Resefodral golf bäst i test

Letar du efter resefodral golf bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan letar vi fram det bästa resefodralet för golf. Dessutom går vi igenom hur du lättare gör ditt val av resefodral utefter dina behov. Så vad väntar du på? Hitta ett resefodral som passar dig på vår topplista nedan!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för Nordicagolf.se

Resefodral golf bäst i test

1. NordicaGolf resefodral golf

2. Cobra resefodral för golf

3. NordicaGolf golf-resefodral för klubbor

Bäst i test

Bäst med bärhandtag

Bästa billiga

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

NordicaGolf resefodral golf – bäst i test!

Ett svart resefodral för golf tillverkat av NordicaGolf med hjul på undersidan
Slitstarkt material
Stora hjul som rullar bra
Sidofickor för extra utrymme

Den modell vi anser vara resefodral golf bäst i test är den här från NordicaGolf! Den har med hästlängder den smartaste utformningen kontra prislapp. De stora hjulen gör den dessutom lättare att transportera än andra resefodral vi testat!

Travel cover deluxe från NordicaGolf har ordentligt med utrymme, och dessutom extra fickor på sidorna för alla smågrejerna. På insidan hittas bra med vaddering som håller klubborna säkra trots stötar mot väskan. Trots mycket vaddering är konstruktionen mycket lätt vilket gör väskan lättare att dra.

Bästa med bärhandtag: Cobra

Ett svart resefodral för golf tillverkat av Cobra med remmar för att bära det
Bärhandtag
Hjul
Slistarkt material

Ett riktigt smidigt resefodral med bärhandtag är det här från Cobra. Med sin diskreta och snygga design underlättar det otroligt att transportera golfgrejerna. Den är rymlig nog att få plats med alla klubbor, golfskor och bollar utan problem. Dessutom hittas ett extra fack på yttersidan där du kan lägga de lite mindre sakerna.

Två hjul hittas också på undersidan för dig som inte orkar bära.

Bästa billiga resefodralet: NordicaGolf

Ett svart golf-resefodral för att skydda golfklubborna tillverkat av NordicaGolf
Billigt
Hjul
Vattentätt

Det här är NordicaGolfs lite äldre golf-resefodral, men som fortfarande håller måttet. På grund av den några år gamla designen sparar du några hundralappar!

Det är tillverkat av vattentät nylon med bra vaddering på insidan som skyddar klubborna. Den hårda stommen som sitter i väskan ger dessutom en otroligt bra stabilitet. Du hittar faktiskt också hjul på undersidan – trots den billiga prislappen.

Det enda vi har att klaga på när det kommer till denna är att axelremmen är lite för smal, dock är den väldigt bra vadderad.

Vanliga frågor

Får man ha 2 putters i bagen?

Ja, det finns inget regelverk inom golf som förbjuder att man har två putters i sin golfbag. Men totalt får du inte ha fler än 14 klubbor i bagen enligt USGA– och R&A-regler.

Måste man ha egen golfbag?

Nej, det är inte ett krav att ha en egen golfbag för att spela golf. Du kan låna eller hyra en bag om du vill, så länge du följer golfklubbens policy och regler.

Hur packar man en golfbag?

Att packa en golfbag involverar organiserad placering av dina klubbor, bollar och andra tillbehör. De längsta klubborna, som drivern, placeras oftast i bakre facket, medan kortare klubbor, som järn och putter, placeras framåt. Personlig utrustning, som handskar, tees och bollar, förvaras i sidofacken.

Hur reser man med golfklubbor?

När man reser med golfklubbor bör de vara bra förpackade i ett hårt eller mjukt fodral för att skydda dem.

Bästa resefodralet för golf

Så väljer du det bästa resefodralet för golf

Som en ivrig golfare har jag själv brottats med utmaningen att hitta det perfekta resefodralet för golfutrustningen. Efter år av erfarenhet och forskning är jag nu redo att dela med mig av min kunskap. Låt oss dyka rakt in och utforska hur du kan välja det bästa resefodralet för golf.

