Golf-regnkläder bäst i test

Är du också på jakt efter golf-regnkläder bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan listar vi de allra bästa regnkläderna för golfturen. Vi har dessutom valt att enbart ta med alternativ som finns i både dam- och herrmodell!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för decathlon.se

Golf-regnkläder bäst i test

  1. Byxor: Inesis RW500
  2. Regnjacka: Inesis Golf RW500
  3. Vindjacka (vattenavvisande): Inesis RW500

Bästa regnbyxor för golf: Inesis

Både herr och dam modeller som bär svarta vattentäta golfbyxor från Inesis
Bra dragkedje-fickor
Mycket bekväma
Resår längst ned

Bästa regnjacka för golf: Inesis

En modell som bär en svart regnjacka för golf
Skyddar från vatten i upp till 4 timmar
Elastiskt, skönt material
Bra fickor med dragkedjor

Bästa vattenavvisande vindjacka: Inesis

En modell som har på sig en vattenavvisande vindjacka för golf tillverkad av Inesis
Billig
Står emot vind
Elastiskt material

Vanliga frågor

Hur väljer man rätt golf-regnkläder?

Att välja rätt golf-regnkläder handlar om att hitta kläder som är både vattentäta och andningsbara, och som inte hindrar rörelser. Det är också en bra idé att tänka på extrafunktioner som justerbara muddar och värme-isolering.

Kan man inte bara ha vanliga regnkläder?

Tyvärr är vanliga regnkläder ofta gjorda i hårda material vilket inte tillåter dig att röra dig på samma sätt. Det är just därför det finns regnkläder specifikt utformade för golf!

Vilka material är bra?

Material som Gore-Tex och andra andningsbara, vattentäta material är bra val för golf-regnkläder. Dessa material skyddar mot regn samtidigt som de tillåter svett att försvinna, vilket håller dig torr och bekväm.

Behöver golf-regnkläder tvättas?

Precis som alla kläder behöver även golf-regnkläder tvättas. Du får tänka att du svettas när du golfar, och då behöver kläderna tvättas också.

Bästa golf-regnkläderna

Så väljer du de bästa regnkläderna för golf

Golf är en sport som kräver både färdighet och uthållighet, och en del av den uthålligheten kräver att du håller dig torr och bekväm oavsett väder. Regniga dagar ska inte stoppa dig från att njuta av en golfrunda, så låt oss gå igenom hur man väljer de bästa regnkläderna för golf.

Andningsförmåga kombinerat med vattentäthet

Först och främst behöver regnkläderna såklart vara vattentäta. Det kanske låter självklart, men det är viktigt att notera att alla vattentäta material inte är gjorda på samma sätt. Detta gäller särskilt för golf, där rörlighet och komfort är avgörande.

Enligt Golf Digest är de bästa regnkläderna för golf de som har en hög andningsförmåga. Andningsförmågan hos en jacka eller byxa hänvisar till dess förmåga att låta fukt (svett) från insidan komma ut, samtidigt som den förhindrar regnet från att komma in. Det är ett statement som vi inte kan göra annat än att hålla med om!

Material och teknik

En kombination av olika material och teknik används för att få svett att tränga ut genom kläderna, samtidigt som regnet hålls ute. Det finns några material som gör det bra, här är en summering av de;

Gore-Tex

Detta är kanske det mest välkända vattentäta materialet. Gore-Tex kombinerar vattentäthet med bra andningsförmåga. Dess förmåga att stå emot vatten samtidigt som det tillåter fukt från kroppen att tränga ut gör det till en idealisk lösning för golf-regnkläder. Ytterligare en fördel med Gore-Tex är dess hållbarhet, vilket gör kläder i det här materialet till en långsiktig investering.

Polyester och nylon

Dessa syntetiska material används ofta som basmaterial för regnkläder. Polyester och nylon är ofta belagda med ett vattentätt lager för att ge skydd mot regnet. Dessa material är lätta och ofta mer prisvärda, vilket gör dem till ett bra alternativ för dig som kanske hellre lägger pengarna på klubbor.

Ventilering är också viktigt

Många regnkläder för golf har strategiskt placerade ventiler för att låta kroppen andas ännu bättre. Dessa ventiler, ofta under armarna eller på ryggen, tillåter bättre luftflöde vilket förbättrar plaggets andningsförmåga. Detta hjälper dig att vara torr och bekväm, även under de svettiga rundorna.

Passform och rörlighet

Vid val av regnkläder för golf är passform och rörlighet lika viktigt som vattentäthet. Dina kläder bör vara tillräckligt lösa för att du ska kunna röra dig helt fritt, men inte så stora att de hindrar svingen. Prova kläderna på, men med kläder under också! Du kommer nästan alltid ha en t-shirt eller tjocktröja under jackan, eller hur? Testa sedan svingen och se hur det känns.

Extra-funktioner

Utöver de grundläggande sakerna kan du också leta efter extra-funktioner. Några av de vi uppskattar lite extra är:

Bra fickor

Fickor på regnkläder kan vara mer användbara än du kanske tror. Extra fickor kan användas för att förvara golfbollar, tees och ditt kort. Vissa kläder har till och med speciellt utformade fickor för mobilen, vilket är användbart om du använder en GPS eller golfapp.

Justeringar

Möjlighet att justera midjan, handlederna och huvan kan hjälpa dig få en bättre passform och förhindra vatten från att sippra in. Det gör det också möjligt att anpassa kläderna beroende på temperatur och väder.

Lätt att packa ned

Regnkläder som är lätta att packa ner i resefodralet är verkligen grymt skönt när vädret ändras snabbt. En del märken erbjuder till och med kläder som kommer med sina egna packpåsar, vilket gör att de kan vikas ihop till bara några centimeter!

Golf-regnkläder test

Så gjordes vårt test av golf-regnkläder

För att påbörja vårt test av golf-regnkläder behövde vi leta fram några modeller som fanns i både herr- och dammodeller. Efter att det gjorts sållade vi bort de som fått dåliga betyg från sina kunder, och kvar var en handfull bra golf-regnkläder.

Vi läste sedan kundrecensioner och produktbeskrivningar om produkterna. Utifrån den information som stod i de skrev vi sedan våra egna recensioner om kläderna.

För att avsluta satte vi ihop själva golf-regnkläder bäst i test listan också. Där rangordnade vi helt enkelt alla olika utefter hur användbara de var.

Källor

Lämna en kommentar