Innebandyskor bäst i test 2023 – bästa innebandyskorna!

Letar även du efter innebandyskor bäst i test? Då har du hittat till rätt artikel! I den här artikeln går vi igenom de allra bästa innebandyskorna för dina behov. Dessutom besvarar vi de vanligaste frågorna och har satt ihop lite tips inför ditt köp.

Chansen att du skadar dig och dina fötter blir större när du inte använder rätt typ av sko för din aktivitet. Det är viktigt att hitta ett par skor som sitter bekvämt, förebygger skador och ger dig som spelare de största möjliga fördelarna på plan!

Innebandyskor bäst i test

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar. Det innebär att vi får provision på ditt köp.

Topplistan

Testvinnare: Salming Viper SL

En vit och svart innebandysko från Salming
Bra luftflöde
Stabil bas
Lättviktiga
För lite skydd runt hälen

Bäst budgetval: Adidas Ligra 7

En svart innebandysko med beige sula från Adidas
Stilren
EVA-sula ger bra dämpning
100% Återanvänt material!
Sulan är hård innan man börjat "nöta in den"

Bästa damskorna: Salming Kobra 3

En vit innebandysko för damer från Salming
Snygga!
Responsivt material som ger bra dämpning
Väger väldigt lite
Smal vid fotvalvet vilket ger lite sämre balans

Innebandyskor bäst i test

Salming Viper SL innebandyskor – bäst i test!

En vit och svart innebandysko från Salming
Bra luftflöde
Stabil bas
Lättviktiga
För lite skydd runt hälen

Salming Viper SL är den modell vi utsér till innebandyskor bäst i test 2023! De är överlägset mjukast och tillåter riktigt snabba rörelser.

När du kämpar på plan ska du känna att dina skor tävlar med dig, inte emot dig. Du behöver ett par skor som har en bra andningsförmåga, är lätta på fötterna och såklart en stabil bas. Det är precis vad du får från Salming Viper SL! Modellen har mesh på överdelen som ger fötterna en skön andningsförmåga. Viper SL har dessutom en stabil bas genom deras unika teknologi.

Bekvämlighet, rörlighet och stabilitet i en och samma sko. Kan det bli bättre?

Bäst dämpning: Adidas Ligra 7

En svart innebandysko med beige sula från Adidas
Stilrena
“EVA”-sula ger bra dämpning
100% Återanvänt material!
Sulan är hård innan man börjat “nöta in den”

På andra plats har vi Adidas Ligra! Med denna stilrena sko kan du springa snabbare och kraftfullare än dina motståndare. Med deras inbyggda EVA-sula får du riktigt bra dämpning i stegen. Stötdämpningen gör det lättare för dig som inte vill slita ut hälar eller knän.

Denna modell från Adidas är tillverkad med 100% återanvänt material, och del av deras s.k “primegreen”-kollektion. Oroa dig inte för svettiga fötter, Ligra har precis som Viper SL ett mesh på ovansidan som låter fötterna andas.

Vill du kunna springa med explosivitet och kraft bör du definitivt kika på dessa!

Bäst damskor: Salming Kobra 3

En vit innebandysko för damer från Salming
Snygga!
Responsivt material som ger bra dämpning
Väger väldigt lite
Smal vid fotvalvet vilket ger lite sämre balans

Salming Kobra 3 modellen är en lätt sko med bra dämpning och stabilitet. Genom att kombinera EVA teknologin med HexaGrip- och “Rollbar”-teknologin skapas denna populära modell som aldrig går fel. EVA-sulan ger en dämpning i stegen och gör dina rörelser kvicka och explosiva. Oroa dig inte för att halka, med HexaGrip-teknologin får du ett starkt grepp på spelplanen genom mönster i sulan. Teknologin är speciellt utformad för att förbättra sidledesrörelser.

Förflytta dig bekvämt i sidledes med bra grepp och dämpning genom att köpa Salming Kobra 3, modellen som aldrig sviker.

Bäst stöd: Salming Eagle

En vit innebandysko med orange sula från Salming
Bra stöd för fotvalvet
Tål stryk
Hål i överdelen för bra luftflöde
Sulan är lite hård

Salming Eagle är en sko för dig som tycker om att dina skor är flexibla med ett bra grepp. Skon är utvecklad för inomhussporter och är till för att ge dig som spelare den flexibilitet och stöd som du behöver. Mellansulan är en lättare version av EVA-sulan som gör skon ännu mer flexibel.

Yttersulan är gjord med HexaGrip-teknologin som vi sett i tidigare Salming modeller som ger dig ett grepp om planen som ingen annan sula. Skon är dessutom designad med Salmings TGS 62/75 (Torsion Guide System) för att stimulera fotens naturliga rörelser.

Rör dig runt plan med ett stabilt grepp och flexibilitet med Salming Eagle!

Bäst budgetval: Exani Indoor

En svart gympasko för inomhusbruk från Exani
Riktigt billiga
Bra för rörelse i sidled
Meshen är för tjock så andningen blir inte så bra

Exani Indoor är en inomhussko med stabilt grepp, bra support och snygg utsida med dess fiskbensmönstrade yttersida. Snöringen är gjord för att du ska få den bästa möjliga passformen för just din fot. Skon är från början gjord för padel och tennisspelande men fungerar utmärkt för innebandy och andra inomhussporter. Exani Indoor kommer dessutom till en väldigt låg prislapp.

Letar du efter ett par stabila skor med bra support och grepp för ett rimligt pris bör du kika vidare på Exani Indoor!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett par innebandyskor?

Ett par innebandyskor kan kosta allt från 400kr till upp mot 3000 kronor där medianen av skorna landar på ca 1200 kr.

Vad skiljer innebandyskor från “vanliga” skor?

Det som skiljer ett par innebandyskor ifrån ett “vanligt” par skor är teknologin bakom skorna. Innebandyskor är optimerade för att du ska kunna springa och röra dig på plan så smidigt som möjligt.

Hur väljer man de bästa innebandyskorna?

För att hitta de bästa innebandyskorna måste du veta dina egna behov. Fötter kan se ut på en rad olika sätt, du kan till exempel har breda fötter och behöver därför en bredare modell. Det finns därför också ett stort utbud av olika sorter skor för att du ska kunna hitta de perfekta skorna för just dig. Ett bra par innebandyskor kan göra stora förändringar i ditt spel och därför är det värt att lägga ned lite extra tid på att hitta dina nya skor.

Hur gjorde vi vårt test av innebandyskor?

Vi har sökt igenom många recensioner och produktbeskrivningar för att hitta par som vi anser är några av de bästa på marknaden.