Tidtagarur bäst i test – hitta bästa tidtagaruret!

Letar även du efter tidtagarur bäst i test? Då är detta guiden för dig! Nedan hjälper vi dig leta fram det allra bästa tidtagaruret. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide i slutet av artikeln – för att underlätta ditt val ytterligare. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Tidtagarur bäst i test

1. Kalenji tidtagarur

2. Tidtagarur med fotplatta

Bäst i test

Bäst för löpning

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Kalenji tidtagarur – bäst i test!

Ett svart tidtagarur med röda detaljer tillverkat av Kalenji
Stöttåligt
Coachingfunktion
Lätt att läsa av

Den här super-lättanvända modellen från Kalenji är den vi utser till titeln som tidtagarur bäst i test. Den är inte bara stöttålig, utan har också ett högkvalitativt skal av plast som klarar tuffa tag.

Displayen är riktigt lätt att läsa av, vilket gör den perfekt när man ska timea sig själv under träningspasset. Den har dessutom en automatisk avstängningsfunktion så att du slipper tänka på att den får slut på batteri. En riktigt bra och prisvärd modell!

Bäst för löpning: Kalenji

Ett svart tidtagarur med tillhörande LCD-skärm
Fotplatta som automatiskt sätter på timern
Otrolig precision
Vattentät

En lite mer gedigen modell är den här från Kalenji. Det är nämligen ett tidtagarur med fotplatta. Alltså ställer man upp fotplattan på startlinjen, sätter foten på den, och så börjar den ta tid automatiskt när du tar det första steget.

Den har en otrolig precision på en hundradels sekund för kortare mätsträckor vilket gör den perfekt för att springa på bana. Den är dessutom vattentät och kan på så sätt enkelt tvättas mellan användningarna. Vi alla vet att regnet också tenderar att börja precis den tiden man ska vara på banan, då är det skönt att veta att tidtagaruret klarar det också.

Vanliga frågor

Digitalt tidtagarur jämfört med ett analogt?

Ett digitalt tidtagarur ger ofta mer exakta mätningar, särskilt för mycket korta eller mycket långa tidsperioder. De kan också vara lättare att läsa av och kan ofta lagra flera tidtagningar för senare referens.

Kan man inte bara använda mobilen?

Ja, de flesta moderna mobiltelefoner har en inbyggd tidtagarfunktion. Denna finns oftast i appen för klocka eller larm. Du kan starta, pausa och återställa tidtagningen precis som med ett fysiskt tidtagarur. Men många atleter föredrar fortfarande det fysiska tidtagaruret.

Vilka olika typer tidtagarur finns det?

Det finns huvudsakligen tre typer av tidtagarur: analoga, digitala och mekaniska. Analoga och digitala tidtagarur drivs av elektricitet, medan mekaniska tidtagarur drivs av en fjädermekanism. Varje typ har sina för- och nackdelar, beroende på när de ska användas.

Bästa tidtagaruret

Så väljer du det bästa tidtagaruret

Precision

Det första kriteriet att titta på är precisionen. Ditt tidtagarur ska kunna mäta åtminstone i hundradels sekunder för att ge dig den exaktheten du behöver för att följa upp dina framsteg och förbättringar.

Enligt en artikel publicerad på Tidtagning.se kräver vissa sporter, såsom simning och kortdistanslöpning, tidtagarur som kan mäta tider upp till tusendels sekunder. Så kontrollera vilka krav som ställs inom just det du ska göra.

Enkelt att läsa displayen

Hur lätt displayen är att läsa är en annan viktig faktor att ha i åtanke. Om du behöver ta tid på dig själv samtidigt som du till exempel springer, vill du ha en display som är lätt att avläsa direkt när du tittar ner. Det innebär stora siffror, klara kontraster och eventuellt bakgrundsbelysning för träning på kvällstid.

Vattentäthet

Om du planerar att använda ditt tidtagarur utomhus eller för vattensporter, är vattentäthet ett måste. De flesta moderna tidtagarur är vattentäta till en viss grad, men vissa är mer robusta än andra. Kontrollera vad tillverkaren har skrivit i beskrivningen för att säkerställa att det klarar sig.

Pris

Till sist kommer vi till priset. Som med alla produkter får du oftast vad du betalar för. Billigare tidtagarur är nästan alltid mindre pålitliga eller saknar funktioner som mer kostsamma modeller har. Men det är inte nödvändigtvis sant att det dyraste är det bästa för dina behov.

När det gäller att välja det bästa tidtagaruret, är nyckeln att balansera dina behov med din budget. Om du bara behöver grundläggande tidtagning och inte planerar att använda det i tuffa förhållanden, behöver du nog inte spendera ens över en hundring. Om du däremot tar din sport på allvar, och vill kunna mäta med ordentlig precision, är en dyrare modell ett måste.

Tidtagarur test

Så gjordes vårt tidtagarur test

Vi påbörjade vårt tidtagarur test med att titta på vad som fanns där ute. Det finns verkligen enormt många modeller att välja bland, och vi valde därför de som fått bäst betyg av kunderna.

Vi läste sedan kundernas recensioner, men också en hel del produktbeskrivningar. Det skapade oss en bättre bild i hur de faktiskt presterade, och vi skrev sedan våra egna recensioner utifrån det vi läst.

Källor