Cordyceps bäst i test – 3 bästa cordyceps-tillskotten!

Cordyceps är en typ av svamp som genom årtionden använts i örtmedicin, särskilt inom kinesisk medicin för sin påstådda positiva inverkan på hjärt- och kärlhälsan, immunförsvaret, och framför allt ökad träninsprestanda. I den här artikeln går vi igenom de 3 bästa cordyceps-tillskotten och jämför deras effektivitet, innehåll, priser och recensioner.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Cordyceps bäst i test

Bäst i test: Mother Earth cordycepspulver

Mother Earth cordycepspulver
Prisvärt
100% ekologiskt
Inga tillsatser
Lätt att blanda i mat och dryck
Något dyrare än kapselalternativ

Allra mest gillar vi pulverform, och det vi nu utser till cordyceps bäst i test är Mother Earths ekologiska pulver. Det är 100% ekologiskt och är riktigt smidigt att stoppa i mat eller dryck. Däremot kan det få en lite bitter smak om det blandas med endast vatten.

Pulvret i sig löser sig snabbt upp i vätskor vilket verkligen uppskattas, och källorna till cordyceps är av premiumsorten. Här får man ett 100%-igt cordycepspulver som fungerar fantastiskt. Vi gillar dessutom källan till cordyceps som har en hög procenthalt aktiva ingredienser.

I skrivande stund kostade Mother Earths cordycepspulver 210 kr vilket vi tycker är helt okej med tanke på det 100%-igt ekologiska ursprunget, rekommenderas varmt!

Bästa cordyceps-kapslarna: Healthwell cordyceps-extrakt

Healthwell cordyceps-extrakt
Enkel dosering
Lätta att svälja
4.5/5 i snittbetyg
40% aktiva ämnen
Har lagt till MCT och kokosolja

Healthwell är ett varumärke vi ofta har med i våra tester av diverse kosttillskott. Bland annat vann de vårt test av rödbetspulver. Vi tycker även om deras cordyceps-extrakt som kommer i kapselform. Pulver är verkligen inte något för alla, och dessa kapslar är väldigt lätta att svälja.

Kapslarna innehåller 500 mg Cordyceps i varje, varav 40% polysackarider vilket är det aktiva ämnet i cordyceps. Viktigt att tillägga att vi dock hittar MCT och kokosolja på ingredienslistan. Det är alltså inte ett till 100% rent Cordyceps-extrakt.

Hos SvenskHälsokost.se har Healthwell’s Cordyceps extrakt samlat på sig en mängd bra recensioner och har ett snittbetyg på 4.5/5. Här nämner kunder bland annat att de är nöjda med den ökade energinivån.

Bästa billiga cordyceps: Core cordyceps

Core cordyceps
Billigast
500 mg cordyceps per kapsel
Lätta att svälja
Enkel dosering
Tillsatser

Det billigaste Cordyceps-tillskottet vi kunde hitta på marknaden var Svenskt Kosttillskott eget “Core Cordyceps”. I skrivande stund kostade det 229 kr för 60 kapslar, vilket blir ett portionspris på 3,82 kr. Det är något lägre än Healthwell, men hur bra är svampextraktet egentligen då?

Tittar vi på ingredienslistan är den inte så kort som vi hade önskat. Förutom cordycepsextraktet hittar vi stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, klumpförebyggande medel och kapselskal. Inte helt okej i vår bok, men något får man väl uppoffra för det extremt låga priset?

I övrigt är innehållet okej, med 500 mg cordyceps per kapsel. Däremot har de inte skrivit någonstans vad källan till svampen är?

Vad är cordyceps?

Cordyceps är en typ av svamp som traditionellt används i örtmediciner, särskilt inom kinesisk medicin, för dess påstådda hälsofördelar.

Är det någon skillnad på att ta cordyceps-kapslar och -pulver?

Skillnaden mellan att ta cordyceps i kapsel- och pulverform ligger i koncentrationen och hur kroppen absorberar de aktiva ingredienserna. Kapslar kan erbjuda en enkel dosering, medan extrakt/pulver kan ha högre koncentrering aktiva ämnen.

Hur använder man cordyceps?

Cordyceps används vanligtvis genom oral konsumtion i form av kapslar, pulver, extrakt eller som ingrediens i te, smoothies och mat.

Vad finns det för positiva effekter av cordyceps?

De positiva effekterna av cordyceps inkluderar enligt WebMD ökad energi och uthållighet, förbättrat immunförsvar och potentiellt positiva effekter på hjärt- och kärlhälsan.

Vad finns det för bieffekter från cordyceps?

Bieffekter från cordyceps kan enligt VerywellHealth innefatta milda magbesvär, diarré och torr mun.

Bästa cordyceps-extraktet

Hur väljer man det bästa cordyceps-extraktet?

Att välja det bästa cordyceps-extraktet är ingen lätt uppgift, och man vill ju definitivt veta vad man stoppar i sig! Det som fungerar bra för en människa behöver inte nödvändigtvis fungera bra för dig. Nedan är därför en lista på kriterier som är viktiga när man väljer cordyceps-extrakt, dessa inkluderar källan, pris per kapsel och renheten.

  • Källa: Källan till ingredienserna är definitivt en avgörande faktor. Vissa cordyceps-extrakt kommer från vild Cordyceps som växer högt upp i Himalaya, medan andra kommer från labbodlad svamp. Det bästa är förstås de vilda, eftersom de har högre koncentration aktiva ingredienser.
  • Pris per kapsel: Priser speglar inte nödvändigtvis produktens kvalitet, men när det kommer till just cordyceps brukar det i alla fall spegla vad källan är. Se till att det är en lite dyrare påse eller burk du köper, eftersom dessa ofta har högre koncentrering aktiva ingredienser. Jämför därefter pris per kapsel eller gram.
  • Renhet: Med tanke på att Cordyceps-extrakt används som kosttillskott, vill du varken ha tillsatser eller kemikalier i det. En del tillverkare stoppar i konstgjorda fyllnads-, binde- eller konserveringsmedel. Se därför till att tillskottet har någon form av certifiering, till exempel från USP (United States Pharmacopeia) eller NSF (National Sanitation Foundation).
Cordyceps test

Hur gjordes vårt cordyceps test?

För vårt cordyceps test började vi först och främst med att ta reda på vilka tillverkare som erbjöd cordyceps på den svenska marknaden. Ganska snabbt hade vi hittat några varianter vi kunde utgå ifrån. Då jämförde vi deras näringsvärde, källa till cordyceps och priser. Därefter läste vi produkternas beskrivningar och även en del recensioner. Utifrån det vi läst där satte vi ihop våra egna recensioner.

Källor