Spinningskor dam bäst i test – hitta bästa dam-spinningskorna!

Är du också ute efter spinningskor dam bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Här visar vi dig vägen till de bästa dam-spinningskorna. Vi har till och med besvarat lite vanliga frågor om spinningskor för tjejer i slutet av artikeln. Vad väntar du på då? Sätt igång och ta del av topplistan du också!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Spinningskor dam bäst i test

1. Shimano IC100 spinningskor dam

2. Shimano T502TB cykelskor dam

3. Rockrider dam spinningskor

Bäst i test

Mest mångsidiga

Bästa billiga

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billiga

Shimano IC100 spinningskor dam – bäst i test!

En svart spinningsko för damer med bra ventilation tillverkad av märket "Shimano" som heter "IC100"
Otroligt bra ventilation
Bra grepp
Ger bättre rundtramp

De skor vi utser till titeln spinningskor dam bäst i test är Shimanos “IC100”. Det är en av de ända inomhusanpassade spinningskorna för tjejer som faktiskt fokuserar på ventilation. De är därför byggda nästan helt och hållet i mesh som är riktigt andningsbart.

Spännet är dessutom riktigt lätt mot foten och delar upp trycket så att de känns bekväma även under längre spinningpass. Det som också skiljer de är att de hjälper dig uppnå bättre rundtramp så att du sparar energi under passet. Otroligt sköna, men välj en storlek högre än du vanligtvis använder – de är små i storlekarna!

Mest mångsidiga: Shimano MT502

Ett par svarta spinningsskor tillverkade av Shimano med djup mönster på sulan
Kan användas till utecykling också
Bekväma och bra dämpning
Lätt snörning & spännrem

Den här modellen tillverkad av Shimano är riktigt mångsidiga. De har ett djupt mönster i undersulan vilket ger de fantastiskt grepp, även när du använder de på en vanlig cykel.

Sulan i sig är en så kallad “EVA”-sula som man bland annat hittar på innebandyskor. Det ger både en bekväm känsla och bra dämpning.

Förutom att de har en skön utformning är de också superlätta att ta på och av! Man får till en perfekt passform med specialsnörning och spännet på ovansidan.

Bästa billiga: Rockrider cykelskor MTB

Ett par svarta spinningskor för damer tillverkade av märket "Rockrider"
Djupt mönster med bra grepp
Billiga
Slitstark mesh

Dessa billiga spinningskor är för dig som inte riktigt vet specifikt vad du letar efter. Det är en bra all-round sko för spinning som fungerar bra på SPD-pedaler. De har stort mönster på undersidan vilket ger de ordentligt grepp.

Ovansidan är tillverkad i slitstark mesh trots att de är hyfsat tunna och andningsbara. Vi på SportMange rekommenderar de varmt!

Vanliga frågor

Varför ska man ha spinningskor?

Man ska ha spinningskor eftersom de erbjuder bättre kraftöverföring till pedalerna tack vare sin hårda sula. De förbättrar också fotens stabilitet under träningspasset och minskar risken för skador jämfört med vanliga träningsskor.

Måste man ha spinningskor?

Nej, man måste inte ha spinningskor, men det rekommenderas för optimal prestanda och komfort under spinningpasset. Med spinningskor får du en mer effektiv träning genom bättre rundtramp.

Vilka klossar till spinning?

För spinning används oftast SPD- (Shimano Pedaling Dynamics) eller LOOK-delta-klossar.

Bästa dam-spinningskorna

Bästa dam-spinningskorna: så väljer du rätt

Andningsförmåga

En av de största utmaningarna med spinning är hur mycket man svettas. En sko med god andningsförmåga är avgörande för att hålla fötterna torra under intensiva pass. När du letar efter spinningskor, titta på;

  • Materialet: Leta efter skor med nätmaterial eller ventilationshål för optimal andningsförmåga.
  • Design: Vissa skor är designade med specifika zoner som har förbättrat luftflöde.

Slitstarkt material på ovansidan

Eftersom spinning kan vara mycket ansträngande för dina skor, vill du ha ett par som är byggda för att hålla. Se till att ovansidan är gjord av högkvalitativa material som pallar trycket från regelbundna träningspass.

Grepp

Det är avgörande att dina spinningsskor ger ett fast grepp om pedalerna för att du ska få så bra rundtramp som möjligt. Dessutom förhindrar det eventuella skador som kan uppstå när man har dålig trampteknik.

  • Sula: Leta efter skor med en gummi- eller karbonsula för bäst grepp.
  • Tramporna: Se till att skorna är kompatibla med tramporna på din spinningcykel.

Enkelhet att ta på och av

Vem vill slåss med skorna efter ett tröttsamt träningspass? Du kommer ta av och på spinningskorna otroligt många gånger genom åren – då är det skönt att det går smidigt till också. Här är de vanligaste varianterna tillsammans med dess för- och nackdelar;

  • Snörning: Ger en personlig passform, men kan vara lite mer tidskrävande att justera.
  • Spänne: Ger en snabb justering och en säker passform.
  • Kardborreband: Det snabbaste och enklaste sättet att justera skorna, men kan förlora sin styrka över tid.
Dam-spinningskor test

Spinningskor dam test: så genomfördes det

Vi påbörjade vårt test av spinningskor för damer genom att ta en titt på vad som faktiskt fanns där ute. Därefter valde vi ut de som fått bäst recensioner från kunderna och läste på mer ingående om de.

Vi tog hjälp av en rad olika produktbeskrivningar, men tittade också en hel del på föregående kunders betyg. Med hjälp av den information vi hittat i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner om alla spinningskorna.

Källor