrakt150 mg
– varav antocyaner37,5 mg
Vitamin C80 mg
Ekologiskt ringblomsextrakt50 mg
– varav lutein25 mg
– varav zeaxanthin1,5 mg
Rutin25 mg
Quercetin25 mg
Zink15 mg
E-vitamin10 mg
Salvia10 mg
Selen62,5 µg
Vitamin B21,6 mg
Vitamin A800 µg

Högst koncentrering: Healthwell blåbärsextrakt

En vit burk med lila etikett som innehåller 60 kapslar blåbärsextrakt tillverkad av märket "Healthwell"
Motsvarar 32 g blåbär per dos
Mest högkoncentrerade på marknaden
Vegansk
Uppdateras regelbundet
Inga adderade vitaminer

Vi på SportMange.se gillar verkligen Healthwell, och har bland annat utsett de till testvinnare i vårt mariatistel test, även deras blåbärsextrakt utmärker sig. Med en imponerande konsistens av så många som 23 gram blåbär per dos, är detta det mest högkoncentrerade extraktet vi kunde hitta.

Hjärtat i burken är dess naturlighet. Verkliga blåbär har använts för att formulera extraktet, vilket maximerar dess hälsofördelar med autenticitet i fokus. Healthwell har verkligen satsat hårt på att leverera ett rent och högdoserat blåbärsextrakt.

Det passar dessutom veganer och innehar höga halter vitamin A tack vare att den är gjord på riktiga blåbär. Ett stort plus från oss!

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer kapsel
Blåbärsextrakt500 mg
– varav antocyanider50 mg

Bästa billiga: Naturens Apotek ‘blåbär’

En vit burk med grönt lock som innehåller blåbärsextrakt tillverkat av märket "Naturens Apotek"
Robust ögonskydd
Höga antioxidant-halter
Allt-i-ett
Billiga
Passar inte allergiker

Till skillnad från andra produkter på marknaden sammanflätar dessa tabletter skickligt de mest väsentliga näringsämnena i en enda dos, vilket sätter dem i en egen liga.

Nyckeln till deras effektivitet ligger förstås i huvudingrediensen – blåbärsextraktet (Vaccinium myrtillus). Under tiden, tillsätter blåbärstabletterna ett extra lager skydd för ögonen med zink, vitamin A och vitamin B2. Med andra ord är dessa kapslar ungefär i stil med ögonvitamin.

Näringsinnehåll
NäringsinehållPer kapsel
Blåbärsextrakt150 mg
Vitamin A60 µg
Vitamin B20,105 mg
Vitamin C6 mg
Vitamin E2,5 mg
Zink8 mg
Koppar0,075 mg
Mangan0,15 mg
Selen4,125 µg
Bästa blåbärsextraktet

Bästa blåbärsextraktet – SportMange visar hur du väljer

Jämför priserna

När man köper blåbärsextrakt är det viktigt att inte endast titta på vad burken kostar. Priset per kapsel eller per daglig dos är mer relevant. Gör så här;

Pris per kapsel = pris för burken / antal kapslar

ProduktnamnPris för burkenAntal kapslarPris per kapsel
Alternativ A249 kr64 st~3,89 kr
Alternativ B219 kr60 st~3,65 kr
Alternativ C109 kr120 st~0,91 kr
En uträkning på hur mycket det kostar att köpa blåbärsextrakt-kapslar

Ingredienslista

Var alltid noga med att titta på burkens ingredienslista. Ett högkvalitativt blåbärsextrakt ska innehålla en minimal mängd tillsatser. Tillsatser och utfyllnader kan försämra effekten på extraktet. Kvalitetsprodukter har höga halter aktiva ingredienser och få eller inga artificiella tillsatser.

Mängd antioxidanter

Blåbärsextraktets styrka kan mätas genom att titta på dess antioxidantinnehåll. De flesta blåbärsfördelarna kommer från just antioxidanterna. Var därför säker på att undersöka värdena för produkten. Det är alltid fördelaktigt att välja ett extrakt med högre värden av antioxidanter, eftersom det innebär att de kan neutralisera fler fria radikaler i kroppen.

“Antocyaniner är rika på antioxidanter och anses vara antiinflammatoriska och bidra till att stärka immunförsvaret.”

utdrag från Nutri.se

Ursprung

Källan till blåbärsextraktet spelar också in i hur kvalitativa de är. Blåbär odlade i vissa regioner, speciellt de med kallare klimat som Skandinavien, är känt för att ge högre nivåer av en viktig antioxidant känd som anthocyaniner.

Enligt oss på SportMange.se är det alltså värt att leta lite extra för att hitta något med skandinaviskt ursprung.

Blåbärsextrakt test

Så gjorde SportMange.se sitt blåbärsextrakt test

För att utföra vårt blåbärsextrakt test började vi först och främst med att titta om våra favoritmärken erbjöd just blåbärsextrakt. Det gjorde de, och vi valde därför ut deras för en närmre granskning. Med hjälp av dess kundrecensioner och produktbeskrivningar skrev vi sedan våra egna analyser och recensioner om produkterna.

Källor