Hallonketon bäst i test: 3 bästa hallonketon-tillskotten!

Hallonketon är en av de hetaste kosttillskotten just nu, och många användare står bakom dess effekt att öka ämnesomsättningen. Vi utforskar de 3 bästa hallonketon-tillskotten och jämför kapslarnas sväljbarhet, värde för pengarna, utfyllnader, källans pålitlighet, certifieringar, konstgjorda ämnen och mängden hallonketon de innehåller. Vi tittar också på vilket hallonketon som är bäst i test, och utreder de olika formerna av hallonketoner.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Hallonketon bäst i test

Bäst i test: Core hallonketon

Core hallonketon
Ingen stimulatia
Naturligt hallonextrakt
Billigt
Veganskt
Varierande effekt

Svenskt Kosttillskott’s “Core” hallonketon är vår absoluta favorit och härmed utser vi den till hallonketon bäst i test. Fullproppad med 500 mg hallonketonextrakt per kapsel får man ett riktigt högkoncentrerat kosttillskott.

Det första som sticker ut med den är dess naturliga ursprung. Hallonketonerna utvinns direkt från riktiga hallon, vilket vi på SportMange.se uppskattar enormt. Den är dessutom stimulatiafri vilket gör att den kan kombineras med andra fettförbränningsprodukter.

Vi gillar också att de luktar så gott! Det gör de mer aptitliga och lättanvända. Burken är dock typ dubbla storleken vad den behöver vara, varför?

Några recensioner vi hittade på SvensktKosttillskott är dock negativa och den har bara ett genomsnittligt betyg på 3.3/5, men det är något vi förväntar oss av en viktminskningsprodukt. Vissa rapporterar om ett minskat sötsug, medan andra nämner att de blivit piggare. Andra nämner att de tappat suget för att småäta på kvällarna. Summa summarum tror vi ändå på produkten.

Näringsinnehåll
Innehåll per1 kapsel
Hallonketonextrakt500 mg

Bäst hallonketoner med leucin: Närokällan

Närokällan hallonketoner
Inga tillsatser
Innehåller leucin
Veganska
Dyrt

Vi gillar verkligen Närokällan överlag, och de har bland annat medverkat i vårt test av vitamin B3. Den här burken innehåller 60 högkoncentrerade kapslar med 500 mg hallonketonextrakt per kapsel. De är faktiskt inte jättepopulära på marknaden och vi hittar inga recensioner.

Den höga halten per kapsel ger dock maximal styrka, och kapslarna innehåller även leucin (20 mg/kapsel) vilket är en essentiell aminosyra.

Den passar dessutom den veganska kosten, i och med att Närokällan valt att använda vegetabiliska kapslar.

Näringsinnehåll
InnehållPer kapsel
Hallonketoner500 mg
Leucin20 mg

Högst dos per kapsel: Weightworld hallonketoner

Weightworld hallonketon
1200 mg hallonketon per kapsel
Naturligt
Prisvärt
Veganskt
Sträv smak

De mest högkoncentrerade hallonketonerna vi testat är dessa från Weightworld som innehåller hela 1200 mg hallonketonextrakt per kapsel! Det är en riktigt hög dos som vi inte sett hos någon av konkurrenterna tidigare.

Weightworld följer en EU-klassad metod för att garantera säkerheten och renheten i varje kapsel. Vi gillar kosttillskottsbolagen som tar det på allvar, och vi tycker att Weightworld verkligen gör det.

Ingredienserna består av ett hallonketonextrakt i en ratio på 20:1. För att det inte ska klumpa sig har de valt att använda magnesiumstearat och kiseldioxid vilket ger en jämn textur och bibehåller kapslarnas hållbarhet. Den vegetariska kapseln (gjord på Hypromellose) och brunt rismjöl som bulkmedel gör dem lämpliga även för veganer.

Weightworlds hallonketoner har 4.5/5 i snittbetyg, med över 725 omdömen! Kunder vittnar bland annat om att det är en bra aptitdämpare, att den hjälper hålla en bättre viktbalans och att man inte får halsbränna av de. 522 av dessa 725 recensioner är 5-stjärniga, och 173 är 4-stjärniga. Vi hittade inga recensioner med 2-1 stjärna.

Näringsinnehåll
InnehållPer kapsel
Naturlig hallonketon1200 mg

Övriga ingredienser: Brunt rismjöl, Magnesiumstearat, Hypromellos

Bästa hallonketonerna

Hur väljer man det bästa hallonketon-tillskottet?

