MCT-pulver bäst i test – 3 bästa MCT-pulvren!

MCT-pulver sägs stödja viktnedgången och matsmältningen, men framför allt höjer det energinivåerna! I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa MCT-pulvren, samt jämför deras näringsinnehåll, löslighet, pris och källa till MCT. Vi visar också vilket MCT-pulver som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

MCT-pulver bäst i test

Bäst i test: The Friendly Fat Company C8 MCT Pulver

The Friendly Fat company MCT Pulver
Bra energi
4.4/5 i snittbetyg
100% MCT-olja från kokosnöt
Innehåller 1g Lions Mane per portion
Lite dyrt

The Friendly Fat Company är en nytänkande tillverkare av kosttillskott. Till skillnad från andra pulver vi har testat innehåller detta inte bara MCT-olja, utan också Lions Mane svamp. De vinner nu titeln som MCT-pulver bäst i test med sitt snittbetyg på 4.4/5.

Varje portion innehåller en imponerande mängd Lions Mane (1000 mg), vilket använts i tusentals år i kinesisk medicin som en naturlig nootropic. Denna svampen är dessutom antioxidantrik. Vi gillar denna lilla addition, och tycker det drar upp betyget från oss en aning.

I övrigt är MCT:n i pulvret 100%-igt från kokosnöt vilket är en av SportManges favoritkällor. Det bidrar till riktigt snabb energi, vilket även många recensioner på Friendly Fat Company’s hemsida vittnar om.

Det enda som egentligen är negativt med den här påsen är att det är dyrare än genomsnittet. I skrivande stund kostade 250 g hela 329 kr. Det kan antagligen skyllas på att de har Lions Mane i den – vilket är ett av e dyraste kosttillskotten sett till kilopris.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer portion (10 g)
Energi60 kcal
Fett6.9 g
– varav mättat fett5.9 g
Kolhydrater0.2 g
– varav sockerarter0 g
Fiber2.1 g
Protein0.6 g
Salt0.01 g
Lion’s mane-extrakt1g

Bästa rena: Upgrit C8 MCT pulver

Upgrit C8 MCT-pulver
Smak- och doftlöst
Från 100% kokosolja
Prebiotisk akaciafiber
Inget socker
Lite dyrt

Upgrits C8 MCT-pulver bygger på den aktiva ingrediensen C8, en fettsyra som även kallas kaprylsyra. Den uppskattas av oss i ett MCT-kosttillskott på grund av sin fantastiska förmåga att göras om till energigivande ketoner.

Precis som det står på påsen är Upgrits pulver gjort på 100% ren kokosolja. Det gör att smaken blir naturlig men också att energin kommer från fett istället för kolhydrater. Utöver det är pulvret även berikat med prebiotisk akaciafiber. Detta ämne bidrar enligt Jill Corleone, RD på Verywellfit.com till en bättre tarmflora.

Upgrit C8 MCT-pulver har fått ett snittbetyg på 4.88/5 på Upgrit.se och recensioner nämner att det fungerar riktigt bra i morgonkaffet.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer portion (15 g)
Energi80 kcal
Fett10.5 g
– varav mättat fett10.5 g
Kolhydrater0 g
– varav sockerarter0 g
Fiber3.76 g
Protein0.045 g
Salt0.0015 g

Bästa billiga MCT pulver: Body Science

Body Science MCT oljepulver
100% kaprylsyra (C8)
Riktigt snabb energi
Sockerfritt
Utan palmolja
Finns inte på så många butiker

Body Science har kommit med ett MCT-oljepulver som vi på SportMange verkligen uppskattar. Det tillverkas genom att använda 100% kokosnötsolja, vilket ger fin och högkvalitativ MCT-olja. Den centrala energikällan med 100% kaprylsyra (C8) är det som gör att man får sådan otrolig energi av pulvret.

Smaken är naturell och smakar absolut inte illa. Det kan därför lätt blandas i drycker utan att förstöra smaken. Det kan dock färga av sig lite och göra drycken blekare.

Vi gillar att Body Science fokuserat på att hålla det rått här. Pulvret har inget tillsatt socker och fritt från palmolja.

Body Science pulver är det billigaste MCT-pulvret vi hittade på marknaden. I skrivande stund kostade det endast 663kr per kilo. Det är hälften av Upgrit, och nästan en tredjedel av The Friendly Fat Company’s alternativ.

Bästa MCT-pulvret

Hur väljer man det bästa MCT-pulvret?

Att välja det bästa MCT-pulvret är inte så lätt som det kanske verkar, framför allt om man inte är dietist själv. Nedan är en punktlista över kriterier som är viktiga när man väljer MCT pulver, den inkluderar ren källa, lättlöslighet och utan tillsatser.

  • Ren källa till MCT: En ren källa till MCT betyder att pulvret huvudsakligen består av MCT-olja direkt utvunnen från kokosnötter eller palmkärnor. Detta innebär högsta möjliga koncentration av MCT och minimala mängder annan olja.
  • Lättlösligt: MCT-pulvret ska lösas upp lätt när det kommer i kontakt med vätska. Detta innebär att det INTE klumpar. Det gör det smidigt att ha i smoothies, kaffe eller matlagning.
  • Ingen onödig tillsatser: Välj ett MCT-pulver som inte innehåller onödiga tillsatser, som konstgjorda smaker, färger eller konserveringsmedel. Dessa kan potentiellt ha negativa effekter på pulvrets hälsofördelar.

Vad är MCT?

MCT är mediumkedjiga triglycerider, en typ av fettsyra som hittas i kokosolja och palmkärnolja.

Vad är fördelarna med MCT?

Enligt Megan Soliman, MD på Healthline är fördelarna med MCT bland annat potential att stödja viktminskning, förbättra energinivåer och hjärnfunktion, samt stödja matsmältningen.

Vad är bieffekterna av MCT?

Bieffekterna av MCT kan omfatta magbesvär som illamående, kräkningar, diarré och magont, särskilt vid höga doser.

Vad är bra att blanda med MCT-pulver?

MCT-pulver är enkelt att blandas med drycker som kaffe, smoothies och te.

Vad är inte bra att blanda med MCT-pulver?

Det är inte rekommenderat att blanda MCT-pulver med mycket varma vätskor eller använda det i matlagning vid höga temperaturer, då detta kan förändra strukturen.

MCT pulver test

Hur gjorde vi vårt MCT pulver test?

För att göra vårt test av MCT pulver behövde vi först och främst hitta vilka alternativ som fanns där ute. Vi valde ut en handfull av de som fått bäst recensioner. Vi tittade då på både deras kundrecensioner och beskrivningar. Utifrån det vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om alla MCT-pulver.

Källor