Ringklocka cykel bäst i test – bästa cykel-ringklockan!

Är du också på jakt efter ringklocka cykel bäst i test? Då har du hittat rätt guide! Nedan visar vi dig vägen till den bästa cykel-ringklockan. Dessutom har vi besvarat alla de vanligaste frågorna kring cykel-ringklockor i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Skrolla ned till topplistan!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ringklocka cykel bäst i test

1. Elops ringklocka cykel

2. Btwin ringklocka för barncykel

3. Elops guldig ringklocka

Bäst i test

Bäst ringklocka för barncykel

Snyggast

Elops ringklocka cykel – bäst i test!

En svart ringklocka till cykeln tillverkad av märket "Elops"
Universal med elastiskt fäste
Billig
Bra ljud trots kompakt storlek

Den modell vi utser till ringklocka cykel bäst i test är den här tillverkad av märket “Elops”. En riktigt billig plingklocka som dessutom kan fästas på alla styren. Detta med hjälp av sitt elastiska fäste som helt enkelt spänns fast på styret.

En fantastisk plingklocka i kompakt storlek som ändå producerar högt ljud som “plingar” länge. Vi på SportMange rekommenderar den varmt!

Bäst ringklocka för barncykel: Btwin

En grön och svart stor ringklocka för barncyklar tillverkad av märket "Btwin"
Ringer högt
Enkel montering
Enkel att använda för små händer

Den här ringklocka när specialdesignad för barncyklar och fungerar riktigt bra. Det större designen gör inte bara att den plingar högre, utan också att den blir lätt att använda för små händer. Den har inte en vanlig plinga som trycks ner med precision utan istället en stor spak som dras i för att ringa klockan. Det gör den perfekt för den små händerna!

Snyggast: Elops klassiska ringklocka

En snygg guldig klassisk ringklocka för cyklar med vintageutseende tillverkad av märket "Elops"
Snygg design
Passar stadscykeln
Borde låta högre

Det här är en perfekt ringklocka för stadscykeln. En klassisk och tidlös plingklocke-design i skimrande guld som verkligen gör sig bra på styret. Elops har valt att använda en retro-design med en rund, stor form, som vi verkligen uppskattar!

Det enda som egentligen drar tillbaka betyget på den är att den låter lite väl lågt.

Vanliga frågor

Hur monterar man en ringklocka på cykeln?

Sätt fast ringklockan på cykelns styre med den medföljande klämman eller skruvarna. Se till att den sitter fast och är inom räckhåll för fingret så att du enkelt kan ringa utan att ta av handen från styret.

Är det lagkrav på att ha en ringklocka på cykeln?

Enligt lag måste en cykel alltid ha fungerande bromsar och ringklocka – ja.

Varför behöver man en ringklocka på cykeln?

En ringklocka hjälper cyklister att signalera sin närvaro och avsikt till andra trafikanter, vilket ökar säkerheten när man cyklar i trafikerade områden.

Bästa cykel-ringklockan

Bästa cykel-ringklockan – så väljer du rätt!

1. Hur högt den låter

Det är av yttersta vikt att ringklockan hörs tydligt i trafikerade områden. En ringklocka med klar och hög ton kan göra skillnaden mellan att bli sedd och inte! Se därför till att test-plinga i den och se hur högt det faktiskt låter. Kommer den höras även när det kör bilar brevid?

2. Användarvänlighet

Du ska kunna använda ringklockan utan att behöva ta handen från styret. Annars tappar det lite sin säkerhetspoäng, eller hur? Se därför till att den inte bara kan monteras nära händerna på styret, utan också att den är lätt att plinga i.

3. Montering

Denn kriterier består egentligen av två punkter;

  • Enkel att montera: En bra ringklocka ska vara lätt att fästa på styret utan krångel. Många moderna ringklockor kräver inga verktyg vilket gör monteringen mycket smidig. Leta efter sådana modeller, alternativt universal-modeller som spänns fast på styret.
  • Kan monteras på flera styren: Om du tänker byta cykel i framtiden eller om du har flera cyklar, är det en fördel om ringklockan passar på olika styren. Det sparar både tid och pengar i långa loppet.

4. Design och estetik

Förutom funktion bör du också tänka på hur ringklockan ser ut på din cykel. Vissa föredrar en klassisk design medan andra går för en mer minimalistisk look.

5. Hållbarhet

En högkvalitativ ringklocka är tillverkad av robusta material som inte rostar. Rostfritt stål eller aluminium är bra val som kommer hålla i massor av år framöver!

Cykel-ringklocka test

Cykel-ringklocka test – så gjorde vi!

För att göra vårt cykel-ringklocka test behövde vi först och främst leta fram lite passande modeller. Det gjordes genom att titta på vilka som fått bäst betyg från sina kunder. Utifrån den sorteringen plockade vi fram 3 stycken plingklockor lämpade för olika behov.

Vi läste sedan om modellerna genom kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om alla ringklockorna.

Källor