Spinningskor herr bäst i test – hitta bästa herr-spinningskorna!

Är även du ute efter spinningskor herr bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan har vi letat fram de allra bästa herr-spinningskorna. Dessutom har vi valt att besvara de vanligaste frågorna kring spinningskor, de hittar du längst ner i artikeln. Så vad väntar du på egentligen? Sätt igång och läs vår topplista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Spinningskor herr bäst i test

1. Triban spinningskor

2. Rockrider spinningskor

3. Shimano IC200 spinningskor

Bäst i test

Bästa billiga

Bäst prestanda

Prisklass: Medel

Prisklass: Billiga

Prisklass: Medel

Triban reflekterande spinningskor herr – bäst i test!

En reflekterande spinningsko med spänne och snörning tillverkad av märket "Triban" som står på en svartvit bakgrund
Kan användas för utecykling också
Bra spänning
Andas bra

De här skorna från märket Triban är de vi utser till spinningskor herr bäst i test! De har en överlägsen andningsförmåga, otrolig passform och kommer dessutom till riktigt låg prislapp. De är perfekta både för utomhus-cykling och spinningpassen.

Spännet på ovansidan gör att man får till en perfekt passform som inte trycker åt för mycket. Att de dessutom har snörning gör att trycket fördelas jämnt över hela foten.

Trots att själva tyget är mycket andningsbart och tunt har Triban valt att förstärka både häl och tå. Det gör att man får en bra trampförmåga och foten inte flimrar runt under passet.

Bästa billiga: Rockrider MTB EXPL 100

En svartvit spinningsko tillverkad för herrar med överdel i nätmaterial för bra andningsförmåga tillverkade av märket "Rockrider"
Slitstark
Bra grepp
Bra snörning

Dessa fick även bra placering i vår spinningskor dam bäst i test artikel, men finns alltså även i herrstorlekar. De har en bra ovansidan som tål mycket stryk trots det tunna materialet. Det faktum att materialet är så tunt gör också skon andningsbar – vilket är varför vi rekommenderar den för spinning.

Snörningen är det som urskiljer den från andra spinningskor i vårt tycke. Det fördelar trycket otroligt jämnt över hela foten och de kan spännas åt utan att det gör ont.

Dessutom har de en elastisk öppning, fint böjbar sula och fodrad insida. Alla dessa egenskaper bidrar till den fantastiska komforten man får med spinningskorna. Vi på SportMange kan inte göra annat än att rekommendera den även för killar!

Bäst prestanda: Shimano IC200

En svart herr-spinningsko med spännen på ovansidan  och en platt sula tillverkad av märket "Shimano" som kallas "ic200 spinning spd"
Lättviktiga (~550g)
Bra kraftöverföring
Otrolig andningsförmåga

Shimano är trots allt de som tillverkat SPD-pedalerna från första början, så man kan ju lista ut att de gör riktigt bra skor för de pedalerna också. Dessa är precis det; perfekt utformade för SPD-pedaler! Den otroligt lättviktiga och andningsbara designen gör de dessutom otroligt bra för spinning.

På ovansidan hittas en riktigt bra spänning som får trycket att fördelas jämnt över hela foten. På ovansidan hittas också ett stretchigare material som gör att foten kan expandera under spinningen vilket gör att det inte börjar trycka åt.

En fantastisk spinningsko med riktigt bra prestanda som verkligen är optimerad på alla tänkbara sätt för spinning. Det enda som drar tillbaka betyget är att den inte finns i så många storlekar och att den knappt kan användas utomhus (förutom på sommaren).

Bäst för klickpedaler: Giro “All Mountain Clutch”

Ett par gråa cykelskor för klickpedaler som lämpar sig bra för spinning med en camouflage-sula tillverkade av märket "Giro"
Platt undersula som gör de lätta att gå med
För klickpedaler
EVA-innersula ger bra stöd
Tjock

Dessa cykelskor från märket Giro är det bästa alternativet för dig med spinningcykel som har klickpedaler. De har en platt yttersula vilket gör att de inte är obekväma att gå i efter spinningpasset.

Det vi tycker drar tillbaka betyget är dock att de är så tjocka. Vi alla kan nog intyga om att spinning är lika med otroligt mycket svett, och att skorna är tjocka gör inte saken bättre… Innersulan däremot är en så kallad “EVA”-sula vilket ger bra stöd för hålfoten.

De är ett bra alternativ för dig som som har klickpedaler, men också för dig som tänkt använda de både inomhus och utomhus (eftersom de är så tjocka). Då blir cykelintresset snäppet billigare!

Vanliga frågor

Vilka cykelskor till spinning?

För spinning rekommenderas cykelskor med SPD-klossar eller skor designade specifikt för spinning. Dessa skor ger bättre kraftöverföring och stöd under träningspasset.

Måste man ha spinningskor?