Att välja det bästa hallonketon-tillskottet kan verka överväldigande med tanke på att man faktiskt inte vet hur bra det fungerar. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man köper hallonketoner, dessa inkluderar att kapslarna är lätta att svälja, värde för pengarna, utfyllnader, källans pålitlighet, certifieringar, konstgjorda ämnen och mängden hallonketon per portion.

  • Kapslarnas sväljbarhet: Hallonketon-tillskott bör vara lätt att svälja. Det brukar de vara också, om de är naturliga, i och med att de då i princip bara smakar hallon och dessutom luktar gott.
  • Värde för pengarna: Titta på priset och sedan hur mycket faktiskt extrakt du får för pengarna. Om du till exempel köper en burk hallonketoner från Weightworld får du 216 000 mg hallonketonextrakt för 215 kr, medan du bara får 30 000 mg för 200 kr från SvensktKosttillskott.
  • Utfyllnader: Helst ska tillskottet inte innehålla några utfyllnader alls. Men ibland behövs det för att de ska hålla längre. Om det innehåller utfyllnader – kolla upp dess bieffekter innan du köper!
  • Pålitlig källa: Varifrån hallonketonet kommer är mycket viktigt. Försäkra dig om att den kommer från en pålitlig tillverkare, helst med hallon från Sverige eller Norden.
  • Certifieringar: Leta efter certifieringar från tredjeparts laboratorier för att bekräfta produkternas renhet och styrka.
  • Ingen konstgjord smaksättning eller färg: Det bästa hallonketon-tillskottet ska inte innehålla någon konstgjord smak eller färg. Dessa kan orsaka negativa biverkningar och påverka effektiviteten.
  • Mängden hallonketon per portion: Det är viktigt att tillskottet innehåller en bra dos av hallonketon för att uppnå hälsofördelarna (minst 500 mg per kapsel).

Vad är hallonketon?

Hallonketon är ett naturligt ämne som finns i hallon och används ofta som arom eller i kosttillskott, det tros bidra till viktminskning.

Vad är bieffekterna av hallonketon?

Bieffekterna av hallonketon kan enligt Medline inkludera hjärtklappning och ökat blodtryck, speciellt i höga doser, samt potentiella allergiska reaktioner.

Vad är fördelarna med hallonketon?

Fördelarna med hallonketon tros enligt WebMD inkludera ökad ämnesomsättning och potentiellt bidra till viktminskning, men vetenskapliga bevis för dessa effekter är begränsade.

Fungerar verkligen hallonketon?

Effektiviteten av hallonketon som hjälp till viktminskning är omdebatterad, och det finns begränsad vetenskaplig forskning som står bakom dess effekter. Resultaten kan variera från person till person.

Vilka är de olika typerna av hallonketon?

Hallonketon finns i olika former, inklusive kapslar, tabletter, droppar och pulver.

Vad är hallonketon droppar?

Hallonketon droppar är en flytande form av hallonketon som tas i munnen, ofta genom att droppa den under tungan eller i vatten för att snabbt tas upp av kroppen.

Vad är hallonketon-tabletter?

Hallonketon-tabletter är en fast form av hallonketon, intas genom munnen och är designad för att släppa ut hallonketon långsamt i kroppen efter intag.

Kan man kombinera hallonketon med andra kosttillskott?

Ja, man kan kombinera hallonketon med andra kosttillskott, men det är viktigt att först fråga en läkare eller dietist för att säkerställa att kombinationen är säker och effektiv.

Kan man kombinera hallonketon med grönt kaffe?

Ja, man kan kombinera hallonketon med grönt kaffe, och denna kombination används ibland för att öka ämnesomsättningen för att gå ned i vikt.

Hallonketon-tillskott test

Hur gjorde vi vårt hallonketon test?

För att göra vårt hallonketon test började vi först och främst med att titta på vilka tillverkare som erbjöd hallonketoner i form av kosttillskott. Vi tog sedan en titt på vad kunder hade att säga om dess effektivitet, samt jämförde ingredienslistor, renhet och pris per kapsel för att avgöra vilket hallonketon-tillskott som faktiskt var bäst. Det var utifrån det vi läst i kundrecensioner och produktbeskrivningar som vi skrev våra egna recensioner om produkterna.

Källor