Crossfit skor dam bäst i test – hitta bästa dam crossfit skorna!

Är du också på jakt efter crossfit skor dam bäst i test? Då slutar ditt letande här! Nedan hittar du en topplista över de bästa dam crossfit skorna baserat på olika behov. Dessutom hittar du en kort köpguide i slutet av artikeln för att göra valet snäppet lättare.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Crossfit skor dam bäst i test

1. Nike Metcon 9 AMP

2. Nike Zoom Bella 6

3. Nike Free metcon 5

Bäst i test

Bäst budgetval

Bäst flexibilitet

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Nike Metcon 9 AMP crossfit skor – bäst i test!

Ett par beiga crossfit skor för kvinnor som heter Nike Metcon 9 AMP
Minst 20% återvunnet material
Används av världens främsta atleter
Skön andning

Nike har ännu en gång kommit med en riktigt bra sko, denna får till och med titeln som crossfitskor dam bäst i test! Det är en uppgraderad version av Metcon 8 med förbättrat grepp och en lite mer dämpande sula.

Greppet gör att skorna kan användas till precis allt, samtidigt som plasten på sidorna ger bra stöd till ankeln oavsett aktivitet. Det gör skorna perfekta för crossfit!

Bäst budgetval: Nike Zoom Bella 6

Ett par beiga och rosa crossfit skor för damer tillverkade av Nike som kallas "Zoom Bella 6"
Billiga
Ger studs i stegen
Sulan hjälper fötterna att flex under träning

Nikes Zoom-modeller har varit populära i många år nu, och de fortsätter släppa grymma modeller i serien! Dessa har en specialdesignad tå som gör att fötterna flexar i samband med träningen. Det gör att även de mindre musklerna på fötterna byggs upp och skapar bättre balans. Dessutom ger den bakre “zoom-bubblan” att man studsar fram i stegen!

Bäst flexibilitet: Nike Free Metcon 5

En svart sko med bubblig sula tillverkad av Nike som kallas "Free Metcon 5"
Tillåter vridning av foten
Bra stabilitet i hälen
Lätta

Nike’s Free-serie är också mycket populär, och har varit det sedan många år tillbaka. Detta är en av deras senaste additioner – och vi älskar de! Framdelen av foten tillåts att böjas, samtidigt som man får stark support baktill på grund av hälens utformning. Det gör inte bara att skorna blir riktigt sköna, utan också att fötterna är helt rörliga under crossfit-passet!

Vanliga frågor

Vad skiljer crossfit skor från vanliga träningsskor?

Crossfit skor är designade för att hantera en rad olika övningar, från löpning till tyngdlyftning. De har en stabil sula för tyngdlyftning, tillräckligt med dämpning för korta löprundor och är tillräckligt flexibla för hopp och klättring.

När ska man köpa nya crossfit skor?

Man bör byta ut sina crossfit skor när de börjar visa tecken på slitage, som spruckna eller utslitna sulor, eller när de inte längre ger ordentligt stöd och komfort. Detta är vanligtvis efter 6 till 12 månaders regelbunden användning.

Är det viktigt att ha speciella skor för crossfit?

Ja, det är viktigt att ha specifika skor för crossfit. De är designade för att ge ordentligt stöd, stabilitet och flexibilitet för just crossfit-övningar, vilket kan bidra till att minska risken för skador.

Bästa dam crossfitskorna

Så hittar du de bästa crossfit skorna för tjejer

Bekvämlighet

Först och främst är bekvämlighet det allra viktigaste. Ingen vill ha ont i fötterna under ett intensivt pass. Dina skor ska kännas sköna och behagliga oavsett träningsprogram. Här är några tips;

  • Passform: En sko som passar ordentligt är avgörande. Den ska sitta bra på foten och ska varken klämma eller glappa. En bra tumregel är att ha lite utrymme (ungefär en tumme) mellan din stortå och skons framkant.
  • Andningsbarhet: Eftersom CrossFit-övningar kan bli svettiga, är det viktigt att dina skor är tillverkade av andningsbart material. Detta hjälper till att hålla dina fötter torra och undvika skavsår.
  • Vikt: CrossFit-skor ska vara lätta för att inte hindra rörelserna. Men samtidigt ska de ge tillräckligt stöd. Detta görs ofta genom att ha en lättviktig framkant på skorna, medan hälen har lite mer vikt och stöd.

Stabilitet i sidled

CrossFit-övningar involverar ofta snabba rörelser i sidled och kräver därför skor som erbjuder stabilt stöd åt fötternas sidor. Detta innebär att skorna ska ha en solid sula och vara utformade på ett sätt som minimerar risken för vrickningar.

Stötdämpning

En annan viktig aspekt att överväga är hur bra skorna dämpar. Crossfit innehåller ofta högintensiva rörelser som hopp och lyft. Dessa rörelser kan lägga mycket tryck på fötter och leder om de inte dämpas ordentligt. Tänk på följande:

  • Sula: Skor med en kraftig, men ändå flexibel sula kan hjälpa till att absorbera stötar och minimera påfrestningarna.
  • Innersula: En sko med en bra innersula kan ge extra dämpning och stöd, vilket kan vara avgörande vid hopp och lyft.

Crossfit skor för tjejer bäst i test

  • Bästa crossfit skorna för tjejer: Nike Metcon 9 AMP
  • Nr 2: Nike Zoom Bella 6
  • Nr 3: Nike Free Metcon 5

Till topplistan!

Dam crossfit skor test

Så gjorde vi vårt test av crossfit skor för tjejer

För att göra vårt test av crossfit skor för tjejer behövde vi först och främst välja ut en rad passande modeller. Det gjordes genom gedigen research, och en ordentlig titt på vad folk tyckte.

När vi valt ut en handfull modeller läste vi dess produktbeskrivningar och kundrecensioner. Med information vi läst i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner om skorna. Här valde vi att ta med både dess positiva och negativa sidor.

Källor

Lämna en kommentar