Rödbetspulver bäst i test – 3 bästa rödbetspulvren!

Rödbetspulver kan enligt forskare förbättra uthållighet och blodflöde på grund av dess höga innehåll nitrater, antioxidanter och vitaminer. Det är dessutom väldigt lätt att använda i smoothies och matlagning på grund av hur lätt det löses upp.

I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa rödbetspulvrerna och jämför deras näringsinnehåll, pris, smak och färg. Vi visar också vilket rödbetspulver som är bäst i test och upptäcker vilka för- och nackdelar det har.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Rödbetspulver bäst i test

Bäst i test: RawPowder rödbetspulver

Rawpowder rödbetspulver
Inga tillsatser
Ekologiskt
Vacker färg
4.4/5 i snittbetyg
Påsen är svår att stänga

Den påse vi utser till rödbetspulver bäst i test är den här från märket Rawpowder. Det är tillverkat på fina ekologiska rödbetor och erbjuder en fantastisk blandning färg och smak som verkligen passar i maten.

Det vi gillar allra mest är Rawpowders miljötänk, och det är därför förstås helt ekologiskt. Den intensiva röda färgen gör sig dessutom väldigt bra i matlagningen. Italienare brukar säga “l’occhio vuole la sua parte” – ögat vill ha sin del, vilket betyder att maten ska vara lika tilltalande för ögat som för gommen. Det är just så med detta pulver: utseendet och smaken kompletterar varandra perfekt.

Tillverkaren har dessutom valt att skippa tillsatserna, vilket vi på SportMange verkligen tycker om. Det vi däremot inte tycker om med den är påsen som kan vara lite svår att stänga.

Rawpowders rödbetspulver har ett snittbetyg på 4.4/5 hos SvenskHälsokost.se och omdömen nämner att det smakar gott och är lätt att använda.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer 100 g
Energi332 kcal
Fett1.6 g
Kolhydrater63.3 g
– varav sockerarter4.4 g
Fibrer2.5 g
Protein8.1 g

Bästa billiga rödbetspulver: Healthwell rödbetspulver

Healthwell rödbetspulver
Ekologiskt
Billigast
4.5/5 i snittbetyg
100% rent pulver
Smakar väldigt torrt

Healthwells ekologiska rödbetspulver imponerar på oss med sin intensiva smak och näringsrika innehåll. Det är nämligen 100% rent rödbetspulver, vilket gör det perfekt för att använda i matlagning. Den vackra och klara röda färgen visar på dess fina rödbetor.

Det vi tycker om allra mest med pulvret är dess ekologiska ursprung. Det är något vi ofta ger Healthwell plus i kanten för, och den här gången har de dessutom lyckats hålla priset lägre än genomsnittet.

Det är inte bara vi som tycker om Healthwells rödbetspulver dock – det har fått 4.5/5 i snittbetyg hos SvenskHälsokost. Där skriver kunder om att det är bra att ha i smoothies och är lättlösligt.

Den enda nackdelen vi egentligen ser här är att torkade rödbetor inte smakar jättegott, det är otroligt torrt!

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer 100 g
Energi335 kcal
Fett1.1 g
– varav mättat fett0.2 g
Kolhydrater76.1 g
– varav sockerarter45.9 g
Fiber6.1 g
Protein11.3 g
Salt1.4 g

Bäst premiumval: Body Science beet boost

Body Science Beet Boost
Innehåller högkoncentrerad vattenmelon
Tillverkat i Sverige
Bra näringsinnehåll
Veganskt
Dyrare

Det lite dyrare “Beet Boost”-pulvret från Body Science är riktigt högkvalitativt och utblandat med vattenmelon! Just nu har de ett nytt recept än de hade tidigare, och vi tycker det borde testas.

Det består som sagt av en blandning rödbetspulver och vad de själva kallar för “PerforMelon”, vilket är en högkoncentrerad form av vattenmelon. Trots utblandningen får man 9750 mg rödbetsextrakt per dos vilket är ungefär detsamma som de andra rödbetspulvren vi testat.

Melonen tillför dock 250 mg extra kraft, och enligt de själva innehåller det fytokemikalier, elektrolyter, lykopen och l-citrullin. Det förstärker rödbetornas effekt och leder till extra energi.

