Magnesiumglycinat bäst i test – 3 bästa i kapselform!

Magnesiumglycinat har rapporterats vara bra för sömn, nerverna och energinivåerna. I den här artikeln visar vi de 3 bästa magnesiumglycinat-tillskotten i kapselform och jämför deras pris per kapsel, sammansättning, recensioner och näringsinnehåll. Vi utser också en av de till magnesiumglycinat bäst i test, och besvarar i slutet av artikeln vanliga frågor om tillskottet.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Magnesiumglycinat bast i test

Bäst i test: Närokällan magnesiumglycinat

Närokällan magnesiumglycinat
Framkallar inte magproblem
Veganskt
Vegetabiliska kapslar
4.6/5 i snittbetyg
Flera kapslar för dagsintaget

Den burken vi utser till magnesiumglycinat bäst i test är Närokällans. Den innehåller 120 kapslar i hög kvalitet och med vegetabiliska höljen. Den enkla formen är det vi på SportMange uppskattar allra mest, och de passar därför även veganer.

Recensioner vi hittat på SvenskHälsokost.se vittnar om att det fungerar bra för de med magproblem, och att det har bra ingredienser. Där har Närokällan lyckats uppnå ett genomsnittligt betyg på 4.6/5 vilket är bland det högsta vi sett!

Vi tycker också om näringsinnehållet – som bokstavligen bara är magnesiumglycinat och fyllnadsmedel i form av en stärkelse. Här får man verkligen valuta för pengarna och 3 kapslar mostvarar i skrivande stund ett dagligt intag på under 4kr.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer kapsel
Magnesiumglycinat833,33 mg
– varav elementärt magnesium100 mg

Bäst premiumval: Better You magnesiumglycinat

Better You magnesiumglycinat
Främjar normal muskelfunktion
Inga utfyllnader
Vegetabiliska kapslar
HACCP & GMP Standard tillverkade i Sverige
Lite dyrare

Vi tycker att Better You’s magnesiumglycinat-kapslar är det bästa premiumvalet på marknaden just nu. Det är ungefär 20% dyrare än de andra vi testat, men håller hög kvalitet eftersom det är tillverkat av spenatextrakt. Varje kapsel innehåller 90 mg magensium (bisglycinat) och de själva nämner att man kan ta 1-2 per dag.

Det vi gillar lite extra är att kapslarna är lätta att öppna och då kan hällas i vätska för att skippa sväljandet av själva kapseln.

Det vi däremot inte gillar är såklart att de är något dyrare än genomsnittet, men också att de är lite svåra att få tag på. Många hälsobutiker har de inte i sina fysiska butiker, och man behöver ganska ofta beställa de istället.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer kapsel
Magnesium (bisglycinat)90 mg
Spenatextrakt (4:1)50 mg

Högst innehåll: Healthwell magnesium bisglycinat

Healthwell magnesium bisglycinat
4.6/5 snittbetyg
Hög halt magnesium
Billiga
Vegetabilisk kapsel

Healthwell figurerar ofta i våra tester av kosttillskott, och har bland annat varit med i vårt test av ekologiska proteinpulver. Vi är även imponerade av deras magnesiumglycinat som är packat till toppen med magnesiumgisglycinat och innehåller hela 855 mg per kapsel! Det gör burken i sig till en av de billigaste varianterna på marknaden, eftersom man får hela dagsintaget i en kapsel (dagsintaget skiljer sig från person till person).

Recensioner vi hittat på SvenskHälsokost.se nämner att det passar känslig mage, och att de sover bättre med det. Sammanfattningsvis har de samlat på sig 106 recensioner, med ett snittbetyg på 4.6/5 (!)

Vi på SportMange gillar att den har en vegansk sammansättning, och att den är lätt för kroppen att ta upp. Tillskottet är enkelt att ta och mycket effektivt, stor tumme upp!

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer kapsel
Magnesiumbisglycinat855 mg
– varav elementärt magnesium97.5 mg
Bästa magnesiumglycinaten

Hur väljer man det bästa magnesiumglycinatet?

Att välja det bästa magnesiumglycinat-tillskottet är mer än att bara titta på om det innehåller utfyllander eller inte. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väljer magnesiumglycinat, dessa inkluderar att det är lätt att svälja, att det är testat av tredjepart, att det tas upp av kroppen lätt och att det inte innehåller socker eller sötningsmedel.

  • Lätt att svälja: Stora kapslar är förstås svåra att svälja, och kan därför göra att du inte vill ta tillskottet varje dag. Välj så små kapslar som möjligt, alternativt sådana som kan hällas ner i vätska.
  • God biotillgänglighet: Biotillgänglighet refererar till hur lätt kroppen kan ta upp ett ämne. Magnesiumglycinat bör ha hög biotillgänglighet för att säkerställa att du får alla dess positiva effekter.
  • Testad av tredjepart: Ett bra magnesiumglycinat har testats av oberoende labb för att säkerställa dess kvalitet, renhet, och styrka. Dessa tester bekräftar också att produkten inte innehåller några farliga ämnen.
  • Inget socker eller artificiella sötningsmedel: Extra socker eller artificiella sötningsmedel ska alltid undvikas i kosttillskott. Dessa kan påverka blodsockernivån och negativt påverka de hälsofördelar du försöker uppnå.

Vad är magnesiumglycinat?

Magnesiumglycinat är enligt Vitaminer.nu en form av magnesium som är bundet till aminosyran glycin, vilket är lättare för kroppen att ta upp och har mindre biverkningar än rent magnesium.

Vad är de rapporterade fördelarna med magnesiumglycinat?

De rapporterade fördelarna med magnesiumglycinat inkluderar förbättrad sömnkvalitet, minskad ångest och depression, lindring av huvudvärk och migrän, samt positiv påverkan på blodtryck.

Vad är bieffekterna av magnesiumglycinat?

Bieffekterna av magnesiumglycinat kan innebära magbesvär som diarré, särskilt vid högre doser.

Är magnesiumglycinat samma som vanliga magensium-tabletter?

Magnesiumglycinat är inte detsamma som vanliga magnesiumtabletter; det är en specifik form som kombinerar magnesium med glycin för bättre upptagning och färre biverkningar.

Vem borde använda magnesiumglycinat?

Personer med magnesiumbrist, sömnproblem, ångest eller migrän kan dra nytta av att använda magnesiumglycinat.

Kan man tömma magnesiumglycinat-kapslar i vätska?

Ja, man kan tömma innehållet i magnesiumglycinat-kapslar i vätska för att underlätta intag, särskilt om man har svårt att svälja kapslar.

Magnesiumglycinat test

Hur gjorde vi vårt magnesiumglycinat test?

För att göra vårt magnesiumglycinat test började vi först och främst med att titta på våra favorittillverkare av kosttillskott. Vi hittade att några av de faktiskt tillverkade just magnesium-glycinat och valde därför deras produkter före andras. Vi tog sedan hjälp av näringsinnehållen, kunders omdömen och tillverkarnas egna beskrivningar för att sätta ihop våra egna recensioner om alla tillskotten.

Källor