Nyponpulver kapslar bäst i test – 3 bästa jämförda!

Nyponpulver kapslar är ett kosttillskott gjort på malda nypon, kända för sina antiinflammatoriska egenskaper och rikliga mängd C-vitamin. I den här artikeln upptäcker vi de 3 bästa nyponpulver-kapslarna på marknaden och jämför deras innehåll, pris, form och tillverkningsprocess.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Nyponpulver kapslar bäst i test

Bäst i test: MOVO nyponpulver kapslar

MOVO Nyponpulver kapslar
Högkvalitativa nypon
Billig
Skonsamt torkade nypon
Använder HELA nypon
Stora kapslar

Movo’s nyponpulver kapslar är en av de mest populära på marknaden, och de är på grund av sin tillverkningsprocess och låga prislapp de bästa nyponpulverkapslarna just nu. I burken kommer 310 kapslar, och i skrivande stund kostade burken under 300 kr.

Tillverkningsprocessen är det som gör att MOVO urskiljer sig från övriga kapslar. De gör nämligen nyponpulvret av HELA nyponet, dvs kött, kärnor och skal. I kombination med deras skonsamma torkningsprocess gör det att alla näringsämnen i nyponen behålls i kapslarna.

Bäst premiumval: Healthwell Nypon extrakt

Healthwell nypon extrakt
4.3/5 i snittbetyg
Tillsatt vitamin C som gör att kapslarna täcker ett helt dagligt intag
Vegetabiliska kapslar
Stora kapslar som kan vara svåra att svälja

I vanliga fall är Healthwell ett ganska billigt märke, och vi utser de ofta till det bästa budget-alternativet (bland annat i vårt test av chaga). Denna gång ligger de dock i överkant, men med dess rikliga innehåll C vitamin tycker vi de är värda den lite högre prislappen. Healthwell har nämligen valt att tillsätta lite vitamin C i de.

Det vi inte gillar är dock att Healthwell inte nämner var eller hur nyponen odlas.

Kapslarna i sig är vegetabiliska, men något stora och därför lite svåra att svälja. Detta är även något vi ser vissa kunder nämna i sina recensioner hos SvenskHälsokost. Där har dock Healthwell’s nyponpulver-kapslar samlat på sig ett snittbetyg på 4.3/5 och de allra flesta kunder är jättenöjda.

Bästa ekologiska: Kivikvs nyponpulver kapslar

Kiviks nyponkapslar
Billig!
Bra smak
Ekologisk och vegansk
70% klorofyll
Mörk färg

Kiviks “Lilla Råa” nyponpulver kapslar är de bästa ekologiska vi hittade. De odlas i näringsrik jord i södra Chile, nära Anderna. Sedan skördas de under optimal tid på säsongen vilket ger riktigt högkvalitativ nypon. Torkningsprocessen därefter sker på låga temperaturer för att alla näringsämnen ska behållas. Detta är något tillverkaren själv nämner och är helt transparent med – det ger de ett stort plus i kanten!

Det som skiljer Kiviks nyponpulver extrakt från mängden av andra är att de använder rossorten AP-4 vilket anses vara en av de bästa nyponarterna i världen. Detta enligt ett test där man analyserade avkastning, smak och aktiva ingredienser.

Prislappen är helt okej och ligger någonstans i mellanprisklassen, i skrivande stund kostade de 1,49 kr per kapsel. Helt överkomligt i och med att varje kapsel innehåller 750 mg.

Bästa nyponpulver kapslarna

Hur väljer man de bästa nyponpulver kapslarna?

Det är svårt att välja ut de bästa nyponpulver kapslarna på grund av det stora utbudet som finns där ute. De som ser billiga och bra ut kanske i själva verket inte är det när man tittar på djupet. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man väljer kapslar på nyponpulver, dessa inkluderar vegetabiliska kapslar, ekologiskt, certifiering och transparens.

  • Vegetabiliska kapslar: Nyponpulver är en naturlig produkt och det är därför väsentligt att kapseln i sig även den är naturlig. Detta är såklart extra viktigt för vegetarianer och veganer, men vi tycker det visar på tillverkarens baktanke också.
  • Ekologiskt: Se till att nyponpulverkapslarna är ekologiskt framställda! Dessa är inte bara fria från kemikalier som är skadliga för kroppen, utan oger också en hjälpande hand till miljön.
  • Certifiering: Se till att nyponpulver-kapslarna är certifierade som kosttillskott, detta inkluderar bland annat CFSC, IFS, BRC, LRQA och ISO-märkningar. Ser du någon av dessa vet du att det kontrollerats ordentligt.
  • Transparens: Den bästa källan att köpa kosttillskott från är den transparenta. Det ska stå saker som var och hur nyponen odlas, hur pulvret extraheras och om övriga ingredienser använts.

Vad är nyponpulver?

Nyponpulver är ett kosttillskott gjort av malda nypon, känt för sina antiinflammatoriska egenskaper och höga innehåll vitamin C.

Hur tar man nyponpulver?

Nyponpulver kan tas genom att blandas i vatten, smoothies, yoghurt eller annan mat för dagligt intag. Det finns även i kapselform.

Är det någon skillnad i effekt när man tar nyponpulver eller nyponpulverkapslar?

Effekten av nyponpulver bör vara densamma oavsett om det tas som pulver eller i kapslar, skillnaden ligger i användarvänlighet och vad man själv föredrar. Kapslar erbjuder en bekväm och doserad form, medan pulver kan blandas ned i mat eller dryck.

Vad är de rapporterade fördelarna med nyponpulver?

Healthline rapporterar om att nyponpulvrets fördelar inkluderar lindring av ledvärk och inflammation, förbättrad hy och stöd för immunsystemet tack vare dess höga innehåll antioxidanter och C-vitamin.

Vad är de rapporterade bieffekterna av nyponpulver?

WebMD rapporterar om bieffekter av nyponpulver kan inkludera magbesvär som gasbildning, diarré och förstoppning, särskilt vid höga doser. Enligt de är det viktigt att börja med en låg dos och gradvis öka för att minska risken för bieffekter.

Nyponpulver kapslar test

Hur gjorde vi vårt test av nyponpulver-kapslar?

För att utföra vårt test av nyponpulver-kapslar började vi med att plocka fram några varianter från våra favorittillverkare. Vi hittade till och med en från Kiviks musteri och tänkte att vi bara måste ha med den!

Med den handfull produkter vi valt ut gick vi igenom mängder av produktbeskrivningar och kundrecensioner. Utifrån det vi läste i de satte vi därefter ihop våra egna recensioner om alla nyponpulver.

Källor