Proteinpudding bäst i test – hitta bästa proteinpuddingen!

Är du också på jakt efter proteinpudding bäst i test? Då är detta guiden för dig! Nedan listar vi ut vilken som faktiskt är den bästa proteinpuddingen baserat på olika behov. Dessutom ger vi dig en kort köpguide i slutet av artikeln så du kan göra rätt val i framtiden. Vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Artikeln uppdaterades senast 10/10-23

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Proteinpudding bäst i test

Våra andra artiklar om protein:

Bäst i test: GAAM choklad proteinpudding

En stor vit påse med chokladmjölk i bakgrunden som innehåller proteinpudding som smakar choklad tillverkad av GAAM
Kan vispas luftigare om så önskas
Riktigt god!
Proteinrik

Den här påsen med pudding tillverkad av GAAM är inte bara riktigt populär just nu, den är även utsedd av oss till proteinpudding bäst i test! Med sina riktigt goda klassiska smaker choklad och vanilj ger det verkligen ett stabilt mellanmål för eller efter träningen.

Det som skiljer den från andra proteinpuddingar är att den kan vispas till precis den konsistens man vill ha. Antingen en härlig krämighet, eller en luftigare variant som påminner om grädde! På så sätt en otroligt mångsidig proteinpudding som finns i flera smaker så att man inte tröttnar lika snabbt.

NäringsvärdePer. 30 g (1 portion)
Energi109 kcal
Kolhydrater4,8 g
– varav sockerarter4,3 g
Fett1,7 g
– varav mättat0,6 g
Protein18 g
Salt0,16 g
Kostfiber0,3 g

Godast: ProPud chokladboll

12 stycken ProPud proteinpudding med chokladbollssmak som innehåller 20g protein i varje förpackning
20g protein i varje förpackning
Laktosfri
Enkel att ha med sig
Dyrt

NJIE har verkligen tagit Sverige med storm med sin ProPud, vi tycker dock de vanliga smakerna är hyfsat mediokra. Däremot är den här chokladbollssmaken något helt annat – det smakar VERKLIGEN chokladboll!

En otroligt god proteinpudding att ha med i väskan som dessutom innehåller 20 g protein. Trots den höga proteinhalten innehåller den lågt antal kalorier och innehåller inget tillsatt socker. Det gör den till en riktigt optimal pudding att ha i kylen eller gymväskan.

NäringsvärdePer. 100 g (1 portion)
Energi72 kcal
Kolhydrater4,6 g
– varav sockerarter4,6 g
Fett1,5 g
– varav mättat1,1 g
Protein10 g
Salt0,28 g

Bäst premiumval: M Nutrition proteinpudding

En stor svart burk proteinpudding tillverkad av M-nutrition
Kanelbulle & Hallon
Bra konsistens
Snabb att förbereda

Detta är också en lite dyrare proteinpudding – men som definitivt är värd de extra kronorna! Både kanelbulle- och hallon-smakerna är riktigt läskande i munnen, inte minst efter ett gympass. Även den här kan vispas precis till den önskade konstistensen, antingen lösare eller krämigare.

Förutom att den går att förbereda på bara någon minut är den också glutenfri och innehåller endast låga halter laktos. Därför är den lämplig även för den känsligare magen. En varm rekommendation av oss på SportMange!

NäringsvärdePer. 40 g (1 portion)
Energi144,4 kcal
Kolhydrater2,8 g
– varav sockerarter2,4 g
Fett2,4 g
– varav mättat2 g
Protein74 g
Fiber2 g
Salt0,1 g

Vanliga frågor

Hur nyttigt är proteinpudding?

Proteinpudding kan vara ett nyttigt mellanmål, särskilt för dig som vill öka proteinintaget. Det kan bidra till mättnad och hjälpa till att upprätthålla eller bygga muskelmassa, men bör konsumeras inom ramen för en balanserad kost.

Vad innehåller proteinpudding?

Proteinpudding innehåller främst mjölk- eller sojaprotein, beroende på sort. Den kan också innehålla socker eller sötningsmedel, aromer och stabiliseringsmedel. Några varianter kan innehålla tillsatta vitaminer och mineraler.

Får barn äta proteinpudding?

Barn kan äta proteinpudding, men de behöver vanligtvis inte extra protein i sin kost om de äter varierat. För spädbarn och unga barn, bör du kolla med en dietist innan du ger barnet proteinpudding. För mycket protein är faktiskt inte bra, varken för vuxna eller barn.

Bästa proteinpuddingen

Bästa proteinpuddingen: så väljer du rätt!

Smaken

Proteinpudding finns i en rad olika smaker, allt från choklad och vanilj till mer exotiska alternativ som jordgubb och mango. För att hitta en pudding du verkligen kommer att njuta av, är det viktigt att välja en smak som du gillar. För det får du helt enkelt testa massor av olika alternativ – någon annan kan inte definiera vilken som är godast. Vårt tips här är dock att bara beställa små mängder till att börja med, så du inte har kvar så mycket om du inte tycker om smaken.

Variation i smaker

Om du planerar att äta proteinpudding regelbundet, kan det vara bra att ha lite variation i smakerna. Att äta samma smak varje dag kommer sluta med att du föräter dig på den. Många märken erbjuder multipack, med en blandning av smaker, vilket kan vara ett bra sätt att testa och variera smakerna.

Pris per portion

En annan viktig faktor att tänka på är priset per portion. Generellt sett tycker vi du ska betala runt 5 kr per portion för pulvervarianter och runt 20 kr för färdigblandade. Om det är pulver du är ute efter så rekommenderar vi att du tittar på pris per portion genom att helt enkelt räkna;

Pris / Total vikt = pris per gram
Pris per gram x gram per portion = pris per portion
Alltså blir formeln: ( Pris / Total vikt ) x gram per portion = pris per portion

Protein-innehåll

Proteinpuddingens huvudsyfte är att ge dig protein, så det viktigaste är förstås hur mycket protein du får. Många produkter erbjuder mellan 15-20g protein per portion, men detta varierar beroende på märke och produkt. Det är också viktigt att titta på andra näringsämnen som socker och fett, för att säkerställa att du inte bara får protein utan en balanserad kost på samma gång.

Ingredienser

Proteinpuddingar kan vara gjorda av olika typer av protein, inklusive vassle, soja- och ärt-protein. Om du har specifika regler för kosten eller allergier kan detta vara något att ha i åtanke. Det är också viktigt att kontrollera listan över ingredienser för eventuella tillsatser eller sötningsmedel som kan påverka produktens kvalitet eller smak.

“Särskilt proteinpudding med vassleprotein kunde prestera bra enligt en studie jämfört med andra proteinpuddingar och är, enligt forskare, ett hälsosamt puddingalternativ med mycket protein – förresten, även för barn.”

översatt text från tarc.edu.my
Proteinpudding test

Proteinpudding test: så genomfördes det

Vi påbörjade vårt proteinpudding test med att titta på vad som fanns där ute. Det finns hundratals modeller, så vi fick begränsa urvalet till de varianter som fått bäst betyg från kunderna. Vi hade till slut valt ut 3 modeller i olika former som vi tänkte kunde passa precis alla där ute.

Med hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar fick vi en fördjupad bild om hur bra var och en faktiskt var. Utifrån informationen vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla proteinpuddingar.

Källor

Lämna en kommentar