Bipollen bäst i test – 3 bästa bipollen!

Bipollen är mycket nyttigt och innehåller bland annat aminosyror, enzymer och andra näringsämnen. Marknaden i Sverige är idag mycket liten och det blir därför svårt att hitta det bästa alternativet. Vi upptäcker idag därför marknadens 3 bästa bipollen och jämför deras smak, pris och ursprung.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Bipollen bäst i test

Bäst i test: Mother Earth bipollen

Mother Earth bipollen
Billigt!
100% ekologiskt
Inga tillsatser
Söt smak
Något dyrare än kapselalternativ

Mother Earth’s ekologiska påse är den vi utser till bipollen bäst i test. Den består av 100% bipollen och källan är Spansk. Det är dessutom ett väldigt billigt alternativ och i skrivande stund kostade det endast 8kr/g, vilket är 20% billigare än genomsnittet.

Knortarna i påsen är ganska stora jämfört med andra bipollen men vi gillar det ändå. Smaken är något söt, medan färgen är riktigt vibrant och härligt. Det gör sig verkligen perfekt i frukostskålen!

Det vi gillar lite extra är att det är så lätt att strö i drycker. Det löser inte riktigt upp sig, men adderar en härlig smak i till exempel te eller kaffe.

Värt att notera är att det också finns i en dyrare variant som kommer från Svenska bin. Men den påsen finns på väldigt få butiker, vilket är varför vi inte valt att ta med den versionen.

Bäst smak: RawPowder bipollen

Rawpowder bipollen
Från Spanien
100% ekologiskt
Smakar sött
Påsen är lätt att öppna och stänga
Finns inte i fysiska butiker

RawPowder får ofta bra placeringar i våra tester, bland annat i vårt test av rödbetspulver. Även deras bipollen är en produkt vi på SportMange tycker om. Det är ett ekologiskt bipollen som kommer från Spanien. Pollenet kommer därför från blommor som Genisa, Lavendula och Citus. Detta ger pulvret en härlig doft och lite söt smak.

Vi uppskattar också påsen väldigt mycket! Den är superlätt att öppna och stänga, samt tillverkad av ekologiskt material.

Det är inte bara vi på SportMange.se som gillar RawPowders bipollen. På SvenskHälsokost.se har den samlat på sig ett snittbetyg på 4.9/5. Där nämner recensioner att det är gott och har mycket fin arom.

Bäst premiumval: Vitaprana ekologiskt bipollen

Vitaprana bipollen
Smakar gott
100% ekologiskt
Inga tillsatser
4.9/5 i snittbetyg
Något dyrare

Vitaprana fokuserar på binas välmående, och påsen är därför 100% ekologisk och helt fri från tillsatser. Det är råtorkade, ekologiska bipollengranulat som verkligen smakar supergott! Konsistensen är riktigt bra med ett lätt tuggmotstånd.

Viktigt att poängtera är att Vitaprana aldrig skadar bina i produktionsprocessen. De sätter små ingångar framför ingången till bikuporna. Det pollen som då sitter på biets ben ramlar av, och det är det som sedan blir innehållet i påsen!

Hos BodyStore har Vitapranas bipollen fått väldigt bra recensioner. De har ett samlat snittbetyg på 4.9/5 och kunder nämner att de gillar smaken.

Bästa bipollen

Hur väljer man bästa bipollen?

Att välja bästa bipollen är ingen lätt uppgift, nästan alla förpackningar ser ju likadana ut! Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väljer bipollen, dessa inkluderar ekologiskt, källa och pris.

  • Ekologiskt: När du väljer ekologisk bipollen betyder det att inga konstgjorda tillsatser eller bekämpningsmedel använts. Detta gynnar inte bara binas välmånde, utan garanterar också att du inte får något dåligt i kroppen.
  • Källa: Källan eller ursprunget till bipollen kan visa på dess kvalitet och effektivitet. Därför är det viktigt att kontrollera var det kommer ifrån. Produkter insamlade från renare och mindre förorenade områden tenderar att vara av högre kvalitet. Detta beror på att bin, när de samlar pollen från blommor, också kan samla in föroreningar från miljön.
  • Pris: Priset ska reflektera kvalitet och ursprung. En högre prislapp betyder inte alltid bättre kvalitet, men extremt billigt bipollen är ofta väldigt dåligt. Priset kan påverkas av flera faktorer som skördeområden, produktion och varumärken. Var noga med att undersöka vad man får för pengarna!
Bipollen test

Hur gjorde vi vårt bipollen test?

För att göra vårt bipollen test började vi med att titta på vilka tillverkare som hade just bipollen. Ganska snabbt hittade vi några som fått höga betyg av kunderna. Vi läste då på mer ingående om de med hjälp av kundrecensioner och deras beskrivningar. Utifrån det vi läst i recensionerna satte vi sedan ihop våra egna recensioner.

Källor