Benbuljong pulver bäst i test – 3 bästa benbuljong pulvren!

Benbuljong pulver är en av de bästa källorna till protein till ett lågt kaloriinnehåll. I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa benbuljong pulvren och jämför deras priser, tillsatser, kvalitet och källor. Dessutom tittar vi på fördelarna med benbuljong, dess pris och visar vilket benbuljong pulver som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Benbuljong pulver bäst i test

Bäst i test: DENSE benbuljong pulver

DENSE benbuljongpulver
Billigt kilopris
Från gräsbetande nötkreatur
Svenskt vatumärke
Högkvalitativt
Finns inte med smaksättning

Det bästa benbuljongpulvret är från det svenska varumärket DENSE. Det smakar gott, är rikt på näring och är producerat från gräsbetande nötkreatur. Det innehåller i princip inga kolhydrater alls och är samtidigt rikt på både protein och kollagen.

Vi gillar verkligen DENSE och de har bland annat vunnit vårt test av biffproteinpulver. Just den här påsen innehåller ett högkvalitativt pulver på benbuljong. I skrivande stund kostade den så lite som 399 kr för 500 gram, vilket motsvarar ~0,8kr/gram. Det tycker vi är mycket överkomligt med tanke på att det kommer från gräsbetande djur.

Den enda nackdelen vi ser med det är egentligen att de inte erbjuder några smaksatta alternativ. Men vi tycker det smakar gott, trots att det inte är smaksatt.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer 100 g
Energi420 kcal
Fett3 g
– varav mättat fett0.8 g
Kolhydrater1 g
– varav sockerarter0 g
Fiber1 g
Protein95 g
Salt2 g

Bästa smaksatta: Nyttoteket ‘Real Broth’

Nyttoteket “Real Broth”
Finns i 3 smaker
84% protein
Lätt att blanda
Från svenska gårdar
Dålig påse

Nyttoteket är en uppkommande tillverkare av hälsokost på marknaden. Just deras benbuljon pulver har svenska gårdar som källa till benbuljongen, vilket vi på SportMange verkligen uppskattar.

Den finns i 3 smaker; choklad, “savory spices” (kryddigt) och naturell. Vi uppskattar det, trots att vi själva nog aldrig skulle köpa annat än den naturella smaken.

Den skiljer sig lite från DENSE’s produkt, eftersom den endast innehåller 84% protein (i jämförelse med DENSE som har 95% protein). Varför vet vi inte, men vi misstänker att det har med smatsättningen att göra.

Vi ger de en guldstjärna för att det är så lätt att blanda dock. Det gör pulvret riktigt användbart i matlagning och flytande drycker som smoothies.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer 100 g
Energi389 kcal
Protein83.7 g
Kolhydrater1.5 g
– varav sockerarter0 g
Fett4.4 g
– varav mättade fetter0 g
Fiber0.3 g
Salt7 g

Bästa billiga benbuljong pulver: STHL “Beef Bone Broth”

Sthl benbuljongpulver
Smakrikt
Billigt
Utan tillsatser
Ekologiskt
Endast 350 ml i påsen

STHL’s “Beef Bone Broth” är det enda pulvret vi valt att ha med på topplistan som inte kommer från Svenska djur. Det är däremot ett ekologiskt benbuljong pulver,

Det som skiljer det från de andra på topplistan är att det är flytande. Ja, vi vet vad du tänker, men man kan frysa ned det så att det blir ungefär som pulver. Denna flytande form gör det dock väldigt svårt att stänga påsen, vilket ger den ett minus.

Vi tycker däremot om att den är fri från tillsatser och kommer från ekologiska gräsbetande kor.

Recensioner vi hittade på Svenskhälsokost.se var mixade, en del sa att det smakade okej, medan andra nämnde att det inte gjorde det.

Näringsinnehåll
NäringsinnehållPer 100 g
Energi17 kcal
Fett0.7 g
– varav mättat fett0.2 g
Kolhydrater0.6 g
– varav sockerarter0.5 g
Protein2 g
Salt1.2 g
Bästa benbuljongpulvret

Hur väljer man det bästa benbuljongpulvret?

Att hitta det bästa benbuljongpulvret för dig är ingen lätt uppgift. Även fast det viktigaste är att djuren som använts mått bra under sitt liv, finns det även andra kriterier som också är viktiga när man väljer benbuljongspulver. Nedan är en lista på de, dessa inkluderar källa, tillsatser, näringsinnehåll, kvalitet och pris.

  • Källa: det är oerhört viktigt att benbuljongen kommer från djur som mår bra, det vill säga att djuren levt ett hälsosamt liv. Detta vet du oftast när det står att korna blivit “grass fed” på påsen. Förutom att det känns bättre etiskt – smakar det ofta också bättre.
  • Tillsatser: pulvret ska inte innehålla konstgjorda smaker, MSG eller andra tillsatser. Det bästa benbuljong pulvret är helt naturligt – inklusive dess smaksättning.
  • Kvalitet: man märker att ett pulver är högkvalitativt genom att titta på hur bra det löser upp sig i vätska, hur länge det håller sig färskt och på smaken.
  • Pris: eftersom man ofta köper benbuljong pulver flera gånger per år är det viktigt att titta på vad det kostar per gram. Vi rekommenderar omkring 600 kr per kilo.

Vad är benbuljong pulver?

Benbuljongpulver är ett koncentrerat pulver tillverkat av långsamt kokta ben från nötkreatur, denna process drar ut näringsämnen som kollagen, mineraler och aminosyror från benen.

Vad är fördelarna med benbuljong pulver?

Fördelarna med benbuljongpulver inkluderar enligt Anthea Levi på Health.com förbättrad ledhälsa tack vare kollagen, stärkt immunsystem på grund av mineraler och aminosyror, samt stöd för matsmältningen.

Vad kostar benbuljong pulver?

Benbuljong pulver kostar omkring 600 kr/kg. Om man bara tittar på priset på påsen, skiljer de sig enormt i pris, eftersom det är olika mängd pulver i alla påsar.

Varför är benbuljongpulver så dyrt?

Benbuljongpulver är dyrt på grund av den dyra produktionsprocessen som tar lång tid, och kräver mycket resurser. Den inkluderar långkok och extrahering av näringsämnen. Dessutom används ofta ben från gräsbetande nötkreatur eller ekologiskt uppfödda djur – det höjer prislappen ännu mer.

Benbuljong pulver test

Hur gjordes vårt benbuljong pulver test?

För att göra vårt benbuljong pulver test började vi först och främst med att titta på vilka tillverkare som erbjöd det. Ganska snabbt hittade vi en del svenska tillverkare vi tycker om som faktiskt hade det i sina sortiment! Vi tittade då på deras recensioner från kunder, näringsinnehåll och hur tillverkarna själva beskrev de. Utifrån det vi läst kunde vi både jämföra och recensera de.

Källor