Skydda dina klubbor – tänk på följande

Att välja det bästa resefodralet handlar främst om att hitta det fodral som skyddar dina golfklubbor bäst. Oavsett om du är proffs eller amatör, vet vi alla hur viktiga våra klubbor är. Därför bör du ha följande saker i åtanke när du väljer ditt fodral:

Hållbarhet

När du väljer ett resefodral för golfklubborna är hållbarhet en av de mest kritiska aspekterna att överväga. Fodralet måste vara gjort av robusta material som kan hantera allt från lätta slag till hårda stötar. Tänk på att ditt fodral kommer att behöva klara av allt från den grova hanteringen på flygplatsen till de ojämna vägarna på väg till golfbanan. Därför ska du hitta ett fodral gjort av hållbara material som nylon eller kraftig polyester, som är både tåligt och lätt.

Vadderad topp

En annan viktig sak att leta efter är hur bra det kan skyddar golfklubborna. Klubbornas huvud behöver extra skydd, då de är mest utsatta för skador. Se därför till att välja ett fodral med extra vaddering i toppen. Detta kommer absorbera stötarna och skydda dina klubbor från skador.

Hjul

Att transportera ditt golfset kan vara en riktigt jobbigt, särskilt om du behöver bära det. Ett resefodral med hjul kan vara en riktig game changer. Det gör det mycket lättare att ta sig igenom trånga flygplatser och hotellkorridorer. När du väljer ett golf-fodral med hjul, se till att hjulen är robusta och rullar smidigt. Vårt bästa tips här är att välja så stora hjul som möjligt – de klarar absolut mest.

Låssystem

Ett effektivt låssystem är viktigt för att skydda dina klubbor. Det kan vara särskilt viktigt om du reser med dyra klubbor. Vissa fodral kommer med inbyggda lås, medan andra har möjlighet att sätta på ett hänglås. Kolla om fodralet har ett lämpligt lås som erbjuder den säkerhet du behöver för dina klubbor.

Mått och vikt

Ett vanligt dilemma vid val av resefodral är balansen mellan skydd och användarvänlighet. Ett större och mer robust fodral ger bättre skydd men är svårare att transportera. Å andra sidan är ett lättare och mer kompakt fodral lättare att hantera men kanske inte ger samma skydd.

Det är viktigt att ha i åtanke att många flygbolag har specifika regler för transport av golfbags och resefodral, så det kan vara en bra idé att kolla med olika flygbolag innan du gör ditt köp.

Märken och modeller

Det finns en mängd olika märken och modeller på marknaden, alla med sina egna för- och nackdelar. Några av de mest populära märkena är Bag Boy, Club Glove och SKB. Såklart finns det ännu fler märken, men det är viktigt att välja ett med gott rykte.

När du väl valt märke, är det helt enkelt bara att jämföra dess olika modeller och se vilket alternativ som passar dig bäst.

Vattentäthet

Vi vet alla hur oförutsägbart väder kan vara. Ett bra golfresefodral bör erbjuda någon form av vattentäthet för att skydda dina värdefulla klubbor från regnet. Att säkerställa att din utrustning hålls torr kan göra en stor skillnad på dess livslängd.

Fodralets material

När vi jämförde olika golfresefodral, tog vi noga hänsyn till det material de var gjorda av. Kvalitativa material som nylon eller polyester med hög densitet erbjuder utmärkt slitstyrka och långvarig hållbarhet. Ett fodral av högkvalitativt material kommer att hålla längre och erbjuda bättre skydd för din utrustning.

Avslutande ord

Kom ihåg att det bästa resefodralet för dig kanske inte är det bästa för din kompis. Var och en har sina egna behov och preferenser när det gäller storlek, vikt, märke och pris. Så, ta din tid, ta en ordentlig titt på marknaden och hitta det fodral som passar dig bäst.

Hårt vs. mjukt fodral för golf

När det kommer till att skydda din dyra golfutrustning, är valet av fodral det allra viktigaste. Även om det är ett personligt val som beror på mer än bara “hårt eller mjukt”, kommer vi gå igenom dessa alternativ och vad som skiljer de åt.

Hårt fodral

Hårda fodral för golf erbjuder högsta möjliga skydd. De är tillverkade av robusta material som polypropen och ABS, vilket gör dem idealiska för att motstå påfrestningar under resor, speciellt när du flyger.

