Benskydd för fotboll bäst i test

Är du också på jakt efter benskydd för fotboll bäst i test? Då har du hittat till helt rätt artikel! Nedan listar vi de allra bästa benskydden på marknaden.

När man letar efter nya benskydd kan man lättt bli kluven. Man kan känna att inga par sitter bra, att priset är för högt eller har man kanske sett spelare Jack Grealish på TV och undrat om man ska köpa lika små benskydd som honom. Häng med och läs våran artikel och få 5 utmärkta och speciellt utvalda alternativ!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för decathlon.se & nike.com

Benskydd för fotboll bäst i test

1. Nike Mercurial Lite

2. Nike Charge benskydd för barn

3. Nike J Guard-CE benskydd

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Nike Mercurial lite benskydd – bäst i test!

Ett par svarta fotbollsbenskydd från Nike med tillhörande strumpor

För- och nackdelar

Sitter på plats med hjälp av “strumpan”
Styva men bekväma
Räfflad insida som gör att stötar känns mindre
För små skydd för fotknölarna

Last updated: 2024-06-13 14:07:21

Letar du efter ett stilrent par benskydd som formar sig efter dina behov? Då bör du kika in våran utvalda bäst-i-test produkt Nike Charge! Benskydden hamnar på toppen av vår lista för dess grymma egenskaper och utmärkta prestanda.

Benkydden är ergonomiska vilket är väldigt praktiskt när det kommer till benskydd. Ett hårt par benskydd kan skava, göra ont och vara rejält osköna. Dessa absorberar istället smällarna och skyddar mot hårda sparkar. Skydden är dessutom förstärkta med en teknologi som gör de mer rörliga och mjuka samtidigt som du får en bra känsla kring benskydden.

Bäst för junioren: Nike Charge

För- och nackdelar

Bra pris
Otroligt lätta!
Inte så bra dämpning på insidan

Är du förälder och vill att ditt barn ska få det bästa möjliga skyddet för att undvika skador på plan? Då bör du kika in Nike Charge benskydd! Oroa dig inte för att benskydden kommer glida på ditt barns ben, eftersom de är utrustade med en integrerad strumpa och ett stötdämpande skal som håller dem på plats.

Benskyddet har utmärkt skyddsförmåga med sitt högkvalitativa material och design som ger ett robust skydd för smalbenen. De kommer inte att slöa ned ditt barns löpningar, då de är både lätta och bekväma, vilket gör att de knappt märks under matchen.

Bästa små: Nike J Guard-CE

För- och nackdelar

Sitter säkert
Lättviktig (~100g)
Täcker inte riktigt hela smalbenet

På tredje plats i vår bedömning av benskydd har vi valt att sätta Nike J Guard-CE, som finns i en stilren vit färg! Med hela 4,5 av 5 stjärnor i betyg från tidigare användare var det en självklarhet att denna produkt skulle hamna på vår lista.

Precis som Nike Charge är Nike J Guard-CE också granskad och uppfyller högsta säkerhetsstandarder, vilket gör dem till ett pålitligt val. Dessa benskydd är dessutom otroligt lättviktiga, och väger endast 50 gram, vilket gör att de knappt märks under matchen. Med en ergonomisk design som följer benens naturliga form, sitter dessa benskydd perfekt på plats och erbjuder ett säkert skydd för både höger och vänster ben!

Bäst budgetval: Kipsta benskydd med strumpa

Ett par svarta benskydd med strumpa som ankelskydd

För- och nackdelar

Sitter tight men bekvämt
Resår som inte ger avtryck
Ankelskyddet är precis som en vanlig strumpa!
Resåren undertill är svåra för breda fötter

Last updated: 2024-06-13 14:07:22

Tycker du om strumpa i benskydd med fotledsstöd bör du kika in Kipsta Essential 140 benskydd med strumpa. Precis som de tidigare modellerna av Kipsta som vi recenserat är denna produkt skyddad genom EN 13061: 2009, vilket innebär att de blivit testade och utformade för att skyddsförmågan ska vara optimerad.

Även denna Kipsta modell är lätt som en fjäder där L storleken väger endast 110 g. Ankel- och ledbandsstödet i dessa har som uppgift att hålla benskyddet på plats och ger optimal komfort för fotknölar. Letar du efter en stadig modell som sitter bra och har ett grymt skydd är dessa något för dig!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar benskydd för fotboll?

Benskydd kostar ungefär 100-200 kr. Du får betala mer för mer teknik som ligger i benskydden som exempelvis inbyggd strumpa och fotledsskydd. Det finns även modeller som kostar upp mot 1000 kr.

Behöver man verkligen benskydd?

En fotbollsspelare behöver i regel spela med benskydd så om du ska spela matcher i fotboll måste du ha ett par benskydd. Det kan även vara bra att använda när du spelar mer oseriöst med vänner då tacklingar är en del av fotbollen som förekommer överallt och du skyddar dig själv om du använder benskydd.

Vill du bli ännu bättre? Kolla in vår rebounder bäst i test lista!

Bästa benskydden för fotboll

Hur väljer man de bästa benskydden?

Du hittar de bästa benskydden genom att hitta ett par som:

  • Hitta benskydd i din egen storlek och passform. Det finns många benskydd för många typer av ben och du måste hitta ett par som fitter bra på dig.
  • Kundrecensioner. När du letar benskydd, glöm inte bort att titta på vad användare säger om benskydden. Är de nöjda eller har de synpunkter?
  • Skyddsnivå. Välj ett par benskydd som blivit optimerade för bästa skyddet för dina smalben. I slutet av dagen är det vad produkten är till för.
  • Märke. Välj ett märke som har varit i branschen länge eftersom att de efter att ha gjort många benskydd kan ha sett vad som fungerat bra och vad som fungerat mindre bra och utformat sina benskydd därefter.
Benskydd för fotboll test

Hur gjorde vi vårt benskydd test?

För att ta reda på vilka de bästa benskydden på marknaden är behövde vi först ta reda på vad som behövs finnas i ett benskydd för att de ska vara ett stabilt par benskydd åt kund. Detta gjorde vi genom att söka fakta kring vad som behövs finnas med i ett benskydd.

Efter detta behövde vi leta efter produkter som innehöll dessa kriterier som vi satte upp för benskyddskvalité. Därefter tittade vi på kundrecensioner för att se så att de som använt benskydden faktiskt var nöjda med dess service.

Källor

Lämna en kommentar