Skavsårsplåster bäst i test – hitta bästa skavsårsplåstren!

Letar du också efter skavsårsplåster bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Nedan har vi plockat fram de bästa skavsårsplåstren utefter olika behov. Dessutom har vi skrivit en kort köpguide som du hittar i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Skavsårsplåster bäst i test

1. Footcare moleskin skavsårsplåster

2. Salvequick skavsårsplåster

3. Compeed skavsårsplåster

Bäst i test

Bäst för hälen

Mest mångsidiga

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Moleskin skavsårsplåster – bäst i test!

En röd och vit förpackning med skavsårsplåster tillverkade av Footcare som kallas "moleskin"
Kan klippas till
Breda
Mjuka
Tyvärr hittar vi inga ehandlare för denna produkt

Dessa plåster från Footcare är de vi anser vara skavsårsplåster bäst i test! De är med hästlängder skönast mot huden, samtidigt som det bara är att klippa till en bit som passar. Dessutom är de riktigt tunna vilket gör att de inte känns under strumpan eller skon.

Bäst för hälen: Salvequick “Blister Plaster”

En blå förpackning med skavsårsplåster tillverkade av Salvequick
Sitter skönt
Vattentäta
Skyddar mot friktion och tryck
Tyvärr hittar vi inga ehandlare för denna produkt

De som är skönast att ha på hälen är dessa från Salvequick. Det är ett par skavsårsplåster som bildar som en slags kudde utåt. Det gör att friktion och stötar inte alls känns irriterande mot såret under dagen. Dessutom absorberar den eventuella vätskor från såret så att det inte blir infekterat.

Mest mångsidiga: Compeed

En blå förpackning med plåster för skavsår från Compeed
Kan även användas för blåsor
Skön tryckavlastning
Extra följsam mot huden

Last updated: 2024-05-19 17:22:34

Compeed är nog den mest välkända tillverkaren av plåster för skavsår. Just detta är deras klassiska modell som passar både för skavsår, men också för blåsor! Det gör de perfekta att ha i medicinskåpet hemma.

Även de här bygger en slags kudde på huden. Det som skiljer de från liknande plåster är dock att de smalnar av på kanterna, vilket gör att de inte stör när man har skor på sig.

Vanliga frågor

Hur fungerar ett skavsårsplåster?

Skavsårsplåster fungerar genom att skapa en skyddande barriär mellan det irriterade området och ytterligare friktion eller tryck. Plåstret absorberar fukt och hjälper till att påskynda läkningsprocessen.

När ska jag använda ett skavsårsplåster?

Använd ett skavsårsplåster så snart du märker en känsla av obehag eller smärta från friktion, till exempel när du tar på dig skorna. Det är bäst att sätta på plåstret innan ett riktigt skavsår bildats.

Hur länge ska jag ha på skavsårsplåstret?

Skavsårsplåster bör bäras tills de börjar lossna på egen hand, vilket ofta tar flera dagar. Detta ger tid för skavsåret att läka under skydd av plåstret.

Kan jag använda skavsårsplåster på öppna sår?

Nej, generellt sett ska skavsårsplåster inte användas på öppna, blödande sår. De är avsedda för att förebygga och behandla tidiga stadier av skavsår, inte för att skydda ett redan existerande öppet sår.

Bästa skavsårsplåstren

Så väljer du de bästa skavsårsplåstren

Att välja de bästa skavsårsplåstren är faktiskt ingen lätt uppgift, det finns mycket saker man faktiskt inte tänker på förrän efteråt!

Hur bra de sitter på

Det första att tänka på är hur bra plåstren sitter på. Det sista du vill är ett plåster som faller av mitt under en promenad eller joggingtur. Se till att plåstret har starkt, men hudvänligt klister som håller på huden utan att orsaka irritation. Det är också viktigt att det tål svett, för du kommer svettas oavsett årstid och aktivitet.

Hur sköna skavsårsplåstren är

Komfort är en annan viktig faktor. Du vill att ditt skavsårsplåster ska kännas som en andra hud, inte som ett irriterande objekt. Se därför till att plåstret har en mjuk, flexibel och andningsbar yta som formar sig efter huden och inte skapar ytterligare friktion.

Om de dämpar stötar

För att skydda såret och påskynda läkningen bör skavsårsplåstren kunna dämpa stötar. Ett kvalitetsplåster ska därför ha en vaddering eller gelkudde som absorberar stötar och tryck från dina skor eller kläder. Det kanske låter obekvämt, men det är verkligen otroligt skönt! Med en sådan känns det knappt när det trycker mot såret.

Hur smala de är

Smala skavsårsplåster är bra om du har skavsår mellan tårna eller på andra trånga områden. De är dessutom mindre obekväma i skor, men kan ändå erbjuda tillräckligt med skydd för såret.

Om de kan användas i ett par skor

Slutligen bör du överväga om skavsårsplåstret kan användas bekvämt i ett par skor. Plåstret ska inte göra skon för trång, och det ska inte röra sig i skon. Det bör dessutom vara flexibelt nog att röra sig med foten utan att lossna när det skaver mot insidan av skorna.

Plåster för skavsår bäst i test

  • Bästa plåstren för skavsår: Footcare mollskinn
  • Nr 2: Salvequick “Blister”
  • Nr 3: Compeed skavsårsplåster

Till topplistan!

Skavsårsplåster test

Så gjordes vårt skavsårsplåster test

Vi påbörjade vårt skavsårsplåster test med att titta på vad vi själva hade i medicinskåpet. Här hittades lite av varje, både Salvequick och Compeed. Vi valde därför att ha med de i testet. Sedan läste vi på mer ingående på nätet i olika recensioner och produktbeskrivningar för att bilda oss en bättre bild i vad andra hade för upplevelser. Det var utifrån den informationen som vi sedan skrev våra egna recensioner om plåstren.

Källor

Lämna en kommentar