Löparkeps bäst i test – hitta bästa löparkepsen!

Är även du på jakt efter löparkeps bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan har vi letat fram den allra bästa löperkepsen baserat på olika behov. Dessutom hittar du en guide till hur du ska tänka inför köpet i slutet av artikeln.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar.

Löparkeps bäst i test

1. Nike Dri-FIT löparkeps

2. Kalenji löparkeps

3. Kalenji löparkeps för regn

Bäst i test

Bästa billiga löparkepsen

Bäst i regn/snö

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Nike Dri-FIT löparkeps – bäst i test!

En vit löparkeps tillverkad av Nike i "Dri-fit" material med svart logga på framsidan
Justerbar
Avlägsnar svett
Känns lätt

Den modell vi nu utser till löparkeps bäst i test är Nike’s “Dri-FIT AW84”. Den är rustad för terränglöpning trots att den knappt känns på huvudet. Kvaliteten är riktigt bra och är tillverkad av 100% polyester vilket gör att vatten studsar av den.

Samtidigt har den en rem på baksidan vilket gör att man inte behöver följa jobbiga storleksguider – one-size-fits-all! Då menar vi verkligen det, den sitter otroligt bra på huvudet.

Bästa billiga löparkepsen: Kalenji

En svart löparkeps med nät på sidan för att reglera värmen tillverkad av märket "Kalenji"
Billig
Slappt tyg som känns skönt
Nät för bra andning
Lite för kort skärm

Kalenji är ofta med i våra tester, och även denna gång har de utvecklat en riktigt bra produkt. Löparkepsen är tillverkad i lätta material och finns i många färger för dig som är fåfäng även i löpspåret.

Tyger är av det slappare slaget vilket gör den otroligt skön att springa i. Formningen är riktigt bra med hjälp av den justerbara remmen som får till en perfekt passform på huvudet.

Dessutom har den ett nät runt hela huvudet vilket gör att svett kan komma ut, samtidigt som det känns skönt när det fläktar, speciellt när man springer snabbt. Vi på SportMange gillar det skarpt, och dessutom ett riktigt plus att den är så billig!

Bäst i regn/snö: Kalenji löparkeps för regnväder

En keps för löpning med justerbar rem på baksidan i olika gråa nyanser tillverkad av märket "Kalenji" som lämpar sig för regn och snö
Stor justerbar rem
Får vattnet att studsa av
Värmer

Kalenji tar även bronsplatsen på topplistan den här gången, med sin löparkeps anpassad för regn och snö. Den är bra för mer än bara att få vatten att rinna av dock; den värmer huvudet också!

Den är tillverkad av lätta material, trots att den är slitstark och tål när du drar den mot grenar i skogen. Ger riktigt bra skydd och är byggd med kvalitet i åtanke.

Det som skiljer den mest från andra löparkepsar är dock att den har en så stor justerbar rem. Det gör det otroligt lätt att justera passformen, utan att det känns så åtstramande när man spänner till ordentligt. Vi på SportMange rekommenderar den varmt!

Vanliga frågor

Vad är fördelarna med att använda en löparkeps?

Användning av en löparkeps kan ge flera fördelar. Förutom att skydda huvudet mot solen hjälper den också till att hålla regn och snö borta från ögonen när du springer.

Är alla löparkepsar vattentäta?

Alla löparkepsar är inte vattentäta, men många har vattenavvisande egenskaper som kan hålla huvudet torrt så länge det inte späregnar. Om du ofta springer i regnet, kan det vara värt att överväga en keps tillämpad för just det.

Bästa löparkepsen

Så väljer du den bästa löparkepsen

Vattenavvisande

En av de första faktorerna du bör tänka på när du väljer löparkeps är om den är vattenavvisande. Om du ofta springer i regn eller snö, är en keps som får vattnet att rinna av en stor fördel. Detta håller inte bara huvudet torrt, men hjälper också till att hålla vattnet från att hamna i ögonen.

Justering

En annan viktig faktor att överväga är om kepsen är justerbar. En keps med bra passform kommer sitta bekvämt på huvudet, helst knappt kännas av.

Leta efter kepsar med justerbart spänne eller elastiska band för den bästa passformen. Du vill ha en keps som sitter ordentligt, men samtidigt inte spänner mot bakhuvudet.

Andningsförmåga

Andningsförmåga är en annan faktor att tänka på när du väljer löparkeps. En bra löparkeps ska få ur svetten ur kepsen, vilket håller huvudet kallt.

När det gäller andningsförmåga, är tyget det viktigaste. Mesh-tyger är mycket andningsbara och därför ett bra val när det är varmare. Andra tyger som polyester och nylon är också bra på att avleda fukt och torkar snabbt.

Vill du ta tid när du springer också? Spana in vår tidtagarur bäst i test artikel!

Värmande egenskaper

Om du planerar att springa under kallare månader, kan det vara värt att titta på en keps med värmande egenskaper. Vissa löparkepsar har dubbla lager tyg, fleece-foder eller termiska material för att hålla huvudet varmt när det är kallt.

Löparkeps test

Så gjorde vi vårt löparkeps test

Vi började med att titta på vilka modeller som fått bra recensioner av kunder. Vi tog också en titt på vad tillverkarna själva skrivit om produkterna, även om dessa texter ofta var bristfälliga.

Med hjälp av det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla kepsarna. Här jämförde vi de också med varandra med hjälp av kriterier som andningsförmåga, material och pris. Det var utifrån den jämförelsen vi slutligen skrev löparkeps bäst i test listan. Där rangordnade vi helt enkelt alla modellerna från bäst till sämst.

Källor