Spirulina tabletter bäst i test – Marknadens 3 bästa!

Spirulina är känt för att vara en av naturens främsta proteinkällor, och rikhet på vitaminer, mineraler och antioxidanter. I den här artikeln går vi igenom marknadens 3 bästa Spirulina tabletter och jämför deras näringsinnehåll, certifieringar, pris och enkelhet att svälja. Vi svarar också på frågan vilka Spirulina tabletter som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Spirulina tabletter bäst i test

Bäst i test: Holistic Spirulina tabletter

Holistic Spirulina tabletter
Lätta att svälja
Inga tillsatser
Ekologiskt
4.8/5 i snittbetyg
Lite dyrare

Holistics tabletter är de vi utser till Spirulina tabletter bäst i test! De är otroligt lättsvalda och är helt ekologiska. Detta i kombination med deras ingredienslista utan tillsatser gör de till de främsta på marknaden.

I burken hittas 250 tabletter, vilket gör priset väldigt överkomligt. I skrivande stund kostade burken 239 kr, vilket blir ungefär 1 kr per tablett. Ett helt okej pris att betala enligt oss på SportMange, framför allt eftersom det är ekologisk Spirulina.

Hos SvenskHälsokost har Holistic’s Spirulina tabletter fått 4.8/5 i snittbetyg. Där nämner kunder bland annat att den känns bra under stressiga perioder och ger en känsla av pigghet.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer portion (3 tabletter)
Energi5 kcal
Protein1 g
Kolhydrat0.18 g
– varav sockerarter0 g
Fett0.01 g
Fiber0.14 g
Salt0.03 g

Högst innehåll vitaminer: KIKI Health spirulina tabletter

KIKI Health Spirulina
Ekologisk
100% ren Spirulina
Högt innehåll vitamin A, K och B12
Prisvärda
Lite svåra att svälja

KIKI Health är ett märke vi på SportMange verkligen tycker om. De har bland annat varit med i vårt test av aktivt kol där de fick bra betyg. Även dessa Spirulina tabletter imponerar på oss i och med att de består av 100% ren Spirulina. Inga tillsatser eller adderade bindningsmedel. Detta gör de dock något mer svårsvalda än övriga alternativ.

Enligt KIKI Health själva är det “premium” Spirulina som använts, men de nämner också att det är icke EU-jordbruk vilket får oss att höja ögonbrynet. Den ska däremot vara ekologiskt odlad vilket är ett plus.

Det som skiljer KIKI health’s Spirulina från andra är dess riktigt höga innehåll vitamin K, A och B12. Med en dagsportion på 3 tabletter får man i sig hela dagsintaget av både vitamin A och B12!

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer portion (3 tabletter)
Spirulina1 500 mg
– varav vitamin A2 325 μg
– varav vitamin K40 μg
– varav vitamin B126.6 μg

Bästa billiga Spirulina tabletter: Rawpowder

RawPowder spirulina tabletter
Billiga
Lätt smak
EU ekologisk
Miljöförpackad
Finns inte i fysiska butiker

Rawpowder är en av våra favorittillverkare och de har figurerat i många av våra tester. Just deras Spirulina tabletter är riktigt billiga och vinner definitivt budget-kategorin. Trots det låga priset är de fortfarande ekologiska och är EU-certifierade för detta.

I skrivande stund kostade en påse med 300 tabletter endast 149 kr vilket är 0,5 kr per tablett! Detta är hälften så billigt som Holistic och det är definitivt de mest prisvärda på marknaden.

Påsen i sig ger vi också Rawpowder ett plus i kanten för – den är lätt att stänga och dessutom tillverkad av ekologiskt material. De har verkligen gått all out för miljön, och vi älskar det!

Bästa Spirulina tabletterna

Hur väljer man de bästa spirulina tabletterna?

Att välja de bästa spirulina tabletterna är svårt när man inte kan titta på annat än näringsinnehållet egentligen. Vi rekommenderar att du tittar på andra saker också när du väljer Spirulina tabletter, att de inte har tillsatser, ekologiskt, hög proteinhalt, och certifieringar.

  • Inga tillsatser: Varumärken som inkluderar konstgjorda tillsatser eller fyller ut sina tabletter försämrar kvaliteten på Spirulina-tabletterna.
  • Ekologiskt: Välj ekologiska spirulina tabletter, inte bara för miljöns skull. En ekologisk certifiering innebär också att Spirulinan odlats utan kemikalier, och är därför mer hälsosamt att ta.
  • Hög proteinhalt: Spirulina är en av de bästa vegetabiliska proteinkällorna tillgängliga. Se därför till att jämföra proteinhalten mellan olika alternativ, vi rekommenderar minst 1 g protein per tablett.
  • Certifieringar: Certifieringar, helst europeiska visar på tabletternas kvalitet och bra produktionsmetod.

Vad är Spirulina?

Spirulina är en blågrön alg rik på proteiner, vitaminer, mineraler och antioxidanter, vilket gör den till ett populärt kosttillskott.

Varför ska man använda Spirulina tabletter istället för pulver?

Att använda Spirulina tabletter istället för pulver kan vara mer bekvämt för dosering och intag, speciellt eftersom att Spirulina både smakar och luktar äckligt.

Vad är de rapporterade positiva effekterna av Spirulina?

Health.com rapporterar om att Spirulinas positiva effekter är förbättrad energinivå, stärkt immunförsvar, kontroll av blodsockernivåer och potentiell positiv inverkan på hjärthälsa.

Vad är de rapporterade bieffekterna av Spirulina?

Healthline.com rapporterar att Spirulinas bieffekter kan innefatta magbesvär, allergiska reaktioner och potentiell kontaminering med skadliga ämnen om den inte köps från en pålitlig källa.

Spirulina tabletter test

Hur gjordes vårt test av spirulina tabletter?

För att göra vårt test av Spirulina tabletter började vi med att titta på erbjudandena där ute. Ganska snabbt insåg vi att det fanns ett ganska brett urval, och vi valde därför att titta närmre på de tillverkade av våra favoritmärken. Vi läste då igenom ungefär 50 stycken kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån den information vi hittat i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner om alla tabletterna.

Källor