Ekologiskt proteinpulver bäst i test

Är du också på jakt efter ekologiskt proteinpulver bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! I den här artikeln går vi över de allra främsta ekologiska proteinpulvren på marknaden idag. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide i slutet av artikeln för att förenkla ditt val lite ytterligare.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ekologiskt proteinpulver bäst i test

Bäst i test: Healthwell hampaproteinpulver

En vit påse hampaproteinpulver tillverkad av märket "Healthwell"
Inga tillsatser
Gjort på hampa
Billigt
Veganskt
Sträv smak

Vi tycker att Healthwell’s proteinpulver tillverkat av hampa är det bästa ekologiska proteinpulvret. Det är ett helt rent pulver, utan tillsatser, och med mycket neutral smak. Det gör det inte bara perfekt som proteintillskott; utan också perfekt för att öka proteininnehållet i maten eller bakningen.

Förutom att det är ekologiskt certifierat är det även lämpligt för veganer. Något som många veganska proteinpulver saknar är dock fibrer, men inte det här! Här hittas rikliga mängder fibrer, omega-fetter och såklart protein. Det ger Healthwell ännu en tumme upp från oss på SportMange.

Healthwell’s hampaproteinpulver innehåller 50% protein!

Ett riktigt bra ekologiskt proteinpulver vars enda nackdel enligt oss är att det är lite strävt. Men det faktum att det är helt rent och har en härligt naturlig “grön” smak gör att vi utser det till testvinnare ändå.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer portion (30 g)
Energi107,4 kcal
Fett3,3 g
– varav mättat fett0,5 g
– varav omega-3-fettsyror0,5 g
Kolhydrater1,6 g
– varav sockerarter1,2 g
Protein15 g
Fibrer6,3 g
Salt0,1 g

Bäst smak: Holistic ekologiska ärtprotein

En vit påse ekologiskt proteinpulver tillverkat på ärtor av märket "Holistic"
83,7 g protein per 100 g
GMO-fritt
Veganskt
Bra i matlagning/bakning
Smaklöst

Holistic är ett märke vi på SportMange verkligen börjat fatta tycke för på senare tid. De har bland annat tagit bra placeringar i vårt test av blåbärspulver, men även deras ekologiska protein presterar riktigt bra.

Det är ett GMO-fritt ekologiskt (och veganskt) proteinpulver tillverkat på ärtor. Det gör att den får en bra aminosyraprofil, samtidigt som det smakar hyfsat neutralt. Det gör sig därför ganska bra i både matlagning och proteinshake.

Holistics ärtprotein innehåller inget socker!

Holistics ärtprotein skiljer sig från många andra proteintillskott på marknaden med dess höga proteinhalt, och den har den allra högsta proteinhalten vi kunde hitta! De själva säger att det innehåller 83,7 g protein per 100 g – helt otroligt! Det tycker vi gör att det lite högre priset är värt det ändå – om man räknar protein per krona.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer portion (30 g)
Energi114 kcal
Fett1,35 g
– varav mättat fett0,45 g
– varav enkelomättat fett0,48 g
– varav fleromättat fett0,33 g
Kolhydrater0,33 g
– varav sockerarter0,0 g
Fiber0,21 g
Protein25 g
Salt0,39 g

Bästa ekologiska havreprotein: Olga Rönnbergs

En svart påse som innehåller havreprotein tillverkat av märket "Olga rönnbergs" med vaniljsmak
Naturligt
Mjölkfritt
Inga tillsatser
Mättande
Dyrare

Havreprotein är ett utmärkt alternativ, framför allt när man ska använda pulvret i smoothies eller bakning. Just det här från Olja Rönnbergs tycker vi på SportMange.se presterar riktigt bra, och vaniljsmaken är faktiskt helt okej.

Det som skiljer det här från andra är att den sötats med stevia (en växtart med noll kalorier), det gör även denna påse till sockerfri! Smaken i sig kommer från vaniljarom, vilket vi inte gillar. Det känns billigt, när det trots allt kommer till ganska dyr prislapp.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer portion (30 g)
Energi120 kcal
Fett2,5 g
Kolhydrater5 g
Protein20,5 g

Tyvärr kunde vi inte hitta mer än så… Inget om mängd mättat och omättet fett på deras hemsida.