Vi uppskattar också att Body Science valt att tillverka rödbetspulvret i Sverige, vilket innebär högre kvalitetsstandarder. Kanske är det därför det är lite dyrare än genomsnittet?

Näringsinnehåll
InnehållerPer portion (10 g)
Extrakt av rödbeta9750 mg (97,5%)
Pulver av vattenmelon (PerforMelon®)250 mg (2,5%)
Bästa rödbetspulvret

Hur väljer man det bästa rödbetspulvret?

Det finns en rad parametrar som man ska ha i åtanke när man ska hitta det bästa rödbetspulvret. Nedan är en lista på det allra viktigaste att tänka på, den inkluderar om rödbetorna kombinerats med något annat, om det är ekologiskt, näringsinnehåll, ursprungsland och pris.

  • Kombineras rödbetorna med något annat? När man väljer det bästa rödbetspulvret bör man kontrollera om det blandas med andra ingredienser. En ren produkt ger komplett kraft från rödbetorna, medan tillsatser både kan dämpa och förhöja effektiviteten. Onödiga tillsatser ska undvikas, men andra hälsosamma ingredienser ser vi inget fel på.
  • Är det ekologiskt? Vi på SportMange.se föredrar alltid ekologiska produkter, både för att de innehåller mindre bekämpningsmedel, men också för att de odlats i naturliga förhållanden. Det gör att slutprodukten är ren och effektiv.
  • Näringsinnehåll. Rödbetor är rika på kostfiber, vitaminer och mineraler. Därför ska man jämföra näringsinnehållet mellan olika rödbetspulver. Den produkt som har högst mängd näring per portion är nästan alltid det bästa valet.
  • Ursprungsland. Klimatet som rödbetorna växt i kan faktiskt påverka smaken och näringsvärdet. Såklart föredras nordiska länder både på grund av miljöfaktorer, men också för att det är fräschare än när rödbetorna rest över halva jorden.
  • Pris. Priset på rödbetspulver kan variera enormt, men ett genomsnittligt pris är ungefär 700kr per kilo. Jämför alltid jämförelsepriset per kilo istället för prislappen.

Vad är rödbetspulver?

Rödbetspulver är ett torkat och malt pulver av rödbetor, det används som kosttillskott eller färgämne i mat.

Vad är de rapporterade fördelarna med rödbetspulver?

De rapporterade fördelarna med rödbetspulver enligt Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics inkluderar att det kan förbättra uthållighet, blodtryck och blodflöde på grund av dess höga innehåll av nitrater, antioxidanter och vitaminer.

Vad är bieffekterna av rödbetspulver?

Bieffekterna av rödbetspulver kan enligt WebMD inkludera förändringar i urinens och avföringens färg, vilket är ofarligt, samt potentiellt magbesvär eller allergiska reaktioner.

Är rödbetspulver lika bra som rödbetsjuice?

Rödbetspulver och rödbetsjuice erbjuder liknande positiva effekter, men juicen kan ha snabbare effekt på grund av den flytande formen. Pulvret är dock mer koncentrerat och kan vara lättare att förvara, därav lättare att använda.

Kan man göra eget rödbetspulver?

Ja, man kan göra eget rödbetspulver genom att torka rödbetor och sedan mala dem till pulverform. Processen kräver torkning av rödbetor på låg temperatur tills de är helt torra och kan malas fint.

Vilka är de populäraste tillverkarna av rödbetspulver?

Några av de populäraste tillverkarna av rödbetspulver i Sverige är:

  • Wellaware
  • Life
  • Renee & Voltaire
  • ICA Basic
  • Superfruit

*Listan är inte i kronologisk ordning

Rödbetspulver test

Hur gjorde vi vårt rödbetspulver test?

För att göra vårt rödbetspulver test började vi först och främst med att plocka fram alla de pulver som vi kunde hitta på marknaden. Vi tittade sedan igenom deras recensioner, näringsinnehåll och om de var ekologiska eller inte. Utifrån det vi läst i beskrivningarna och kunders omdömen satte vi sedan ihop våra helt egna recensioner om alla rödbetspulver.

Källor