Nej, man måste inte ha spinningskor, men de ger bättre grepp och effektivitet jämfört med vanliga träningsskor. Med spinningskor kan man dra nytta av både upp- och nedåt-rörelsen i pedaltrampet.

Hur sätter man fast spinningskor?

Spinningskor sätts fast genom att montera SPD-klossar eller motsvarande på skons undersida, som sedan klickas fast i pedalens mekanism på spinningcykeln. Man trampar sedan ner för att klicka fast och vrider foten åt sidan för att lossa.

Är spinningskor samma som cykelskor?

Ja och nej. Även om alla spinningskor är cykelskor är inte alla cykelskor lämpliga för spinning. Spinningskor är ofta designade med specifik klossfästning (ofta SPD) lämplig för spinningcyklar, medan andra cykelskor kan vara avsedda för landsväg- eller terrängcykling med andra klossystem.

Bästa herr-spinningskorna

Bästa spinningskorna herr: så gör du rätt val!

Utformade efter manliga fötter

Först och främst är det viktigt att förstå att herr- och dam-fötter skiljer sig åt på flera sätt. Mäns fötter tenderar att vara bredare, medan damers fötter ofta är smalare med högre fotvalv. Unisex skor kommer förstås inte ta hänsyn till dessa skillnader.

Välj därför skor som är märkta som herr-modell för att säkerställa att skon följer fotens naturliga konturer och erbjuder den komfort och stöd som behövs under intensiva spinningpass.

Bra kraftöverföring

Varje tramp innebär en överföring av energi från kroppen till pedalen. För att maximera denna energiöverföring bör skorna ha en styv men ändå bekväm sula.

Material som kolfiber i sulan kan optimera kraftöverföringen och se till att du får ut det mesta av varje tramptag, vilket minskar energiförlusten och förbättrar din prestanda på cykeln. Du kanske tänker att du inte bryr dig så mycket om tider, men en bra kraftöverföring innebär också att du sparar på krafterna. Bara att du sparar in 1% energi i varje rundtramp betyder att du kan cykla otroligt mycket längre.

Skön sula

Utöver hårdheten behöver du också en sula som kan absorbera den vibration som kommer från cykeln, särskilt under intensiva intervaller.

En kombination av hårdhet och dämpning kommer fördela trycket över foten, minska trötthet och förhindra potentiella skador. Det är precis det som gör att du kan köra de där extra 10 minutrarna som du annars aldrig hade orkat.

Det kan också vara viktigt att de känns sköna att gå i annars. En del spinningskor har alldeles för tjockt mönster, vilket gör de otroligt obekväma att gå på vanligt golv med efter passet. Men det beror helt på vad du tycker, kanske det inte är så jobbigt att stolpa fram efter passet?

Bra grepp

Det sista du vill är att dina fötter ska glida av pedalerna under ett intensivt pass. Skor med anpassad sula och kompatibilitet med just dina pedaler är avgörande. Leta här efter hyfsat djupa spår i yttersulan eftersom de klart ger bäst grepp.

Bra passform

Det finns många olika spännen på spinningskor, från kardborrband till vanlig snörning. Valet beror på såklart på vad du själv föredrar. Många cyklister föredrar dock snabbspänningssystem eftersom de tillåter små justeringar även samtidigt som du cyklar. Dessa har ofta lite stretch vilket gör att de kan expandera allt eftersom fötterna expanderar under passet. Fötterna expanderar faktiskt när du tränar!

Den optimala passformen ska hålla foten säkert på plats utan att klämma eller skapa tryckpunkter.

Vi rekommenderar därför att du väljer en spinningsko som har både spänne och snörning. Dessa fördelar trycket absolut bäst över foten.

Bra andningsförmåga

Ett intensivt spinningpass kan snabbt bli svettigt. Material som mesh erbjuder optimal ventilation och ser till att fötterna i alla fall hålls något torra under passet. Det finns till och med en del modeller som har ventilationshål på sidorna – dessa fungerar också bra.

Fuktavvisande material kan också hjälpa till att minska risken för blåsor och bidra till bra komfort under passet.

Stöd för hälen och tån

Ordentligt stöd på dessa områden är viktigt för att fördela trycket och stödet över hela foten. En välsittande häl kommer förhindra att fötterna chippar och får skavsår, medan en förstärkt tå erbjuder extra skydd i tramp-rörelsen.

Tjockleken på skon bör också balanseras. För tjocka skor kan begränsa känsligheten och feedbacken från pedalerna, medan för tunna skor kan bli “flamsiga” och skada fotlederna när de används under längre pass.

Herr-spinningskor test

Spinningskor herr test: så genomfördes det!

För att göra vårt test av spinningskor för herrar behövde vi börja med att få fram några lämpliga modeller! Det gjordes ganska enkelt genom att ta en titt på vilka som var mest omtyckta och populära.

Vi läste sedan en mängd produktbeskrivningar från tillverkarna själva, men också en hel del kundrecensioner. Utifrån den information vi läst i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla spinningskorna.

Källor