Mobilhållare cykel bäst i test

Är du också på jakt efter mobilhållare cykel bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I den här artikeln går vi igenom de allra bästa mobilhållarna för cykeln. I slutet av artikeln har vi dessutom satt ihop en kort köpguide för att ditt val ska bli ännu lättare!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för decathlon.se

Mobilhållare cykel bäst i test

1. Triban mobilhållare cykel

2. Toad smartphonehållare för cykel

3. Triban mobilhållare för cykel

Bäst i test

Bästa universala

Enklast att montera

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Triban mobilhållare cykel – bäst i test!

En vattentät svart mobilhållare för cykeln tillverkad av Triban som har en mobil i sig
Vattentät
Passar alla mobiler
Sitter stabilt

Last updated: 2024-05-20 18:33:17

Den variant vi utser till mobilhållare cykel bäst i test är den här tillverkad av Triban. Den är med hästlängder den mest stabila av de vi testat, och dessutom helt vattentät!

Triban har främst fokuserat på att utveckla en så stabil mobilhållare som möjligt, och det tycker jag verkligen de lyckats med här. Den fästs riktigt right på styret och rör sig därefter inte ur fläcken! Trots att den monteras av och på utan verktyg lyckas den alltså sitta så pass tight – ett stort plus.

Telefonen läggs enkelt in i plastfickan och där hålls den helt tät från regn. Vad mer kan man egentligen önska sig från en mobilhållare?

Bästa universala: Toad

En svart smartphonehållare för cykel tillverkad av Toad
Passar alla mobiler
Billig
Slitstark

Last updated: 2024-05-20 18:33:18

Den här slitstarka smartphonehållaren för cykeln tillverkad av Toad är ett riktigt bra alternativ för dig som vill kunna sätta fast alla mobilmodeller på cykeln. Det är nämligen en universal smartphonehållare för cykeln som klämmer åt och sträcks ut beroende på vilken mobil man sätter i den.

Det som också skiljer den från andra mobilhållare är att den är så pass slitstark. Den är tillverkad helt i silikon och tål en del smällar utan att gå sönder.

Enklast att montera: Triban

En mobil som sitter i en svart mobilhållare cykel tillverkad av Triban
Går snabbt att montera
Passar alla mobiler
Stabil på styret

Last updated: 2024-05-20 18:33:19

En lite billigare modell som också är tillverkad av Triban är den här universella varianten. Den har ett fäste som gör att du enkelt kan knäppa av och på telefonen från styret. Det som dock drar ner betyget är att fästet ibland glider runt på styret om du kör på guppiga vägar. I övrigt är det ett bra alternativ för dig som kanske inte sportcyklar, utan endast vill sätta mobilen på din kärringcykel.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en mobilhållare för cykel?

En mobilhållare för cykeln kostar från 100kr till 400kr. Lite beroende på hur stabil modell du behöver.

Bästa mobilhållaren för cykeln

Hur väljer man den bästa mobilhållaren för cykeln?

Som ni kanske redan vet har jag bränt otaliga mil på två hjul och kan inte räkna antalet gånger jag har velat ha en mobilhållare på cykeln. Därför tänkte jag dela med mig av min erfarenhet och ge er en omfattande guide om hur man väljer den bästa mobilhållaren för cykeln.

Varför behöver du en mobilhållare på cykeln?

Först och främst är det värt att nämna varför det är en god idé att ha en mobilhållare på cykeln. Bortsett från att det gör det möjligt att följa GPS och hålla koll på din träningstatistik (istället för med ett pulsband), bidrar det också till en säkrare cykling genom att hålla händerna på styret. Dessutom kan det göra det enklare att lyssna på musik eller svara på samtal medan du trampar.

Att tänka på

Här är de viktigaste punkterna att ha i åtanke:

Stabilitet och säkerhet

När det gäller en mobilhållare är stabilitet och säkerhet två av de viktigaste faktorerna. Telefoner är känsliga saker, och det sista du vill är att de rör på sig eller, ännu värre, ramlar på marken! En mobilhållare bör ha robusta fästanordningar och skyddande material som håller telefonen säker, även när vägen guppar.

Vissa modeller kommer även med extra skydd, som stötsäkra skal eller vattentäta höljen, för att ge ytterligare säkerhet för mobilen. Dessa är såklart att föredra.

Kompatibilitet

Innan du gör ett köp är det viktigt att säkerställa att hållaren fungerar både med din cykel och din mobil. Se till att fästsystemet passar på styret. Du bör också se till att hållaren passar just din mobil. Vissa hållare har universella fästen, medan andra är specifikt designade för särskilda telefonmodeller.

Vädertålig

Om du är en cyklist som inte låter dåligt väder hindra dig, bör du se till att din mobilhållare tål alla väder. Detta innebär att den är vattentät (eller åtminstone vattenresistent) och tål exponering för starkt solsken. En del mobilhållare har till och med inbyggdt solskydd för att förhindra överhettning på varma sommardagar.

Enkel att använda

En bra mobilhållare bör vara enkel att montera på cykeln, och din telefon ska lätt kunna tas i och ur hållaren. När du cyklar vill du inte slösa tid på att montera mobilhållaren, du ska ju cykla! Titta därför efter en hållare med enkel klämfunktion eller snabbfäste.

Dessutom bör det vara lätt att justera hållarens vinkel och position, så att du kan få bästa möjliga vy av skärmen när du cyklar.

Pris

Även om priset inte ska vara den enda faktorn, är det fortfarande en viktig del av jämförelsen. Högkvalitativa mobilhållare kan vara en investering, det är faktiskt värt att betala lite mer för bättre hållbarhet.

Samtidigt finns det också billiga alternativ som fortfarande är i bra kvalitet. Det viktigaste är egentligen bara att hitta en hållare som passar din budget utan att tumma på kvaliteten!

Avslutande ord

Hoppas du uppskattade denna guide och att den hjälper dig i ert letande efter den bästa mobilhållaren för cykeln. Håll utkik efter fler inlägg om cykelutrustning här på Sportmange.se och glöm inte att njuta av trampandet också!

Mobilhållare för cykel test

Hur gjordes vårt test av mobilhållare för cyklar?

Vi började vårt test av mobilhållare för cyklar genom att välja ut en handfull modeller som presterat bra enligt kundrecensioner. När de valts ut tog vi en titt på dess kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån informationen som vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om mobilhållarna.

Källor

Lämna en kommentar