Yoga bolster bäst i test – hitta bästa bolsterkudden!

Är även du på jakt efter yoga bolster bäst i test? Då har du hittat rätt sajt! I denna artikeln letar vi fram den allra bästa bolsterkudden för just dina behov. Dessutom har vi besvarat de allra vanligaste frågorna i slutet av artikeln. Så vad väntar du på egentligen? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Yoga bolster bäst i test

1. Kimjaly yoga bolster

2. Abilica yogabolster

3. Gorilla Sports bolsterkudde

Bäst i test

Bäst premiumval

Bästa stora

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Kimjaly yoga bolster – bäst i test!

En grå cylinderformad yoga bolster tillverkad av märket "Kimjaly"
Bra knäppning
Slitstarkt material
Billig

Den här modellen från Kimjaly är den vi utser till yoga bolster bäst i test. Den är nämligen tillverkad i slitstarkt material som verkligen håller en evighet! Dessutom har den en bra knäppning upptill som inte går upp i första taget. Dessutom har Kimjaly lagt lite extra krut på just knäppningen – de har satt ut knapparna otroligt tätt. Om en knapp mot förmodan då går upp under yogan så förblir kudden ändå tät.

Bärhandtaget upptill gör den dessutom väldigt lätt att bära med sig, och som pricken över i:et kommer kudden till en låg prislapp!

Bäst premiumval: Abilica yogabolster

En ljusgrå yogabolster med ett resårhandtag upptill som är tillverkad av märket "Abilica"
Överdraget kan tvättas i maskin
Ger bra stöd
Smidigt handtag

Det här är en lite mer premium yogabolster som också är tillverkad i slitstarkt material. Den har ett överdrag i 100%-igt nylon med dragkedja som är lätt att dra av kudden. Detta kan dessutom maskintvättas i 40 grader – något vi tycker är riktigt smidigt!

Fyllningen är bra, och de har verkligen inte snålat. Den ger därför fantastiskt stöd under yogan eller meditationen. Vi på SportMange rekommenderar den varmt!

Bästa stora: Gorilla Sports bolsterkudde

En ljusgrå yoga bolster med en läderlapp där märket "Gorilla sports" står
Fylld med speltskal
Otroligt formbar
Finns i massor av färger

Den här bolsterkudden från Gorilla Sports har lite annorlunda fyllning. Den har nämligen fröskal som fyllning! Det gör den betydligt mer formbar om man jämför med andra modeller. Samtidigt tillåter det dig att ta ut lite fyllning vid behov, eller lägga till när du vill ha bättre stöd.

Bolsterkudden är dessutom lite längre än de traditionella modellerna, vilket faktiskt gör skillnad under yogapasset. Den är 70 cm lång istället för standardmåttet på 60. Vi gillar den verkligen, synd bara att den inte finns tillgänglig hos så många återförsäljare.

Vanliga frågor

Vad är en yoga bolster?

En yoga bolster är en avlång, fast kudde som används när man utövar yoga för att stödja vissa positioner, förbättra avslappningen och hjälpa till med sträckning.

Hur använder man en yoga bolster?

En yoga bolster kan placeras under olika delar av kroppen, som ryggen, knäna eller nacken, för att ge stöd, öka komforten och hjälpa till med djupare sträckningar i vissa yogapositioner.

Av vilket material är bolsterkuddar oftast gjorda?

Bolsterkuddar är oftast gjorda av tätt tyg som bomull eller canvas och fyllda med material som bovete, skumgummi eller bomull för att ge bra stöd.

Hur tar man hand om en yoga bolster?

De flesta yoga bolsters har avtagbara överdrag som kan tvättas i maskin. För att förlänga bolsterns livslängd ska man undvika direkt solljus och fläckar bör tas bort med mild tvål.

Bästa bolsterkudden

Bästa bolsterkudden: så gör du rätt val

Material och fyllning

Bolsterkuddens material är avgörande för både komforten och hållbarheten. Här är några stoppningar att överväga:

  • Bomull: Naturligt, mjukt och hållbart. Passar bra för dig som föredrar en naturlig känsla.
  • Memory foam: Formar sig efter just din kropp och ger bra stöd. Idealiskt för dig med nack- eller ryggsmärtor.
  • Fjäder eller dun: Ger en lyxig känsla men kan vara allergiframkallande för vissa.
  • Korn eller frön: Gör att du kan ta ut eller lägga till fyllning för att få det ultimata stödet av kudden. Dessutom är det miljövänligt!

För det yttre skalet rekommenderar vi egentligen endast ett material, vilket är nylon. Det är med hästlängder det mest slitstarka och kommer hålla en hel livstid. Dessutom är de ofta tvättbara i maskin vilket underlättar rengöringen.

Storlek och form

Välj en kudde som passar just dina behov.

  • Cylinder: Denna traditionella form ger stöd längs hela kroppen och är ofta populär för dig som håller på med yoga.
  • Fyrkantig eller rektangulär: Passar bra som stödkudde när man läser, tittar på TV, eller mediterar. Inte lika bra för yoga.

Skötsel och underhåll

För att din yoga bolster ska hålla länge är det viktigt att tänka på hur den sköts om:

  • Tvättbara överdrag: Gör det enkelt att hålla kudden ren. Att tvätta den för hand kan vi i ärlighetens namn säga nog aldrig skulle hända.
  • Material som inte bleknar: För att bevara kuddens original-färg och utseende. Nylonkuddarna är bäst på det, de kan du använt i flera år trots att de ser splitternya ut!
Yoga bolster test

Yoga bolster test: så gjordes det

För att göra vårt yoga bolster test började vi med att titta på vilka olika varianter som fanns där ute. Ganska snabbt kunde vi hitta en handfull bolsterkuddar som fått bra recensioner av sina kunder – de fick det bli helt enkelt.

Vi tittade sedan igenom ungefär ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar för att bilda oss en ordentlig uppfattning om hur de presterade i verkligheten. Utifrån informationen vi läst där skrev vi sedan våra egna recensioner om alla yoga bolsters.

För att avsluta hela artikeln saknades nu bara själva yoga bolster bäst i test listan. Den tog form efter att vi jämfört alla modellers egenskaper, vilket bland annat var; pris, material och fyllning.

Källor