Högst proteinhalt: HEEY veganska proteinpulver

En beige påse med veganskt, ekologiskt proteinpulver med vaniljsmak tillverkat av märket "Heey"
Veganskt
Billigt
Högst proteinhalt (90%)
Snällt mot magen
Innehåller sötningsmedel

Heey’s proteinpulver har tagit marknaden lite med storm här i Sverige, och vi fattar hypen. Just det här har enligt de själva 90% protein! Detta har de framställt med 100% plantor, eftersom pulvret är gjort på ärtprotein- och sojaproteinisolat. Dessa naturliga ingredienser gör att det dessutom är mycket lätt att blanda ut, utan att det klumpar.

Smakerna i sig är berikade med vitamin B12 – något som ger de ännu ett plus i kanten från oss på SportMange.

Trots att den inte har något tillsatt socker, hittas vi sötningsmedel på ingredienslistan (visst, kanske inte helt oväntat med den goda smaken). Men trots det kan vi ändå tycka att det är okej till detta billiga pris. Överlag tycker vi om det!

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer portion (30 g)
Energi114 kcal
Fett0,32 g
– varav sockerarter0,09 g
Kolhydrater0,6 g
– varav sockerarter0,04 g
Fiber0,3 g
Protein27 g
Salt2,12 g
Vitamin B120,6 µg (25% av normalt dagsintag)
Bästa ekologiska proteinpulvret

Så väljer du det bästa ekologiska proteinpulvret

Proteinkällan

Att välja det bästa ekologiska proteinpulvret börjar med att välja proteinkälla. Protein kan utvinnas från en mängd olika växter såsom hampa, ärtor, ris eller havre. Varje växt-baserad proteinkälla har sina fördelar i form av unika näringsprofiler och smaker.

Till exempel;

  • Hampaprotein. Känt för att vara rik på Omega-3 och Omega-6.
  • Ärtprotein. Ett utmärkt alternativ för de som vill ha ett proteinpulver med en jämn, mild smak. Det är också lätt att smälta.
  • Risprotein. Är hypoallergent vilket gör det till ett bra val för den med känsliga mage.
  • Havreprotein. Rikt på fibrer och hjälper därför till att stödja en hälsosam matsmältning.

Ingen tillsatt socker

Det är viktigt att pulvret inte innehåller något tillsatt socker. Många proteinpulver på marknaden innehåller faktiskt höga halter tillsatt socker, för att smaka bättre. Ta en titt på ingredienslistan och se till att de inte lagt till socker!

Fullständig aminosyre-profil

Protein består av aminosyror, som är byggstenarna i kroppens vävnader och organ. Det finns 20 aminosyror, varav nio är essentiella eftersom kroppen inte kan producera dem själv. Ett proteinpulver bör ha en fullständig aminosyre-profil, vilket innebär att det innehåller alla nio av dessa aminosyror. Leta efter; histidin, isoluecin, leucin, lysin, metionin, fenylalanin, tryptofan, treonin och valin. Källa: Mittval.se

Inga artificiella tillsatser

Det är viktigt att det inte innehåller några artificiella tillsatser. Vissa proteinpulver kan innehålla saker som färgämnen, smakämnen och sötningsmedel. Dessa är inte bara onödiga, men är enligt oss tecken på en dålig produkt.

Certifiering

En symbol för att maten är lämplig för vegitarianer
En symbol för ekocertifiering

En certifiering från tredje part garanterar att proteinpulvret uppfyller specifika krav. Exempelvis kan det vara miljökrav, och tillverkas utan pesticider eller konstgjort gödsel. Enligt oss på SportMange är det viktigt att pulvren faktiskt blivit certifierade.

Ekologiskt proteinpulver test

Ekologiskt proteinpulver test: så gjorde vi

För att göra vårt test av ekologiska proteinpulver började vi med att ta en titt på vad som fanns där ute. Vi tog en titt på de olika proteinkällorna och upptäckte snabbt att det fanns mängder av huvudingredienser! Vi valde därefter ut en handfull påsar tillverkade av våra favoritmärken. Sedan tog vi hjälp av kunders recensioner och produktbeskrivningar för att skriva våra egna recensioner om alla produkterna.

Källor