Moringa bäst i test – 3 bästa moringapulver och kapslar!

Moringa används som kosttillskott för att öka energin, stärka immunförsvaret och hjälpa till med reglering av blodsocker och kolesterol. I den här artikeln guidar vi dig genom djungeln av moringa som idag finns på marknaden och visar de 3 bästa moringa pulvren och kapslarna. Vi jämför deras ingredienslistor, sammansättningar, priser, samt smak för att kunna utnämna en till moringa bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Moringa bäst i test

Bäst i test: Mother Earth moringapulver

Mother Earth moringapulver
Billigt
Ekologiskt
Lättlösligt
4.5/5 i snittbetyg
Dammar lite

Mother Earth är en av våra favorittillverkare av superfoods. Just deras moringapulver är det vi nu utser till moringa bäst i test! Det är av riktigt hög kvalitet, 100% ekologiskt och kommer i en påse som är väldigt smidig.

Vi gillar att pulvret är så lättlösligt, både i vätska och mat. Detta eftersom att det är så otroligt finmalet. Detta leder dock till en nackdel – det dammar lite när man öppnar och stänger påsen.

Smaken är enligt kunder på SvenskHälsokost helt okej och tar inte över om det blandas ned i mat eller dryck.

Bäst premiumval: RawPowder moringapulver

RawPowder moringapulver
4.3/5 i snittbetyg
Mycket finmalet
Skonsam torkningsprocess
Lätt att blanda ned i mat och dryck
Kraftig smak

RawPowders ekologiska moringapulver är något dyrare än Mother Earth, men vi tycker definitivt det är värt prislappen. Det är mycket finmalet och går därför lätt att blanda i både vätskor och mat.

Det vi på SportMange gillar allra mest med RawPowders moringapulver är att de använder en mycket skonsam torkningsprocess. Det gör att näringsämnena behålls på riktigt och man får alla de önskade effekterna man vill ha.

Hos SvenskHälsokost.se har RawPowders moringapulver fått ett snittbetyg på 4.3/5 baserat på 16 recensioner. Här nämner kunder bland annat att det är lätt att blanda i smoothies och att smaken är hyfsat neutral.

Bästa moringakapslar: WeightWorld

WeightWorld moringakapslar
Bra dosering
Ekologiska
Inga tillsatser
Tillverkade i EU
Stora kapslar

WeightWorlds alternativ är de bästa moringakapslarna. Med sin tillverkning i EU, mängder av produktions-certifieringar och fina näringsvärden blir det en klar favorit.

Vi på SportMange.se gillar att WeightWorld valt att dela upp doseringen. Istället för att ha hela dagsintaget i en och samma kapsel ska man ta 3 stycken per dag. Det gör det lättare för kroppen att ta upp det.

Prislappen är också något vi gillar skarpt. I skrivande stund kostade en burk med 180 kapslar endast 225 kr, vilket är nästan 1 kr/kapsel. Det gör de billigare per dosering än pulvren från Mother Earth och RawPowder.

WeightWorlds moringakapslar har fått riktigt bra betyg och samlat på sig ett snittbetyg på 4.5/5 på deras egen hemsida. Här tycker kunder bland annat att det är bra pris och bra kvalitet.

Det enda vi ser som negativt är dock hur stora kapslarna är. De är väldigt svåra att svälja!

Bästa moringan

Hur väljer man den bästa moringan?

Att välja den bästa moringan är svårare än man tror, inte bara att välja mellan pulver och kapslar. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man väljer moringa, dessa inkluderar källa, ekologiskt, torkningsmetod, renhet och förpackning.

  • Källa: Varifrån moringan kommer spelar en viktig roll. Moringaträdet, även känt som “mirakelträdet”, fanns från början i Indien, men kan nu hittas över hela världen, inklusive Sydamerika, Afrika och Asien. Faktorer som klimat, jord och lokala växtförhållanden kan alla ha en betydande inverkan på kvaliteten och näringsvärdet på moringa-extraktet. Se därför till att tillverkaren specificerar hur och var de odlar sina träd.
  • Ekologiskt: Att moringan är ekologisk innebär inte bara att man är snäll mot miljön, det betyder också att den inte odlats med hjälp av kemikalier eller konstgjort gödsel. Det betyder alltså att det är mer säkert för dig att använda.
  • Torkningsmetod: Moringa torkas ofta för att bevaras och inte tappa sina näringsämnen. Den ska torkas på låga temperaturer för att behålla sin näringsrikhet. Se därför till att detta skrivs i beskrivningen av produkten.
  • Renhet: Se till att moringan inte innehåller tillsatser, utfyllnader, bindemedel eller kemikalier. Ren moringa innebär det allra bästa näringsvärdet och effekten. Titta helt enkelt på ingredienslistan – finns där mer än bara moringa?
  • Förpackning: Moringa ska förvaras i en lufttät, ljusresistent behållare för att bevara näringsämnen och förhindra oxidation. Se därför till att påsen eller burken är lätt att stänga till ordentligt.

Vad är moringa?

Moringa är en näringsrik växt känd för sina antioxidativa egenskaper, vitaminer och mineraler.

Vad är de rapporterade positiva effekterna av moringa?

De rapporterade positiva effekterna av moringa inkluderar enligt WebMD förbättrad energinivå, stärkt immunförsvar, minskad inflammation, och hjälp med blodsocker- och kolesterolreglering.

Vad är de rapporterade bieffekterna av moringa?

Rapporterade bieffekter av moringa kan enligt MedicalNewsToday inkludera magbesvär. Gravida kvinnor bör undvika moringa på grund av dess potentiella uteruskontraherande egenskaper.

Är det någon skillnad på moringapulver och -kapslar?

Skillnaden mellan moringapulver och -kapslar ligger i formen av intag. Pulver kan blandas i mat och dryck, medan kapslar erbjuder en färdigdoserad form. Effekterna bör vara likvärdiga om doseringen är densamma.

Moringa test

Hur gjordes vårt moringa test?

För att göra vårt moringa test började v i med att ta en titt på marknaden. Vi hittade ganska snabbt en handfull olika varianter som presterat bra enligt andra kunder och valde därför att läsa på mer ingående om de. Utifrån det vi då läste i tillverkarnas egna beskrivningar, samt kunders omdömen skrev vi egna recensioner.

Källor