Fördelar

 • Bäst skydd mot skador och stötar.
 • Oftast vattentäta.
 • Låsbara vilket erbjuder extra säkerhet.

Nackdelar

 • Kan vara tunga att transportera.
 • Tar mer plats, både när de används och när det står i förrådet.

Mjukt fodral

Mjuka fodral är generellt sett lättare än hårda fodral. De är tillverkade av starka, men flexibla material som nylon eller polyester, vilket gör dem till ett bra val för dig som bilar eller åker på korta resor.

Fördelar

 • Lättare och mer kompakt än hårda fodral.
 • Ofta billigare än hårda fodral.
 • Flexibiliteten gör de lättare att förvara när de inte används.

Nackdelar

 • Erbjuder mindre skydd än hårda fodral.
 • Oftast inte vattentäta.

Extra förvaring vs. minimalistiska fodral

En avvägning man måste göra är större resefodral med fler fack, eller minimalistiska. Det finns förstås för- och nackdelar med de båda, här är de;

Resefodral med extra förvaring

Dessa fodral har extra fickor och fack för att rymma mer än bara dina golfklubbor. De är idealiska för golfaren som vill ha allt på ett och samma ställe.

Fördelar

 • Har plats för extra-utrustning och tillbehör.
 • Reducerar behovet av att ta med sig flera växkor.
 • Ofta utrustade med hjul för enkel transport.

Nackdelar

 • Kan bli tunga när de är fullpackade.
 • Större storlek kan göra dem klumpiga att hantera.

Minimalistiska fodral

Dessa fodral är designade med enkelhet och komfort i åtanke. De har bara tillräckligt med utrymme för klubbor och kanske några få mindre tillbehör, vilket gör dem perfekta för golfare som föredrar en “less is more”-strategi.

Fördelar

 • Lätta och kompakta.
 • Enklare att hantera och transportera.

Nackdelar

 • Begränsat utrymme.
 • Kanske inte rymmer allt du vill ha med dig.

Med eller utan hjul?

Slutligen tittar vi på resefodral med eller utan hjul. Såklart är det upp till var och en vad man föredrar, men här är dess för- och nackdelar vägt mot varandra.

Med hjul

Resefodral för golf med hjul är lättare att transportera, speciellt när de är välfyllda. De är perfekta för golfare som ofta reser och behöver ta med sig baggen på längre resor.

Fördelar

 • Lätt att transportera, speciellt på längre sträckor, ungefär som en resväska!
 • Inte lika jobbiga att transportera

Nackdelar

 • Kan vara svåra att dra i trånga utrymmen.
 • Hjulen kan gå sönder under resor, särskilt när man flyger.

Utan hjul

Resefodral utan hjul är ofta lättare och mer kompakta. De är idealiska för dig som inte orkar släpa runt på en stor väska, eller som tar bilen till golfbanan.

Fördelar

 • Lätta och kompakta.
 • Ofta billigare.

Nackdelar

 • Kan bli tunga att bära efter en stund.
 • Inte lämpligt för långa resor.
Resefodral golf test

Resefodral golf bäst i test

 1. NordicaGolf travel cover deluxe
 2. Cobra rolling travel bag
 3. NordicaGolf travel cover pro

Så gjorde vi vårt resefodral golf test

Vi började vårt resefodral golf test med att ta en titt på vad som fanns där ute. Ganska snabbt hade vi letat fram en handfull modeller som fått bra recensioner av sina kunder – det fick bli de.

Vi gick sedan igenom omkring ett hundratal kundrecensioner och beskrivningar från tillverkare. Med informationen som hittades i de skrev vi sedan våra egna recensioner om resefodralen. Vi försökte så gott vi kunde att få med både dess positiva och negativa sidor.

För att avsluta artikeln satte vi ihop resefodral golf bäst i test listan också. Den skrevs efter att alla väskor jämförts med varandra. Bland annat tittade vi extra noga på kriterier som vaddering, hur lätt den var att transportera och hur den såg ut på insidan.

Källor

Lämna en kommentar