Rebounder bäst i test – få den perfekta touchen!

Är du också på jakt efter rebounder bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I den här artikeln får du hjälp att hitta den bästa reboundern för dina behov.

Att använda en rebounder bygger upp din bollkänsla otroligt bra. Inte nog med det – den gör det snabbt också! Förr i tiden byggde de flesta upp sin grund genom att stå och kicka, men en rebounder ger otroligt mycket bättre resultat. Det är ungefär samma sak, bara att det finns betydligt mycket mer tillväxtpotential.

*Denna artikel innehåller reklam för traningsmaskiner.com & gardenstore.se

Rebounder bäst i test

1. Pure2Improve rebounder

2. Exit rebounder

3. Stiga kicker 150 rebounder

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Pure2Improve rebounder – bäst i test!

En svart rebounder med rött nät

För- och nackdelar

Två sidor för att träna både volley och passar
Ger riktigt bra bollkänsla
Verklig studs
Inte högt nog för höga volleys

Last updated: 2024-05-20 14:39:34

Den bästa reboundern vi testade var denna från Pure2Improve! Som du ser från bilden är den lite annorlunda utformad, men det är också det som får den att prestera så bra.

Det första som skiljer den från andra modeller är att man kan träna både på marken och i luften. På ena sidan finns ett helt rakt nät, för att träna passningar. På andra sidan hittas ett böjt nät för träning i luften. Här hittas också den andra skillnaden; den är kurvig! Det ger en betydligt mer verklig bollkänsla än de helraka modellerna.

Exit tempo rebounder

En grön fotbollsrebounder med svart nät

För- och nackdelar

Ställbar vinkel
Stabil fastsättning av nät
Håller spänningen i nätet över tid
Liten

Tvåa på topplistan är en mer klassisk modell i form av den här från Exit. Det som gör den lite bättre än konkurrenterna är dess riktigt bra fastspänning av nätet. Det är nämligen med hjälp av starka plast-snoddar. De håller riktigt bra, och håller även spänningen trots mycket användning.

Självklart kan du själv ställa in vilken vinkel du vill ha på reboundern, något som ger dig mer utvecklingsmöjligheter.

En klassisk rebounder som gör jobbet, och den gör det bra!

Bäst budgetval: Stiga kicker 150 rebounder

En orange fotbolls-rebounder från Stiga

För- och nackdelar

Stor
Billig
Kan justeras
“Flamsiga” ben som kan verka instabila

Detta är nog den mest klassiska modellen som finns där ute, men tyvärr håller den inte längre måttet för att vara högre upp på topplistan. Det som gör att den fortfarande platsar i topp 3 är priset.

Kicker 150 är en lite billigare modell, men som ändå gör jobbet. Den kan förstås justeras med hjälp av baksidan. Den är också lite större än konkurrenternas varianter – vilket uppskattas.

Vanliga frågor

Vad kostar en rebounder?

En rebounder kostar 700-1300kr. De lite billigare modellerna är ofta simpla, medan de lite dyrare ofta är mer anpassningsbara.

Varför ska man ha en rebounder?

En rebounder utvecklar bollkänslan enormt mycket, och på mycket kort tid. Att stå en timme framför reboundern varje dag kommer till ge otroliga resultat på planen. Inte nog med det – det är kul också!

Bästa reboundern

Hur hittar man den bästa reboundern?

De allra flesta rebounders ser likadana ut tyvärr. Det gör det väldigt svårt att lyckas hitta den bästa reboundern. Det var därför vi skrev vår rebounder bäst i test lista! Om du inte hittat någon modell som passar dig där – här är lite tips.

Titta på utformningen

Utformningen var alltid densamma för några år sedan. Men precis som med allt annat så utvecklas även reboundern med åren, och den finns nu i massor av utföranden. Den klassiska designen som är helt slät fungerar ju förstås också. Men det kan vara extra givande och roligt med en dubbelsidig! Där ena sidan är rak, medan den andra har en kurva. Dessa är definitivt värt de extra hundralapparna – du kommer inte tröttna lika snabbt!

Titta på storleken

Storleken på reboundern är viktigt, framför allt om du som användare är vuxen. Då är det inte längre lämpligt med en pytte-modell. De små modellerna är tillverkade för barn, just för att de är korta, om du som vuxen skulle använda en sådan blir resultatet att du behöver böja dig ned.

Titta på priset

Priset är en viktig fråga, oavsett vad man ska köpa. I detta fallet rekommenderar vi en modell i medelklassen, vilket brukar vara exakt 1000kr. Har du däremot några hundringar över kan vi absolut rekommendera att du köper en modell med roligare utformning.

Rebounder test

Hur gjorde vi vårt rebounder test?

Att göra rebounder testet var faktiskt väldigt lätt – och det kostade inga pengar! Vi ringde upp en sportbutik i närheten och frågade om vi inte fick komma till deras lager och testa olika modeller. Mycket riktigt fick vi det, och vi stod där i timmar för att testa alla olika modeller.

Vi betygsatte 11 modeller totalt, men det var bara 3 stycken som fick vara med på topplistan. Dessa är noggrant utvalda, och det var definitivt de som presterade bäst. Här särade vi också på modellerna utifrån prisklasserna.

Sist men inte minst var det dags att välja ut en testvinnare och rangordna resterande modeller. För det valde vi helt enkelt den vi tyckte om bäst och rangordnade de andra efter betyget. För rangordningen tog vi inte hänsyn till priserna, detta är endast baserat på prestandan.

Källor

Lämna en kommentar